HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Alma Mater
Diákmunka?
[ 2018.03.22 ]
Manapság elenyésző azon családok száma, akik megengedhetik maguknak, hogy saját zsebből finanszírozzák gyermekeik tanulmányait. A diákmunka leveheti a szülők válláról az anyagi terhet, emellett tapasztalatszerzést is nyújthat a jövőre nézve.
Érdekel >>
Vidék vs. főváros
[ 2018.03.22 ]
 Interjúm alanya Horváth Bettina, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar földrajz szak, turizmus és vendéglátás szakirányának egykori hallgatója. Jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetem turizmus-menedzsment mester szakos hallgatója. Beszélgetésünkkor arra kerestem a választ, Bettina milyen főbb különbségeket észlel egy vidéki egyetem után, miután felkerült a fővárosi életbe.
Érdekel >>
Dr. Kocsis Márton – Hajnali rajtaütések
[ 2018.03.21. ]
 A Pro Jure - Egyesület a Szegedi Joghallgatókért szervezésében, Hajnali rajtaütések címmel tartottak előadást az SZTE Állami-és Jogtudományi Kar 214-es termében, 2018.03.21-én. Az előadást Dr. Kocsis Márton versenyjogász tartotta. A rendezvényen a Gazdasági Versenyhivatal véletlenszerű rajtaütéseiről tudhattunk meg bővebb információkat.
Érdekel >>
Nem lehet eléggé hangsúlyozni a szájhigiéné fontosságát- Március 20. a szájápolás világnapja
[ 2018.03.20 ]
 2013. óta minden évben, március 20-án megrendezésre kerül, az Egészséges Száj Világnapja. Ehhez a kampányhoz a világ 130 országából csatlakoztak, köztük Magyarország is. A kezdeményezés legfőbb célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a szájhigiéné fontosságára. Szegeden, több helyszínen is, az SZTE Fogorvostudományi Kar, a hallgatói önkormányzat és a Magyar Fogorvostan-hallgatók Egyesülete szervezésében várták az érdeklődőket többek között a Dugonics téren, a Széchenyi téren, illetve a Dóm téren, ahol az egyetem hallgatói és az oktatói fogkrém és fogkefe mintákat osztogattak a járókelőknek, valamint tanácsokkal látták el az érdeklődőket, a fogak helyes ápolásával kapcsolatban. Az egészséges száj világnapja alkalmából, nézzünk tehát néhány fontos dolgot, ami elengedhetetlen a helyes szájápoláshoz.
Érdekel >>
Szegeden a népzene is hódít─ Interjú a Pendergő tamburazenekarral
[ 2018.03.19 ]
A népzene kedvelők száma talán egy kicsit visszaszorult az elmúlt évtizedekben. Ki gondolná, hogy pont Szegeden alakul zenekar ebben a stílusban, ahol a modern zenén felnőtt generáció tanul az egyetemen. Csonka Balázzsal, a zenekar vezetőjével beszélgettem. 

Érdekel >>
Szegedi 'same' fesztivál
[ 2018.02.28. ]
 Jövő héten, azaz március 8-ától egészen 11-éig ismét alkoholba borul Szeged legnagyobb tere, a Széchenyi tér, a IX. Szegedi Toros és Pálinkafesztivál miatt, ahol temérdek disznótoros ételt, illetve pálinka különlegességet tehetsz magadévá. Igen ám, de minden hasonló eseményen, mint ahogy most is találkozhatsz sajtos, különböző gasztronómiai ételes, kürtöskalácsos, boros bódéval. Ami miatt különbözhet ez a rendezvény a többitől, az nem más, mint az igazi disznóvágási hangulat. Vagy mégsem? 
Érdekel >>
Retro Görkorcsolya Est
[ 2018.02.16. ]
Azok, akik imádják a görkorcsolyázást 2018. február 28-án, szerdán részt vehetnek a retro görhoki versenyen nézőként, szurkolóként vagy akár indulóként is. Az est 18:30-kor veszi kezdetét a Topolyasoron lévő sportcsarnokban. 
Érdekel >>
Szegedi Szabadtéri játékok 2018
[ 2018.02.15 ]
Már csak 4 hónap van hátra Szeged egyik leghíresebb rendezvényéig, amelynek mint mindig, most is egy egész nyáron keresztül a Dóm tér szolgál helyéül. Még sokat kell aludni az első előadás napjáig, viszont a jegyek már tavaly május óta árusításra kerültek. Idén is érdemes ellátogatni a Szabadtéri-re, hiszen több új, számunkra ismeretlen játékot is műsorra tűznek.
Érdekel >>
Elhunyt Gábor Miklós professzor
[ 2018.02.13 ]
Életének 101.évében hunyt el Dr. Gábor Miklós emeritus professzor, 2018. február 5-én.
Érdekel >>
BOOKR KIDS interaktív könyves alkalmazása
[ 2017.05.10 ]
Kedden került megrendezésre a Móra Kiadó-BOOKR KIDS elektronikus könyveinek kutatásairól szóló előadássorozata. A programot az SZTE JGYPK Tanító- és Óvóképző Intézetének támogatásával, a Művészettel az Oktatásért Kutatócsoport szervezte. Az SZTE JGYPK  Hattyas sori épülete adott otthont a rendezvénynek. 
 
Érdekel >>
Az 56-os konferenciáról - Nem haltatok meg hiába...
[ 2017.04.30 ]
 Szegeden, a Gál Ferenc Főiskolán tartották az 1956-os forradalomról szóló  konferencia sorozat befejező részét. A kerekasztal beszélgetés moderátora Kassai Ildikó, további résztvevői : Kun Miklós egyetemi tanár, Botos János egyetemi docens, Eötvös György kutató, Forró Lajos egyetemi oktató, Gecsényi Lajos egyetemi tanár, Haraszti György egyetemi tanár, Horváth Attila egyetemi tanár voltak.

Érdekel >>
Másodjára kerül megrendezésre a Szivárvány hét Szegeden
[ 2017.04.25 ]

Magyarország szexuális kisebbségekhez való hozzáállása fényévekkel van elmaradva, amelyet azzal is nyugtázhatunk, hogy az LMBTQ közösséghez tartozó emberek többségét a mai napig érik zaklatások, a homofóberőszak lelki avagy fizikai változatai. Ezek az emberek megpecsételődnek a szűklátókörűség hatására. Alapvetően a magyar emberek témához való közeledésén időszerű változtatni, miszerint ez nem egy ”új dolog”, hanem a teljes elfogadás szerves része.

Érdekel >>
Könyvautomatákra fel!
[ 2016.12.05. ]
Az országban először Budapesten debütált a könyvautomata, amely nem más, mint egy könyvesbolt, összetömörítve egy 3x1x1,8-as berendezésbe. Úgy működik mint bármely más ismert automata, legyen az kávét, üdítőt, vagy valamilyen egyéb nyalánkságot tartalmazó gép.
Érdekel >>
Tégy valami újat, és máris ellenségekre lelsz
[ 2016.12.03. ]
2016.11.05-én a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ismét „lecsapott”, méghozzá Pécsett, azon belül is a Ferencesek utcájában. Bűntettük annyiban merül ki, hogy a széttöredezett járdára különböző színű festékeket vittek fel, annak reményében, hogy így talán felhívhatják a figyelmet a balesetveszélyre.

Érdekel >>
Kezdd vállalkozóként a következő félévet!
[ 2016.12.01 ]
Használd ki az egyetemen töltött éveket, és alapíts egyéni vállalkozást! Hiszen ez a legegyszerűbb cégforma, és míg hallgató vagy kedvező feltételekkel működhetsz. 2017-ben további előnyök várnak. Az alábbiakban pedig ezzel kapcsolatos információkról és tapasztalataimról olvashattok.
Érdekel >>
Újra fényfüzérekbe öltözött Szeged
[ 2016.11.27 ]
November 25-én megkezdődött a szegedi Karácsonyi Hetek, amely egészen december 24-ig látogatható minden nap 9 és 21 óra között. Ha szeretnéd már most érezni a karácsonyi feelinget, mindenképp látogass ki, hidd el, egyből átjár majd a varázslat!
Érdekel >>
„A mosoly gyógyít”
[ 2016.11.07 ]
Önkénteséggel varázsolj mosolyt! A Szegedi Gyermekklinikát látogatva, az ott levő beteg gyerkőcökkel foglalkozva.
Érdekel >>
Jazz napok Szegeden
[ 2016.11.07 ]
Ha már november, akkor ne feledkezzünk meg a jazz szerelmeseiről sem! Ugyanis november 11-12-én kerül megrendezésre a Jazz Days Szegeden, melyre olyan együttesek kaptak meghívót, mint a világhírű zenekarvezetőkből álló The Cookers, vagy éppenséggel a Balázs Elemér Trió.
Érdekel >>
Okozz örömet könnyen ruhaadománnyal!
[ 2016.10.24 ]
 Szeretnél segíteni a rászorulóknak, de nem tudod, hogy hogyan tehetnéd?

Érdekel >>
Telt házzal robog a Mentor(h)áló: Pedagógiai esték az IH Rendezvényközpontban
[ 2016.10.23 ]
 A projekt fő célja a tudásalapú gazdaság, a tudástársadalom elvárásaihoz innovatívan alkalmazkodó, annak fejlődését elősegítő pedagógusképzés kialakítása és továbbfejlesztése a dél-alföldi régióban. A Mentor(h)áló és az IH Rendezvényközpont együttműködésében megvalósuló nagysikerű sorozat célja, hogy a pedagógiai, oktatási témák a közbeszéd tárgyává váljanak, s olyan előadókat lehessen testközelbe hozni, akiket látni és hallani kell!


Érdekel >>
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS