HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Alma Mater
Az Everest megmászva
[ 2017.02.23. ]
 Érdekes rendezvény lesz a Szegedi Agorában március 4.-én. Dr. Neszményi Emil tart előadást a Mount Everest megmászásról.
Érdekel >>
Harry Potter és az elátkozott gyermek
[ 2017.02.22 ]
2016-ban végre kezünkbe kaparinthattuk a Harry Potter történetek 8. kötetét, amely néhányunk számára előítéleteket szülhetett drámai formája miatt.
Érdekel >>
Idén sem megyek Pilvakerre
[ 2017.02.22 ]
A Pilvaker szerintem hazán egyik legjobb rendezvénye, nem elég, hogy a legjobb magyar underground zenészek lépnek fel, de még híres klasszikus verseket is zenésítenek meg. Ízes szórakozás és kulturálódás egyvelege az egész, de valahogy soha nem sikerül eljutnom erre a nemes rendezvényre.
Érdekel >>
Könyv a narkó nepperről
[ 2017.02.22 ]
 Újabb könyv fog megjelenni Juan Sebastian Marroquín Santos nevével, az „Apám a drogbáró”. Nem az első könyv fog megjelenni a férfitól, akinek az édesapja, hatalma csúcsán a világ 7. leggazdagabb embere volt. Érdemes odafigyelni az írásaira és dokumentációira, mert megismerhetjük az embert, a kegyetlen gengszter mögött.
Érdekel >>
Hobbi vagy komoly hivatás? Fotógráfusok szemével a szakmájuk
[ 2017.02.21. ]
Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fotó szakma a fiatalok körében. Az alkotás nem csak papírra való festés, vagy rajzolásból, szobrászatból, vagy tetoválásról szól. Szinte ha bármelyik közösségi hálóra felmegyünk, képeket találunk, egy illetőről, annak ebédjéről, és fontos eseményekről, amiket átél. Legtöbbjük szorítja ki a profi fotógráfusokat, azt hiszik, azért mert tudnak az okos telefonjukkal képeket készíteni akkor már fel is vehetik a szakmabeliekkel a versenyt. De vannak olyanok, akik ezeknél az egyszerű képeknél sokkal jobban szeretnék kitágítani a látókörüket, amire egyre nagyobb lehetőség van különböző fotós iskolákban vagy OKJ képzéseken. Cikkünkben arról kérdeztünk pár fotográfusnak tanuló illetve akként dolgozó embereket, hogyan tudnak boldogulni ezzel a szakmával.
Érdekel >>
Kanizsa Feszt – akár ingyen!
[ 2017.02.21. ]
Idén 5. alkalommal kerül megrendezésre a Kanizsa Feszt 2017. június 28. és július 1. között Magyarkanizsán. Ha van 4 barátod, akikkel buliznátok egy hatalmasat ingyen, akkor megéri majd nevezni a csapatos vetélkedőre, ami a fesztiválon kerül megrendezésre. Hogy egész pontosan miről is van szó, arról Sarnyai Noémi (JGYPK, Kommunikátor szakos hallgató) mesélt nekem, aki maga is részt vesz az esemény szervezésében.
Érdekel >>
Felnőttnek lenni…
[ 2017.02.21 ]
 … nem könnyű. Miután kirepülünk a középiskolából már azt hisszük, hogy felnőttünk, pedig közel sem.
Érdekel >>
Rajzolni bárki tud!
[ 2017.02.20 ]
  Az előző „Jobb agyféltekés rajztanfolyam” című cikkemben olvashattatok általánosságban erről a tanfolyamról és az ott dolgozó emberek történeteiről és véleményeiről. Azonban a közelmúltban személyesen is részt vettem a Művészházban megtartott jobb agyféltekés tanfolyamon, és más résztvevőket is megkérdeztem, hogy mi a véleményük róla.
Érdekel >>
Diákmunka külföldön
[ 2017.02.20. ]
 Manapság egyre népszerűbb a fiatalok körében a külföldön vállalt diákmunka a nyári szünet idején. Vannak, akik ismerősök segítségével mennek ki, és vannak, akik az erre szakosodott szervezeteken keresztül, amikből már egyre több van. Akinek van lehetősége, annak mindenképpen érdemes kipróbálnia magát külföldön is, hiszen számos tapasztalat és élmény szerezhető a pénz mellett. Ennek kapcsán Krisztának tettem fel néhány kérdést, aki Írországban dolgozott nyáron.
Érdekel >>
Egy hang a terrorizmus ellen! – Csak azért sem gyűlöllek Titeket
[ 2017.02.18 ]
 Sajnos mostanában nincs olyan hét, amikor ne hallanánk valamit a terrorizmusról. Legszörnyűbb esetben egy újabb terrortámadás rázza meg az életünket, jó esetben „csak” arról szólnak a híradások, hogy a titkosszolgálatnak sikerült megakadályoznia egy újabb támadást vagy merénylettel összefüggésbe hozható embereket tartóztattak le. Sokak szerint a harmadik világháború már elkezdődött, csak nem akarunk róla tudomást venni.
Érdekel >>
Nő a mitológiában és a festészetben
[ 2017.02.18 ]
 A könyv héroszok, istenek és az emberek világába nyújt betekintést. Az író szerint az emberek a képzőművészet irányából vizsgáljuk a mitológiát.
Érdekel >>
Jön az Igazából szerelem folytatása! – A Red Nose Day
[ 2017.02.16 ]
Amerikában 2 hónappal később, május 25.-én láthatják majd az NBC nézői. Magyarországi időpontról még nincs információ, de reménykedjünk, hogy ha nálunk nem is kerül adásba, legalább valamilyen online platformon elérhető lesz. Én biztosan megnézem!
 
Érdekel >>
Zárt ajtók mögött – B. A. Paris „A tökéletes házasság? Vagy a tökéletes hazugság?”
[ 2017.02.16 ]
 B. A. Paris az Egyesült Királyságban nőtt fel, élete jelentős részét viszont Franciaországban töltötte. Dolgozott pénzügyben és tanárként is, valamint öt lány édesanyja. A Zárt ajtók mögött az első regénye.
Érdekel >>
TattooConvention
[ 2017.02.16 ]
 Napjainkban a tetováló szakma egyre kedveltebb foglalkozás a fiatalok körében. Már nem csak férfiak uralják ezt a hivatást, hanem elterjedt a nők között is. Magyarországon lehetőségük van az ifjú feltörekvő tetoválóknak, hogy megismerjék őket az emberek és, hogy összemérjék tudásukat a legnagyobb szakmabeliekkel. Erre ad esélyt a hetedik alkalommal megrendezett Budapesti az egyik legnagyobb kiállítás tetoválóknak és azok szerelmeseiknek.
Érdekel >>
Bombázás a szerelmesek napján
[ 2017.02.16 ]
 Amíg a világ nagy része február 14-én a Valentin-napot ünnepli és boldogsághormonokkal telt mézes mázas üzeneteket váltanak, ajándékoznak és szerelmeskednek, addig egy városban gyászolnak. Immár 72 éve.
Érdekel >>
Jobb agyféltekés rajztanfolyam
[ 2017.02.15. ]
 Manapság egyre nagyobb teret hódítanak a művészetek különböző ágai. Mindenkit elkápráztat egy-egy gyönyörű rajz, vagy festmény, akár egy művészeti tárgy. Az emberekben kezd megnőni az igény az alkotásra és nem pedig azok nézegetésére. 2010-ben alakult meg a Művészház, amelyben rendszeresen tartanak jobb agyféltekés rajztanfolyamot, amely nagy sikereket ér el nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek körében is.
Érdekel >>
Két és fél percre a világvégétől
[ 2017.02.14 ]
 Két és fél percre vagyunk a világvégétől a végítélet órája szerint, melyet idén 23 óra 57 perc és 30 másodpercre állítottak a Bulletin of the Atomic Scientists folyóirat újságírói.
Érdekel >>
Farsangi hangulat az egyetemen
[ 2017.02.14 ]
 Február a farsang időszaka, mely már január 6-án, vízkereszt napján elkezdődik és hamvazószerdáig tart. A régi időkben ez a mulatozás időszaka volt, a végén pedig a tél elűzésére is sor került. Számos hagyomány kapcsolódik ehhez az időszakhoz, melyek mára jórészt kikoptak az emberek hétköznapjaiból. Egyetemi kereteken belül is lehetőség van részt venni egy farsangi jelmezes bulin, például a Jugyu HÖK szervezésében február 15-én, a Félévnyitó JuGyus Karneválon.
Érdekel >>
Könyvautomatákra fel!
[ 2016.12.05. ]
Az országban először Budapesten debütált a könyvautomata, amely nem más, mint egy könyvesbolt, összetömörítve egy 3x1x1,8-as berendezésbe. Úgy működik mint bármely más ismert automata, legyen az kávét, üdítőt, vagy valamilyen egyéb nyalánkságot tartalmazó gép.
Érdekel >>
Tégy valami újat, és máris ellenségekre lelsz
[ 2016.12.03. ]
2016.11.05-én a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ismét „lecsapott”, méghozzá Pécsett, azon belül is a Ferencesek utcájában. Bűntettük annyiban merül ki, hogy a széttöredezett járdára különböző színű festékeket vittek fel, annak reményében, hogy így talán felhívhatják a figyelmet a balesetveszélyre.

Érdekel >>
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS