HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Mappa
A legidegesítőbb reklám típus(ok)
[ 2017.02.25 ]
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának megrendelésére felmérést készítettek arról, hogy melyik reklám típus a legirritálóbb. Ezt a címet a virtuális reklám nyerte el. Ilyen típusú reklám pedig például a műsor közben, osztott képernyőn megjelenő hirdetés.
Érdekel >>
Festipay kalauz
[ 2017.02.25. ]
Ma már Magyarország nagyobb fesztiváljain kezd elterjedni ez az újfajta fizetési mód. Bevezették a Szigeten, a Volton, a Balaton Soundon és tavaly a SZIN-en. Egyszerű gyorsan használható, megéri a fesztiválozóknak és a pultosoknak is.
Érdekel >>
A baszás 23 árnyalata – avagy fellapoztam egy általános iskolásoknak ajánlott szinonimaszótárt
[ 2017.02.22 ]
Mondhatják rám, hogy prűd vagyok vagy azt, hogy nem haladok a korral. Mégis azt hiszem, nem vagyok egyedül a véleményemmel, ha azt írom, egy általános iskolásnak több mint 20 féleképp nem szükséges tudnia a szeretkezés kifejezését. Hát a Szinonima Szótár Diákoknak kiadvány szerint, pedig szükséges. Viszont, akkor miért használjuk a cenzúrát és a kifütyülést az újságokban illetve tévéműsorokban, ha a könyvek nem esnek át ezen a (hasznos) rostán?
Érdekel >>
Irritáló utas típusok a tömegközlekedési eszközökön
[ 2017.02.22 ]
Egymást oldalba könyökölő emberek, nőket arrébb lökő „férfiak” – lehetne egy film jelenete, amiben valami elől észvesztve rohannak az emberek. De jelen esetben nem erről van szó, hanem a tömegközlekedési eszközökön található helyekért folyó harcról egy átlagos hétköznap reggelen.
Érdekel >>
Amikor egy falra szín kerül – barangolás a Szegedi naplementében
[ 2017.02.21 ]
 2017 őszén kezdődik az Etelka sori uszoda építése, addig kerítésként a lebontott garázssor hátsó fala funkciónál. A fehérre festett falat, már pár nap után firka csúfította el, ám az önkormányzat megkeresett pár legális graffitis és telefesteti a falat. Treplán Gáborral azaz Tregevel beszélgettem, aki már 2010 óta fújja a városi falakat.Neki köszönhetjük az első elkészült művet, ami egy naplementét ábrázol.
Érdekel >>
Maradjon itthon a fiatal vagy válassza a nyugatot?
[ 2017.02.21. ]
 Sokakban felmerülhet napjainkban a kérdés, hogy mit kezdjen, ha megszerezte diplomáját, szakmáját vagy bármilyen képesítését? Próbáljon itthon elhelyezkedni vagy menjen nyugatra, de nem a szakmájában? Nehéz kérdések.
Érdekel >>
Hitel vagy albérlet? Milyenek a kilátások a fiatalokra nézve?
[ 2017.02.20. ]
 Európán belül kishazánkban a legrosszabb a fiatalok lakáshoz jutási esélyei. De miért pont itt, mikor a magyarok többségének égetően fontos, hogy legyen egy saját ingatlana? 
Érdekel >>
VR Szemüveg tv-k és monitorok helyett?
[ 2017.02.20 ]
 Mikor megjelenetek az első plazma tv-k mindenki úgy gondolt rájuk mint valami úri élvezeti cikk, amit a hétköznapi ember sose fog használni. Ami persze érthető hisz horribilis áron adták őket, de ez volt az első okostelefonokkal is és minden új elektronikai termékkel. Nem rég megjelentek a vr, vagyis a virtuális valóság szemüvegek, amik segítségével 360 fokban térben tudunk filmeket nézni és játszani. Ezek a szemüvegek most le akarják váltani a tvket és a monitorokat, vajon van esélyük?
Érdekel >>
Nekünk rosszabb minőség jár?
[ 2017.02.18 ]
 A napokban röppent fel a hír, miszerint sok, Magyarországon kapható termék minősége rosszabb, mint ugyanezen termékeknek a nyugat-európai országokba szánt változata. Ízbeli különbségeket korábban is lehetett tapasztalni különböző élelmiszereknél, de most be is bizonyosodott, hogy nem csak finomabbnak érezzük a külföldit, ténylegesen finomabb is.
Érdekel >>
App a nyelvtanuláshoz: Duolingo
[ 2017.02.16 ]
 Szeretnél kipróbálni új nyelveket, de félsz, hogy nem fog tetszeni? Akkor a Duolingo-t neked találták ki! Tanulj németül, portugálul, dánul, hollandul vagy törökül, ez az app segít benne!
Érdekel >>
Dolgozni tanulás mellett? - Egyetemista és diákszövetkezeti szemmel
[ 2017.02.16 ]
 Egyetemista korára a legtöbb ember eljut arra a pontra, hogy egyre kevésbé szeretne anyagilag függeni a szüleitől, hogy legalább a ruhákat és a bulikat magának tudja fizetni. Ehhez azonban szükség van valamilyen bevételi forrásra.
Érdekel >>
Telefon vacsora közben?
[ 2017.02.15. ]
Valentin-nap alkalmából a párok legtöbbje megünnepli a szerelem világnapját. Közülük legtöbben gyertyafényes vacsora kíséretében ünneplik szerelmüket. Valentin-nap miatt az egyik nagy hazai mobilszolgáltató kérésére készítettek egy felmérést, melyben arra voltak kíváncsiak, hogy a párok tagjai eme különleges napon bekapcsolva hagyják-e mobiltelefonjaikat a vacsora közben.
Érdekel >>
Miért ennyire népszerű a határvadászat?
[ 2017.02.14 ]
 2016 augusztusában a kormány döntött a rendőrség határvadász bevetési osztályainak megerősítéséről, mintegy háromezer fővel. Ennek oka, hogy az illegális migrációs nyomás tovább erősödött a magyar – szerb határon és megnőtt a szerb területen várakozók száma. Az előrejelzések szerint a bevándorlás csökkenése a későbbiekben sem várható.
Érdekel >>
Kisiklott az EU-s Interrail projekt
[ 2017.02.14 ]
 2016. második felében rengeteg cikket olvashattunk az Európai Uniós Interrail bérletekről, ám ez a kezdeményezés úgy tűnik kudarcba fulladt.
Érdekel >>
Agykontroll módszer
[ 2017.02.14 ]
 Az Agykontroll egy olyan tudományos módszer, amely segít rejtett képességeink kiaknázásában, hogy hatékonyabban tudjunk megoldani mindenféle problémát. Emellett a stressz kezelését, a feszültség levezetését is megtanítja, amely által sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak lehetünk. Erre a legjobb módszer a lazítás, vagy más néven relaxáció. Ezt azonban érdemes megtanulni.
Érdekel >>
Youtuberek, avagy a modern világ médiaszemélyiségei
[ 2017.02.13 ]
A médiaszemélyiségek, a rádió és tv-műsorok alapját képző alanyok, akik a műsort meghatározzák, akár a műsor címének nevüket is adják. Egy jó műsor csak is rajtuk múlik, hogy milyen lesz. Szólhat bármiről, nekik csak annyi dolguk van, hogy ezt eladják a nézőknek és a hallgatóknak. A mai világ új médiaszemélyiségei viszont már az interneten szolgáltatják nekünk a műsort. Mennyire hatásos ez, és tényleg van annyi értékük, mint egy hagyományos médiaszemélyiségnek? 
 
Érdekel >>
Ereszd ki a hangod! – Az Oscar-díjra jelölt magyar film a Mindenki szereplőivel beszélgettem
[ 2017.02.13 ]
 Ismét lehet magyar alkotásért szorítani a 89. alkalommal megrendezett Oscar-díjátadón február 26-án. Deák Kristóf Mindenki című alkotása a legjobb rövidfilm kategóriájában van jelölve. Megmutatja két bátor kislány harcba szállását a felnőttek elnyomásával szemben. A történetről röviden annyit, hogy az énektanárnő a sikeres versenyek miatt pár gyermeknek (persze titokban) azt ajánlja, hogy csak tátogjon. A két szereplőt, Hais Dorottyát és Gáspárfalvi Dorkát kérdeztük a filmről és az eddigi sikereikről. 
Érdekel >>
Hol és, hogyan ismerkednek a mai fiatalok?
[ 2017.02.10 ]
 Manapság nagyon sok helyen lehet ismerkedni és rendkívül sok módon. Különféle mobil-applikációk elérhetőek az ismerkedés megkönnyítése céljából, de szerencsére az emberek többsége még a hagyományos módokat választja.
Érdekel >>
Dohányzás - Rossz szokás vagy szociális helyzet javító?
[ 2017.02.10 ]
A dohány korunk egyik legjövedelmezőbb iparága, köszönhető ez a marketingjének, ami miatt jelentős tömegek vásárolják és fogyasztják napi szinten. Viszont mi lesz akkor, ha a fő dizájnelemét a csomagolását drasztikusan megváltoztatják?
Érdekel >>
Madárinfluenza kíváncsi szemmel
[ 2016.12.05 ]
Idén novemberben Magyarországot is elérte a madárinfluenza. Számos települést érint Bács-Kiskun, Csongrád, és Békés megyében, azaz nem túl messze ólálkodik Szegedtől. De hogy mi is az a H5N8? Érinti-e az emberi egészséget? Vannak-e valami korlátozások? Milyen lehetőségek vannak a védekezésre? Utánajártunk!
Érdekel >>
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS