HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Mappa
Disztópikus vadnyugat, ahol a steampunk szamurájok élnek
[ 2018.05.10. ]
Világunk körülbelül 500 évvel ezelőtt romba dőlt, ám hamvaiból új rendszer éledt, ahol tökéletes összhangban fér meg egymás mellett a Harley Davidson és a szamurájkard. A posztapokaliptikus feudalizmusban virágzik az ópiumkereskedelem és a rabszolgatartás, a hidegvérű gyilkolást pedig tisztelet övezi. Az embertelen világ, a Pusztaság egyik legnagyobb ura pedig egy magyar származású férfi.
Érdekel >>
Nemi erőszakkal az utópiáért – A szolgálólány meséje
[ 2018.05.09. ]
Brutális, gyomorforgató és könnyfakasztó. Második évadához érkezett Margaret Atwood 1985-ös novellájának tévés adaptációja. A 2017-ben indult Bruce Miller rendezésében készült sorozat világszerte hatalmas sikert ért el, hihetetlen realizmusával és kimagasló színészi felhozatalával. A karakterek megszemélyesítésére olyan nagy neveket választottak, mint Elisabeth Moss, Joseph Fiennes és Alexis Bledel.
Érdekel >>
A 40%-os ösztöndíj emelkedés az 40%-kal több szoctámot jelent?
[ 2018.05.08 ]

Immáron több, mint tíz éve, pontosan 2008 óta nem emelkedtek a felsőoktatásban a tanulók juttatásai. Szeptembertől azonban 40%-kal több pénzt fordíthatnak az intézmények a hallgatók szociális helyzetének könnyítésére. De ez pontosan mennyi plusz pénzt jelenthet egy hátrányos helyzetű, gyermekvédelmis, félárva vagy akár nagycsaládos hallgató számára?

Érdekel >>
Egy anonim alkoholista naplója
[ 2018.05.08 ]
Hogyan láthatja egy alkoholista a világot? Mi indíthatja el a folyamatot, amely végeztével létrejön a gyógyulás? Egy passzív féléves egyetemistával beszélgettem. Eredeti nevét nem vállalta, ezért nevezzük Ádámnak. Ádám 24 éves, már több mint 107 napja nem ivott, majdnem 5 teljes éven át fogyasztott minden nap súlyos mennyiségű alkoholt. Lássuk tehát megélt élményeit, függőségének viszontagságait és hogy hogyan lépett rá egy egészségesebb élet ösvényére.
Érdekel >>
Egyetem és depresszió – Nem vagy egyedül!
[ 2018.05.07. ]
Mindenki társaságában akadnak depresszióval és szorongással küzdenek nap, mint nap. Látszólag ugyanúgy élik az életüket, ahogy mások és nem mutatják a külvilágnak min is mennek keresztül valójában. Éppen ezért nagyon nehéz felismerni, ha barátaink, családtagjaink érzelmi válságon mennek keresztül. Cikkemben két típusról lesz szó: depresszió az egyetem mellett, és az egyetemtől.
Érdekel >>
Nagypapa kedvenc portálvetője
[ 2018.05.07 ]
A Rick és Morty egy az Adult Swim gondozásában lévő animációs sorozat. Három évadot élt meg eddig, de a negyedik is úton van. Kitalálói Justin Roiland és Dan Harmon.
Érdekel >>
A belső béklyók letörése – Beszélgetés a szenvedélybetegségekről
[ 2018.05.04 ]
Szegeden egyetemistának lenni meghatározó élmény, mégis – mint ahogy mindennek – ennek is lehetnek hátulütői. Számos fiatal küszködik problémákkal. Vannak, akik önmaguk oldanák meg ezeket. Néhányan félnek, vagy úgy érzik képtelenek tenni ellene. A többiek pedig szakmai segítséget kérnek. A Kiút Alapítvány koordinátorával, Urbán-Szabó Gáborral beszélgettem a szenvedélybetegségekről.

Érdekel >>
Igazi hivatás - egy bűnügyi helyszínelő munkája
[ 2018.05.03. ]
A rendőrszakma alapjai az évek során nem sokat változtak, a kötelék mai napig keres új jelentkezőket és ez még nagyon hosszú ideig nem fog változni. Karrierépítés szempontjából az életpálya-modell alapján kiszámítható, biztos jövőre számíthat az, aki úgy gondolja, csatlakozik.
Érdekel >>
Egyetemisták a gyermekvállalásról
[ 2018.05.02 ]
A gyermekvállalás már évek óta egy igen megosztó téma a magyar nők körében, mind a fiatal, s mind az idősebb korosztályban. Van, aki szeretne és van aki egyáltalán nem szeretne. Van, aki csak úgy vállalna gyereket, ha megkapná a kormánytól a kellő támogatást. Cikkemben a 25 év alatti egyetemista nőket, és a 30-hoz közelebb levő nők véleményét kérdeztem.
Érdekel >>
Bosszúállók: Végtelen háború kritika
[ 2018.04.27 ]
 Mozikban a legújabb Marvel film, a Bosszúállók: Végtelen háború. Grandiózus szereplőgárdájával és a tíz hosszú éve elindított univerzumával ír történelmet. A kritika természetesen spoilermentes.
Érdekel >>
God of War – Spártai harag északon
[ 2018.04.26. ]
 A God of War sorozat immáron 13 éve köztünk van. Legújabb része északra kalauzol minket Odin, Thor és még megannyi másik Isten birodalmába, ahol a görög isteneket kiirtó Kratos új fenyegetésekkel nézhet szembe.
Érdekel >>
Albi vagy Kolesz? Segítünk a döntésben!
[ 2018.04.26. ]
Kiköltözöl a koliból és nem tudod, hogyan keress albérletet? Vagy eddig bejárós voltál, de fogalmad sincs, melyik lenne az ideális szállás? Személy szerint én már mind a kettőt kipróbáltam, éppen ezért készítettem egy összehasonlítást azok számára, akik ezekkel a dilemmákkal küszködnek.
Érdekel >>
„Újratervezés” – egyetemisták a képzés- és szakváltásról
[ 2018.04.26 ]
Egyesek kikövezett, egyenes úton haladnak az álmaik felé, míg mások a kisebb-nagyobb kátyúkat kerülgetik és akadálypályának élik meg az utazást. Na de mi a helyzet azokkal, akik útmutatás nélkül bolyonganak, mert a GPS kétségbeesetten azt harsogta: „Fordulj vissza! Újratervezés!”? Számukra a céljaikhoz vezető ösvény megtalálása hosszadalmas, megterhelő folyamat.
Érdekel >>
Könyves Piknik a Nyugi Kertben
[ 2018.04.25. ]
„Nincs időm pocsék kávéra és rossz könyvekre” – szólt az idézet az egyik ablakon a Nyugi Kertben, az április 24-én megrendezett programon. A vendéglátóhely ekkor tartotta harmadik Könyves Piknikjét a Bölcsészettudományi Kar közreműködésével. Délután 13:00-20:00-ig teltházra lehetett számítani, hiszen a finom ételek, a jazz zene és persze a megannyi cserélhető olvasmány sokakat bevonzott.
Érdekel >>
Menjünk vagy maradjunk? Mi rejlik a kivándorlási kedv mögött?
[ 2018.04.24 ]
Az utóbbi pár hétben tapasztaltak alapján a kivándorlási kedv igencsak megnőtt. A közösségi médián is egyre nagyobb visszhangot kap és már számos cikket is olvashattunk róla. Egyet említve, például tőlünk nem is messze a szomszédos Horvátországból tömegesen vándorolnak ki és emiatt rendkívüli állapot lett hirdetve. Arra kerestem a választ, hogy mi okozhatja ezt, ki hogy látja jelenlegi helyzetünket?
Érdekel >>
Április 22. - A Föld Napja
[ 2018.04.23 ]
Világszerte több mint 125 országban ünnepelték április 22-én a Föld Napját. A nemzetközi megmozdulás 48 éve indult útjára, Magyarországon idén a 28. alkalommal rendezték meg. Cselekvő ünnep, ami minden ember jövőjét befolyásolhatja. A 2018-as évben a műanyaghulladékok ellen emelték fel hangjukat a környezetvédők és az átlagemberek. Szegeden a Füvészkertben különböző programok várták a látogatókat.
Érdekel >>
A szenvedőjárat
[ 2018.04.20 ]
A szegedi egyetemisták jelentős százalékát teszik ki a más településekről származó tanulók. Többségük természetesen a kollégium biztonságos, az albérletekhez képest olcsó, és időben rengeteget megtakarító berkeit választja. A tanulni vágyók másik csoportját képezik a bejárósok, akik napi szinten képesek akár órákat is eltölteni utazással, néha kegyetlen körülmények között. Lehetőségeik kimerülnek a MÁV által biztosított vonatban, és a DAKK Zrt. nyújtotta buszjáratokban.
Érdekel >>
Marvel vs DC
[ 2018.04.19 ]
Az utóbbi 10 évben igencsak el voltunk látva szuperhős filmekkel. Voltak jobbak, rosszabbak, előzmények és minden, amit csak képregényrajongó kérhet. Én magam is előszeretettel csemegéztem az utóbbi években ezekből. Na de vajon melyiknek sikerült jobban elstartolnia, kié lett a jobb ötlet és persze ki söpört be több pénzt?
Érdekel >>
Vastündérek – varázslat és tudomány
[ 2018.04.17 ]
Érdekelnek a tündérekről szóló történetek? Vedd a kezedbe a Vastündérek magával ragadó kötetét, és légy részese egy fantasztikus élménynek. Egy történet, mely számos mesés elem mellett, tanulságokat tartalmaz. A könyv befejező része májusban érkezik, amiben kiderül, létezik-e a boldog befejezés.

Érdekel >>
A mi kis falunk
[ 2018.04.16. ]
A mi kis falunk egy magyar vígjátéksorozat. Pajkaszeg, ahol a történet játszódik a valóságban nem létező falu. Hétköznapi emberek mindennapjait mutatja be, mindezt szórakoztató formában. A sorozatot egy szlovák adaptáció ihlette.
Érdekel >>
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS