HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Hathárom
Sportolás egyetem mellett? Nem lehetetlen
[ 2018.02.14. ]
Az egészséges életmód folytatása, elkezdése nagyon fontos az egyetemi évek alatt is, ennek köszönhetően rengeteg hallgató kíván sportolni ez idő alatt. Az alapképzések során a diákoknak kötelezően két félévet kell teljesíteniük úgy, hogy közben sport kurzust is felvesznek.

Rengeteg ilyen és ehhez hasonló tantárgy van meghirdetve, de alapvető, hogy a legnépszerűbbek rövid idő alatt betelnek (joga, aerobik). Az idő hiánya miatt viszont nagyon jó lehetőség, hogy iskolai kereteken belül is lehetőségünk nyílik a mozgásra. A kötelezően teljesített félévek után nehéz ezekre az órákra bejutni, ellenben a sportolás fontos szerepet tölt be az valamennyiünk életében. Azon kívül, hogy testünk igényli az edzést, szellemileg is szükség van az efféle kikapcsolódásra, hogy könnyebben tudjunk koncentrálni tanulmányainkra és egyéb foglalatosságainkra.Számos eltérő edzőterem ad lehetőséget a mozogni vágyó férfiaknak és nőknek egyaránt. Ezek  a termek különféle színvonallal és árkategóriával rendelkeznek, ami tükrözi az adott hely népszerűségét és felszereltségét is egyben. A hallgatók számos helyen élhetnek diákkedvezménnyel, amit sokan fel is használnak. Igény szerint személyi edzőt is felvehetünk a még sikeresebb végeredmény elérése érdekében, azonban ha ezt tesszük, igencsak a pénztárcánk mélyére kell nyúlnunk. Manapság elég elterjedt lett, hogy az edzés levezetéseképpen különböző szolgáltatásokat is igénybe veszünk, ezeket a lehetőségekkel akár házon belül is élhetünk. Ilyenek például az infraszaunák, a különféle masszások, de többek között szénhidrát és fehérjében gazdag shake-eket is fogyaszthatunk a helyszín erre kijelölt helyiségében, ezzel is elősegítve a fogyás, formásodás folyamatát.

A céljaitok elérésében nagy szerepet játszhat az SZTE EHÖK SE, amely a szegedi egyetem hallgatóinak körében rendkívül népszerű. Ha az iskola tanulója vagy és, ha még nem hallottál róla, akkor a Kálvária sugárút 9. szám alatt találod meg, ahol nagyobb kedvezménnyel tudod igénybe venni a napi jegyeket és a havi bérleteket is, mint más konditermekben. Számos edzőgépet tudsz használatba venni és eltérő karcsúsító, izomfejlesztő órákon is részt tudsz venni, ahol egy szakember mutatja be a megfelelő gyakorlatokat. Ilyenek például a zsírégető, erősítő, alakformáló órák. A rendelkezésünkre áll a recepció is, ahol megkapod az öltöző szekrény kulcsát, így elég ott is átvenned az edző ruhát.

Összegezve tehát, az egyetemi éveitek során is lehetőségetek van folytatni vagy akár elkezdeni a mozgást, a döntés teljes mértékben rajtatok áll.

Forrás:

http://www.ehokse.hu/

H.B.


<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS