Szelfi verseny
HÖKKENTŐ 2014. 2. szám
Hökkentő kártya regisztráció
Heti körkérdés: Részt veszel-e a Szegedi Egyetemi Napokon?
Az év diákújsága
Ötletláda
Bájital
A rovat szerkesztője: Ballai Nikolett
Gérard Depardieu a Szabadtérin!
[ 2014.05.22 ]
Gérard Depardieu lesz az idei Szegedi Szabadtéri Játékok világsztárja.
Érdekel >>
Tavaszból ki, Nyárba be!
[ 2014.05.16. ]
 Búcsút intünk a rossz időnek!
Érdekel >>
Vincent van Gogh
[ 2014.05.15 ]
 A Holland származású posztimpresszionista festő, március 30-án töltötte volna be 161. életévét. A következő cikkben megemlékezünk életéről és meghajolunk munkássága előtt.
Érdekel >>
Egy életút története Kalocsától Amerikáig
[ 2014.05.13. ]
 Interjút készítettem Bolváriné Ica nénivel, aki sok más asszonnyal együtt ápol egy régi hagyományt, a kalocsai népművészetet. Szerintem nem szabadna hagyni a feledés homályába merülni ezt a tradíciót, ezért fordultam kérdéseimmel Ica nénihez.

Érdekel >>
Mit néznek meg először a férfiak egy nőn?
[ 2014.05.13. ]
Vajon mennyire különböznek a férfiak egymástól, ha a nőkről van szó? Elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy mi vagy mik azok, amiket először megnéznek egy nőn, illetve számít-e az első benyomás?
Érdekel >>
Téged is várnak az elárvult kutyusok és kiscicák a Tappancs Tanyán
[ 2014.05.13. ]
 Itt a lehetőség, hogy te is tegyél valamit az útszélen maradt kisállatok sorsáért!
Érdekel >>
Agyserkentés természetesen
[ 2014.05.09. ]
Saját, bevált tanulási technikája mindenkinek van, de most nézzük át, mivel segíthetünk agyunknak ebben a megterhelő időszakban.
Érdekel >>
Félelem vagy fóbia?
[ 2014.05.08 ]
Mindenkinek van valamilyen félelme. Lehet, hogy nem is egy. De, vannak olyanok, akik annyira rémisztőnek vélik félelmük tárgyát, hogy szorongni, pánikolni kezdhetnek...
Érdekel >>
Bevállalnád vagy már bevállaltad?
[ 2014.05.07. ]
Önkifejező, de kockázatos – csak okosan!
Érdekel >>
Te voltál már egészségügyi szűrésen?
[ 2014.05.06 ]
  „Az emberek feláldozzák az egészségüket, hogy pénzt keressenek, aztán meg odaadják minden pénzüket, hogy egészségesek legyenek.” Paulo Coelho
Érdekel >>
Réka 5 kedvenc sorozata
[ 2014.04.24 ]
A sorozatok, amiket szeretünk és szívesen nézünk végig újra és újra és ha felcsendülnek a már jól ismert címek, akkor mindenki tudja miről van szó és jó nosztalgiázni a sorstársakkal.
Érdekel >>
5 tag, ami kikészít
[ 2014.04.23 ]
Felelősséget nem vállalunk!
Érdekel >>
Középen a hangyacsempészet és a rövid ujjú busz között, avagy az egyetemista stand-up ébredése Szegeden.
[ 2014.04.20 ]
Bolondok napján, rögtön fellépés után a Poén Partizánokkal beszélgettem egy sör mellett, a Kapcában. Korcsok Gábor, Hadfi János és Knecht Viktor közös produkció keretében mutatták be az új tagot, Bács Dánielt. Tavaly október óta csinálják, növekvő sikerrel szerepelnek város szerte: most már hívják őket. Helyi viszonyokról, Dumaszínházról, de még politikáról is meséltek.
Érdekel >>
Legyél te a Hökkentő legjobb szelfise!
[ 2014.04.18 ]
Nyeremény: exkluzív interjú a Hökkentővel!
Érdekel >>
Interjú Széles Flórával, a Szegedi Nemzeti Színház vendégszereplőjével
[ 2014.01.20 ]
Széles Flóra a Bob herceg című előadásban debütált decemberben, a Szegedi Nemzeti Színház Nagyszínpadán. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Jogi Karának hallgatója, de a színpadon képzeli el a jövőjét. Kivételes szépségével, tehetségével és gondozott hangjával kiválóan bizonyított a közönségnek, a színház új arcaként ünneplik. Fogadtatásáról, indulásáról és jövőbeni terveiről kérdeztük.
Érdekel >>
Don Juannal indul a Maladype-sorozat a REÖK-ben
[ 2014.01.20. ]
A Don Juan című előadással szerepel hosszú idő után először a Maladype Színház a REÖK-ben. Zsótér Sándor rendezésében láthatjuk január végén a Brecht-darabot. Márciusban az Egmonttal és a Don Carlos-szal folytatja a sort a népszerű társulat.
Érdekel >>
„Mindenkinél tisztább és ártatlanabb, ezért kell meghalnia” - Interjú Gidró Katival
[ 2014.01.17 ]
A január 24-én bemutatásra kerülő Othello, a velencei mór című darab próbái már zajlanak a Nagyszínház falai között. Othello feleségét, Desdemonát a Rivalda-díjas Gidró Katalin alakítja, akihez különösen közel áll a szerep. 
Érdekel >>
Othello, a velencei mór a Nagyszínházban - Interjú Bodolay Géza rendezővel
[ 2014.01.14. ]
A Szegedi Nemzeti Színház új előadásaként üdvözölhetjük William Shakespeare Othello, a velencei mór című darabját. A szerző hazájában az Othellot tartják a legtökéletesebb tragédiának; maga Katona Józsefnek is az Othello volt a kedvenc szerepe színészkorában. A január 24-én bemutatásra kerülő alkotás rendezője Bodolay Géza, akit főként a választás miértjéről kérdeztünk. 
Érdekel >>
Hogyan éljük túl a vizsgaidőszakot?
[ 2014.01.09 ]
Ebben az időszakban mi egyetemisták hamarabb elfáradunk, illetve hajlamosak vagyunk lehangolt, stresszes hangulatba kerülni. Ám van arra mód, hogy ezeknek a kellemetlen hatásoknak a mértékét csökkentsük, akár természetes úton is.
Érdekel >>
88 évvel ezelőtt
[ 2013.12.01 ]
88 évvel ezelőtt december elsején indult meg Magyarországon a rendszeres rádiós műsorsugárzás .  Az intézmény akkor még a telefonhírmondóval együtt, Magyar Telefonhírmondó és Rádió Rt.(MTR) néven működött és a Magyar Távirati Irodát (MTI) is magába foglalta.
Érdekel >>
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS