HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Tanár-diák "viszony". Egyetértesz vele?
Az év diákújsága
Ötletláda
Mappa
Vacogó western
[ 2016.02.06 ]
A címből kiindulva az ember első gondolata nyilván az, hogy a hideg miatt vacogna, ha ezt megnézné, és eközben egy kérdés is megfordul a fejében. Hogy a fenébe jön össze a western és a hó?
Érdekel >>
Velencén duplázik az EFOTT
[ 2016.02.05 ]
Egy évre abbahagyja a vándorlást, és 2016. július 12-17. között ismét Velencét veszi birtokba az EFOTT.  Nem ez lesz azonban az egyetlen duplázás a fesztivál szervezésében: a házigazda szerepét ezúttal két egyetem megosztva látja el.
Érdekel >>
Mit bánsz a legjobban?
[ 2016.02.05 ]
Minden pillanatban döntéseket hozunk meg az életünkkel, a körülöttünk élő emberekkel, a jövőnkkel kapcsolatban, de mi van akkor, ha megbánunk valamit? Ha nem teszünk meg bizonyos lépéseket, ha nem mondjuk ki azt, amit gondolunk vagy érzünk, vagy éppen nem követjük az álmainkat?
Érdekel >>
Just survive somehow
[ 2016.02.03 ]
Bírod a félelmet, a drámát? Szeretsz izgulni sorozatozás közben és szereted látni, miként változik kedvenc szereplőd az évadok során, ráadásul nem ijedsz meg egy kis vértől sem? Akkor van számodra egy zseniális sorozatom: The Walking Dead!
Érdekel >>
Érdi Tamás a hangok világából
[ 2016.01.20 ]
Érdi Tamás Torontóban szerezte meg művészdiplomáját a Royal Konzervatóriumban, Leon Fleisher tanítványaként. Eddig a világ 23 országában lépett fel.
Érdekel >>
Egy pszichotikus könyvmoly naplója
[ 2015.09.01 ]
 Könyvek. Szerelem. Még könyvek és pár gyilkosság. Caroline Kepnes Te című regénye alapjaiban rengeti meg a normális álarca mögé bújó emberekbe vetett hitünket. A Joe Goldberg, könyvesbolti eladó vérfagyasztó ketrecharcait bemutató kötetet az Alexandra 2014-ben az év thrillerének választotta, nem alaptalanul.

Érdekel >>
Arcodba böfög a valóság
[ 2015.08.30 ]
 Vagyis Frank Gallagher, főállású alkoholista, aki nem kevesebb, mint hat gyermek felelőtlen apja. A Szégyentelenek sorozat amerikai verziója eddig öt évadon át vágott a társadalom arcába minden egyes hibát.

Érdekel >>
Féléves vízit
[ 2015.05.15 ]
 Nehéz nap van ma. A világ minden kincséért sem tudom miért keltem fel. A legrosszabb az egészben, hogy jobb lábbal és még kipihenten is. Förtelmes egy nap. Remélhetőleg a napközben mért átlaghőmérséklet is meghaladja majd a 30 fokot. Bravó, a kegyelemdöfés.

Érdekel >>
Selfie kiállítás: Békesség, szeretet, empátia, a szabadkőművesek fölött
[ 2015.05.12 ]
Woodstock a könyvtáramban – sóhajtott fel elégedetten Szeged városa május 7-én, egy csütörtöki kora estén. Ott voltam, amikor ez a lélekzet beindította a Somogyi Könyvtár ideiglenesen új szívét: Majikát.
Bajszos, öltönyös férfi mesél kicsiny közönségének halálosan megfenyegetett Ferenc pápáról meg levegőben érezhető háborúról. Itt valami nem stimmel, Máriától távol áll ez a hozzáállás. 

Érdekel >>
Az ideabébi nem játék?
[ 2015.05.06. ]
 Van egy aranyszőke, hosszú hajú, égkék szemű, bögyös-dögös műanyagdarab, amit mindenki ismer, amire a legtöbb lány hasonlítani akar. Akinek pénze és gusztusa engedi, pár pengevágás után hasonlít is rá. De vajon ennek az emberfeletti eszménynek helye van még a társadalomban?

Érdekel >>
Éjjeli féreg
[ 2015.04.29 ]
Az utcák sötétségbe zuhannak. A vegetatív hétköznapok egyre inkább szétszabdalják a megfelelés belső darabjait. Louis Bloom elvárása önmagával szemben az, hogy munkát találhasson.

A kudarc hosszú és erős dolog, melynek tónusát tovább mossa Los Angeles, és egyre kevéssé bírja már a harcot a világ őrlődő cserbenhagyásával szemben. 

Érdekel >>
Boltok zárva tartása egyetemista szemmel
[ 2015.04.28 ]
2015. március 15.-én lépett életbe Magyarországon a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény. A hír hallatán sokan szörnyülködtek. Megkezdődött a nagy dilemmázás a boltvezetők körében. Csökkentett órabér vagy kevesebb munkaerő?

Érdekel >>
Az igazi „bestseller” túlél korszakokat
[ 2015.04.28 ]
A gyermekkora óta az írás felé kacsingató, Nívó- és Minőségi Újságírásért - Díjban részesült írónő, Fejős Éva mesélt nekünk olvasási élményeiről, saját könyvkiadójáról, valamint megosztotta velünk véleményét a legfrissebb, sokakat megosztó kérdésekkel kapcsolatban is.

Érdekel >>
A legnagyobb társkereső: Facebook
[ 2015.04.23 ]
 Ez nem egy újabb, a közösségi oldalak királynőjét fikázó írás lesz, de szeretném felhívni a kedves olvasók figyelmét arra, hogy milyen bonyodalmakat okozhat, ha ezen az oldalon keresünk magunknak társat.

Érdekel >>
Planetáris ünnepnap?
[ 2015.04.22 ]
Bolygónknak vannak már írásban rögzített jogai. De vannak milliótonnás, átlátszó tengeri szemétdombjai is. Elképesztően keveset tudunk róla, de amit már igen, az még elképesztőbb. Csak győzzük felfedezni. Egy kis Google meg némi YouTube, és akár egy nap alatt komolyabban összebarátkozhatsz a Földdel.
Érdekel >>
„A fiatalokban van meg az innovációs hajlam”
[ 2015.04.21 ]
Szabó László Zsolttal, az MTVA vezérigazgatójával beszélgettünk motivációról, fiatalokról és televíziózásról.

Érdekel >>
A féktelenbe és tovább – Paul Walker bekeretezve
[ 2015.04.21 ]
Lemoziztuk az eddigi leghalálosabb iramot, hogy utána rögtön felidézzük az ősforrást is, a szülőt, a kezdetek kezdetét: vagyis a 14 éve készült Halálos Irambant. Amiben még floppyra mentették egy autó tervrajzait. Fast & Furious 7 kritikánkban összehasonlításra vetemedtünk.

Érdekel >>
Népmese
[ 2015.04.21 ]
Hol volt, hol nem volt a csücsörihegyeken és a selfievölgyeken túl, állt egy mosolygyár a közösségi háló kellős közepén, és csakúgy pöfékelte az ellenállhatatlan jelenséget, a mosolyt.

Érdekel >>
A békés harcos útja
[ 2015.04.20 ]
"Azelőtt úgy éreztem, velem született jogomnál fogva jár nekem egy boldog, magas szintű, józan élet, amit automatikusan megkapok majd az évek során. Soha nem sejtettem, hogy egyszer meg kell majd tanulnom, hogyan kell élni - és hogy léteznek a világlátásnak olyan különleges szabályai és módszerei, amelyeket el kell sajátítanom, mielőtt egyszerű, boldog és elégedett életemre ráébredhetnék."

Érdekel >>
Subscribe - Az utolsó klub koncert Szegeden
[ 2015.04.02 ]
 Március 6-án tartotta a Subscribe az utolsó klub koncertjét, itt Szegeden. A banda 15 sikeres év után határozatlan ideig visszavonul
Érdekel >>
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS