HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Bájital
A rovat szerkesztője: Ballai Nikolett
A kínai konyha
[ 2019.03.06 ]
A Föld legnépesebb és egyik legnagyobb területű országa, mely tengerek és bolygónk legmagasabb hegységei között terül el. Csakúgy, mint más országok esetében, a kínai konyhaművészetre is hatással volt a terület földrajza, történelme és az itt élők kultúrája.
Érdekel >>
A görög konyha
[ 2019.02.26 ]
Ezernyi sziget, síkságok és magashegységek, a világ tizenegyedik leghosszabb partvonala, ebbe a rendkívüli múlttal és csodás természeti adottságokkal rendelkező országba vezet következő kulináris kalandunk. Ez az ország pedig nem lehet más, mint Görögország.
Érdekel >>
A mexikói konyha
[ 2019.02.20 ]
Sorozatunk következő részében egy másik kontinensre vezet virtuális utunk, hogy röviden ismertessük a mexikói konyha pár fontosabb jellemzőjét, illetve a Szegeden található mexikói ételeket is kínáló éttermeket.
Érdekel >>
A francia konyha
[ 2019.02.12. ]
Következő cikksorozatunkban a világ különböző főzési és étkezési szokásait szeretnénk bemutatni, illetve az adott konyha szegedi képviselőit sorolnánk fel. Első alkalommal a francia konyha kerül terítékre :)
Érdekel >>
Péntek 13. – A balszerencse napja
[ 2018.04.13. ]
Péntek 13. Egy legenda szerint, onnan ered a babona, hogy 1307. október 13-án (péntek) a francia király tömeges letartóztatási parancsot adott ki a templomos lovagok ellen.
Érdekel >>
Filmkritika – Éjszakai játék
[ 2018.04.06. ]
„Néhány házaspár hetente egyszer találkozik. A cél ártatlan mulatság: játszanak és élvezik. Ám az egyik este nem a tervek szerint zajlik. A játék komolyra fordul – valami nagy baj történik. De ők nem hagyják magukat, hiszen azért érkeztek, hogy jól érezzék magukat, ráadásul a rejtvényfejtésben is sok tapasztalatuk van: elhatározzák, hogy maguk oldják meg a titokzatos bűntényt.”


Érdekel >>
Voldemort: Az örökség eredete
[ 2018.03.27 ]
Voldemort. Sötét Nagyúr. Ő, akit nem nevezünk nevén. Tom Rowle Denem. Sokak számára biztos ismerősen hangzik mindez, hiszen ma már a Harry Potter igazi klasszikusnak számít. A sorozat főhőse egy fiatal varázsló, akinek a küldetése, hogy megküzdjön minden idők legnagyobb sötét mágusával. Senki sem születik gonosznak. Vajon, hogyan lett egy árva gyermekből maga a sötétség? Voldemort: Az örökség eredete című rajongófilm, erre ad választ nekünk. 

 
Érdekel >>
Készítsd magad!
[ 2018.02.19. ]
Rengeteg nőt foglalkoztatnak a különféle szépség praktikák, viszont manapság egyre elterjedtebb az otthon elkészíthető arcmaszkok, arcpakolások, krémek, mint a készen kapható kozmetikum szerek. Nemcsak, hogy tudjuk mi kerül az arcunkra, sokszor olcsóbban is kijöhetünk, hogyha saját kezűleg rakjuk össze a keverékeket, mintha boltban megvásárolnánk azokat.
Érdekel >>
Valentin nap? Mégis minek - párok válaszolnak
[ 2018.02.16. ]
Már csak pár nap és hazánkat is ellepi a számos szerelmes pár, melyek szebbnél szebb és drágábbnál drágább ajándékokkal lepik meg egymást szerelmük jelképeként. Igaz a Valentin nap nem magyar hagyomány mégis a 90 es évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban mind a fiatalok mind az idősebbek körében. 
Érdekel >>
Modern kori pszichológusok
[ 2018.02.13 ]
Miért van az, hogy jó érzéssel jövünk ki a fodrásztól, kozmetikustól, manikűröstől? Azon kívül, hogy csodás hajkoronát, új körmöket kaptunk, emellett fel is frissülünk. Szellemileg és lelkileg is kipihentebbnek érezzük magunkat, pedig csak egy-két órát voltunk a szalon falai között. 
Érdekel >>
Szegedi finomságok
[ 2017.05.10 ]
Eőször Algyőn árusították, de Szegeden is megjelent az egyik legcsábítóbb nyári finomság, a kürtőskalács fagyi. 
Érdekel >>
Miért ilyenek a mai fiatalok?
[ 2017.05.09. ]
 Sajnos igaz a mai fiatalokra, elvárják, hogy megdicsérjék őket, közben semmit nem tesznek azért, hogy előrébb jussanak. Nem érdekli a társadalom őket, magamutogatóak, nagyképűek, tiszteletlenek az idősekkel szemben, képtelenek felismerni mások érzéseit, a sajátjukat mindig előrébb valónak érzik és semmi más nem fontos számukra csak az, hogy folyamatosan a telefont bújják.

Érdekel >>
A magyar kézműves fagylalt napja
[ 2017.05.08. ]
Amennyiben édes szájúak vagytok, és különös rajongást éreztek a fagylalt iránt, jó hírem van! Ugyanis május 8-án, a magyar kézműves fagylalt napján fél áron fagyizhattok országszerte!

Érdekel >>
A „Friendzone” lakói
[ 2017.02.10 ]
 „Nem, mi csak barátok vagyunk”. De akkor miért is van egyedül, olyan sok „normális” pasi? A lehetséges okok, egy nő szemével…
Érdekel >>
10 filléres karácsonyi ajándék ötlet
[ 2016.12.06 ]
Pár perc alatt elkészíthető, olcsó, de jó meglepetések.
Érdekel >>
Black Friday őrület mindenhol
[ 2016.12.05. ]
Black Friday, más néven fekete péntek. Ezt az elnevezést először az 1869-es pénzügyi válságon használták az Egyesült Államokban de mára teljesen más jelentéssel bír. Ilyenkor világszerte hatalmas akciókkal kedveskednek a vásárlóknak. De ennek vannak előnyei és hátrányai is.
Érdekel >>
Karácsony ízű tea indiából, nem csak az ünnepekhez
[ 2016.12.04. ]
A karácsony közeledtével egyre több igényünk van arra, hogy keressük a karácsonyi hangulat előidézéséhez legmegfelelőbb eszközöket, ízeket és illatokat. Ehhez ajánlom az én személyes kedvencemet, a chai teát.
Érdekel >>
Bőröndre fel!
[ 2016.12.03 ]
Amikor a legjobb barátnőm ki költözz Hollandiába, még magam sem tudtam, hogy mikor látom őt újra. Nyilván ezelőtt a kijelentésem előtt sokan értetlenül állhatnak, hiszen millió egy megoldás létezik a mai világban arra, hogy az ember könnyedén és gyorsan eljusson A-ból B-be. Én viszont még soha nem használtam ki azon változatát az utazásnak, amelyet ilyen esetben ajánlanak, vagyis a repülést.  Mindig is a földi közlekedés híve voltam. Némi tétovázás után, végül beszereztem a repülőjegyemet, hogy én is belekóstolhassak Eindhoven nyugalmába, Amszterdam pezsgésébe és Nuenen festői tájaiba. Ezen élmények megosztásával szeretnék Neked bepillantást adni, hátha a következő jegyet már te is bevállalod.
Érdekel >>
„A vércsoportom: kávé”
[ 2016.12.01 ]
Kávéfüggőnek lenni nem betegség, hanem életforma.
 
 
Érdekel >>
Inkább vágj fát, ne a szakállt
[ 2016.11.30 ]
Holnap véget ér a Movember így lehullnak a hónapos bajszok, szakállak. Sajnálatos módon csak az igazi férfiak hagyják meg az arcszőrzetüket ez után is. Pedig mekkora öröm volt látni, hogy nem csak az én orcámon leledzik szakáll, hanem másokén is pelyheddzenek a kis bajszok és sörték. 
 
 
Érdekel >>
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS