HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Alma Mater
Jelenünk a múltért - Konferencia a Délvidék történelméről
[ 2017.03.24 ]
 Március 23-án, csütörtökön a Délvidék Kutató Központ főszervezőként megrendezte a nemzetközi történettudományi és művelődéstörténeti konferenciát.
Érdekel >>
Április bolondja!
[ 2017.03.24 ]
 Április első napjának eredetével sokan foglalkoztak már, viszont nincs egyértelmű magyarázat arra, hogy honnan ered a szokás.

Érdekel >>
A brüsszeli merénylet évfordulóján történt támadás Londonban
[ 2017.03.23 ]
 Két támadás is történt szerda kora délután Londonban. Öten meghaltak, negyvenen pedig megsebesültek.
Érdekel >>
Fussunk együtt!
[ 2017.03.21 ]
 Most, hogy hivatalosan is beköszöntött a tavasz, itt az ideje több időt tölteni a szabadban, és a mozgásról sem szabad megfeledkezni.
Érdekel >>
Heti Programajánló
[ 2017.03.20 ]
Csokorba szedtük nektek a hét legjobb eseményeit, hogy ne maradjatok le semmiről, amit utólag esetleg megbánnátok.
Érdekel >>
Művészlélek a TTIK-n: Bodó Évi
[ 2017.03.17 ]
A Propeller söröző kiállította Bodó Éva, a Természet Tudományi és Informatikai Kar térinformatika szakára járó hallgató képeit. Interjú.
Érdekel >>
Mi lesz veled, Vértó?
[ 2017.03.17 ]

Idén februárban kerültek bemutatásra azok a tervek, melyek a Vértó és környéke fejlesztését ígérik.

Érdekel >>
A programozóké a világ
[ 2017.03.16 ]
A programozók iránti kereslet évről évre növekszik, így egyre inkább szükség van a jó és kiváló szakemberekre.
Érdekel >>
Tanulj angolul filmek segítségével!
[ 2017.03.07. ]
Megjelent egy új ingyenes internetes oldal az english-attack.com, ami filmekkel, klipekkel és játékokkal fejleszti az angol tudásod. Az oldal segítségével több nyelvet is tanulhatunk. Szerintem azért hasznos ez a fajta tanulási mód, mert sokkal játékosabb és élvezhetőbb az eddig ismert módszereknél. Interaktív, szórakoztató módja a tanulásnak és a tudásunk fejlesztésének.
Érdekel >>
Nagypéntek mostantól munkaszüneti nap
[ 2017.03.07. ]
 A mai napon megszavazta az Országgyűlés, hogy nagypéntek is munkaszüneti nap lesz, így már idén négy napig fog tartani a húsvéti pihenő.
Érdekel >>
Filmek, amiket csak ittasan lehet kibírni!
[ 2017.03.04 ]
Vannak cégek, amelyek csak úgy szórják ki az ablakon a pénzt különböző idegtépő, és hányingert keltő filmekre. Az egy dolog, hogy szerintem ezek a cégek versenyeznek egymással, hogy kitudja a legrosszabb filmet elkészíteni, és megint másik dolog az, hogy ezeket a filmeknek nevezett trágyadombokat a „nagyközönségnek” is megmutatják.
Érdekel >>
Sorozatfüggő vagy?
[ 2017.03.02 ]
 Amint megnézted a kedvenc sorozatod évadzáróját, máris epedve várod a következő részt? Egy időre szinte „céltalanná” válik az életed emiatt? Ilyenkor rögtön elkezdesz egy új sorozatot nézni, hogy valamivel betöltsd az űrt? Van egy rossz hírem: sorozatfüggő vagy. Bár ez nem is olyan rossz hír…
Érdekel >>
Megpecsételődött a Torkos Csütörtök! sorsa
[ 2017.03.01 ]
2006 óta minden évben megrendezésre került a Torkos Csütörtök nevű rendezvénysorozat, amit sajnos idén eltörölt a Magyar Turizmus Zrt. Ez azonban ne vegye el senki kedvét az evéstől, hiszen számos étterem megtartja idén is.
Érdekel >>
Mucha, és Dalí kiállítás!
[ 2017.03.01 ]
   2007-ben nyitotta meg kapuit Szegeden a REÖK, vagyis a Regionális Összművészeti Központ. Idén ünnepli tehát 10 éves jubileumát, indulásától kezdve a kortárs képzőművészek, és világhírű mesterek alkotásait mutatja be. Az elmúlt tíz évben emellett más művészeti ágakban készült alkotásokat és művészeket láthattunk a REÖK programkínálatában.Emellett a REÖK-ben a megnyitása óta itt kapnak helyet Szeged kiemelt seregszemléi, a Nyári Tárlat és a Táblakép festészeti Biennálé.
Érdekel >>
LvLUpEsport Bár
[ 2017.02.28. ]
 

Ahogy ígértem folytatom az Esporttal foglalkozó cikkemet, ezen belül is a Szegeden hamarosan megnyitó LvLUpEsport Bár alapítóinak köszönhetően egy interjúval.

Érdekel >>
A vászon ezen a héten a Magyaroké – Magyar Filmhét 2017. február 27. és március 5. között
[ 2017.02.28 ]
Mindenki tudja már kis hazánkban, hogy február 27.-én hajnalban újabb Oscar szobrocskát sikerült begyűjteni egy magyar produkciónak, Deák Kristóf Mindenki című alkotásának. Azt azonban már jóval kevesebben tudják, hogy ezen a napon indult el az egy hetes programsorozat, ami a magyar filmek bemutatása mellett megünnepli azokat. Hiszen, ahogy a fenti példa is mutatja, létezik magyar filmgyártás és minőségi munkák születnek az ifjú rendezők keze nyomán.
Érdekel >>
Könyvautomatákra fel!
[ 2016.12.05. ]
Az országban először Budapesten debütált a könyvautomata, amely nem más, mint egy könyvesbolt, összetömörítve egy 3x1x1,8-as berendezésbe. Úgy működik mint bármely más ismert automata, legyen az kávét, üdítőt, vagy valamilyen egyéb nyalánkságot tartalmazó gép.
Érdekel >>
Tégy valami újat, és máris ellenségekre lelsz
[ 2016.12.03. ]
2016.11.05-én a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ismét „lecsapott”, méghozzá Pécsett, azon belül is a Ferencesek utcájában. Bűntettük annyiban merül ki, hogy a széttöredezett járdára különböző színű festékeket vittek fel, annak reményében, hogy így talán felhívhatják a figyelmet a balesetveszélyre.

Érdekel >>
Kezdd vállalkozóként a következő félévet!
[ 2016.12.01 ]
Használd ki az egyetemen töltött éveket, és alapíts egyéni vállalkozást! Hiszen ez a legegyszerűbb cégforma, és míg hallgató vagy kedvező feltételekkel működhetsz. 2017-ben további előnyök várnak. Az alábbiakban pedig ezzel kapcsolatos információkról és tapasztalataimról olvashattok.
Érdekel >>
Újra fényfüzérekbe öltözött Szeged
[ 2016.11.27 ]
November 25-én megkezdődött a szegedi Karácsonyi Hetek, amely egészen december 24-ig látogatható minden nap 9 és 21 óra között. Ha szeretnéd már most érezni a karácsonyi feelinget, mindenképp látogass ki, hidd el, egyből átjár majd a varázslat!
Érdekel >>
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS