HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Mappa
Interjú Fazekas Efraimmal, a Colmena szólógitárosával.
[ 2017.05.11. ]
 Fazekas Efraim jelenleg az Szte-Mérnöki kar elsőéves hallgatója. Tanulmányai mellett, egy zenekar szerves tagját képviseli. A pályafutásáról, és a zenekaráról faggattam.

Érdekel >>
Halálos iramban 8
[ 2017.05.02 ]
Egy újabb részhez érkeztünk, melyben ismét nincs hiány tuningolt kocsikban, atomfegyverekben és persze az elmaradhatatlan maroknyi csapat, amely megpróbálja megmenteni az egész világot. 
Érdekel >>
Kisiklott az EU-s Interrail projekt
[ 2017.02.14 ]
 2016. második felében rengeteg cikket olvashattunk az Európai Uniós Interrail bérletekről, ám ez a kezdeményezés úgy tűnik kudarcba fulladt.
Érdekel >>
Madárinfluenza kíváncsi szemmel
[ 2016.12.05 ]
Idén novemberben Magyarországot is elérte a madárinfluenza. Számos települést érint Bács-Kiskun, Csongrád, és Békés megyében, azaz nem túl messze ólálkodik Szegedtől. De hogy mi is az a H5N8? Érinti-e az emberi egészséget? Vannak-e valami korlátozások? Milyen lehetőségek vannak a védekezésre? Utánajártunk!
Érdekel >>
Fránya Karácsony, avagy már rég nem vagy olyan mesés
[ 2016.12.05 ]
A december egyik legnagyobb dilemmája, hogy az ember hogyan tegye teljessé maga és családja számára az ünnepeket. A Szilvesztert még csak-csak megoldja, de a Karácsony valahogy már teljesen kifordult önmagából és eredeti jelentéséből. Így aztán nem egyszerű megtalálni a harmóniát és ötvözni a régmúlt és a jelen ünnepi hangulatának szellemét. Én mégis igyekszek megmutatni Neked, hogy pár apró módosítással visszanyerheted azt a december 24.-ét, mely számodra is megadja a felejthetetlen érzést, amelyre képesek vagyunk egy teljes évet várni.
Érdekel >>
Napjaink fiataljai és Fidel Castro
[ 2016.12.03 ]
Fidel Castro néhai kubai diktátor 2016. november 26-án, 90 éves korában elhunyt. Azonban a mai fiatalság nagy része már nem biztos, hogy tudja ki is volt Ő. Tekintettel erre készítettem egy kis kutatómunkát.
Érdekel >>
Megdöbbentő körülmények a 67 fokos sivatagban - Interjú Lőrinc Ferenccel, az RTL Klub Híradó riporterével
[ 2016.11.27. ]
Előző interjúnkban olvashattatok arról, hogyan került ki Lőrinc Ferenc Koszovóba haditudósítóként, és milyen izgalmak érték őt a háborús területen. Azonban nem csak Koszovóban, de Csecsenföldön és a Nyugat-Szaharában is megfordult. Most megtudhatjátok, miért folytatta ezt a veszélyes „küldetést”, és azt is, hogy mire való a kulacs vászontokja.

Érdekel >>
Az örök béke, mely egy korszak vége
[ 2016.11.27 ]
Elhunyt a 20. század nagy kommunista diktátorai közül az utolsó. Fidel Castro magyar idő szerint 2016. november 26-án hajnalban örök álomra hajtotta a fejét. Az egykori forradalmár közel 50 évig uralkodott Kuba felett és az ő uralma alatt lett az ország az egyik legismertebb kommunista bázis.

Érdekel >>
„Bármit felvehetsz, csak legyen, aki hazahozza.” – Interjú Lőrinc Ferenccel, az RTL Klub Híradó riporterével
[ 2016.11.26. ]
Érdekel a haditudósítás, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Lőrinc Ferencet, az RTL Klub híradósát - és egyben közeli ismerősömet – faggattam egykori haditudósítói pályájával kapcsolatban. Megtudhatjátok hogyan kezdett riporterként, hogyan jutott ki különböző háborús övezetekbe tudósítani, valamint hogy haditudósítóként mire kell fokozottan figyelni.

 

Érdekel >>
Mivel utazz Szegeden?
[ 2016.11.24 ]
Mindenki késett már, de nem mindegy, hogy azért, mert elaludt vagy tovább tartott elkészülni vagy, mert egyszerűen nem lehetett haladni a városi dugó miatt. Mivel az utóbbi problémák nem személyesek, ezért most megosztom veletek saját tapasztalatomat, mivel érdemes utazni és mikor. 
Érdekel >>
A jövőt mi magunk formáljuk?
[ 2016.11.22. ]
Kerekasztal beszélgetést tartottak November 15-én, Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriumában arról, hogy ma hogy érezzük magunkat, és milyen képünk van a jövőről. A személyes és globális jövő folyamatos kutatása és megálmodása közben hajlamosak vagyunk elfejteni, hogy a jövőt mi magunk formáljuk.  Az esemény az Utópia Szintetizátor Kiállítás programjának volt része, mely alaptémája az elektronikus zene világának kronológiai, művészi, szakmai és tudományos interaktív bemutatása, a kiállítást vasárnapig lehetett megtekinteni.
Érdekel >>
Az elbukott alkotmánymódosítás, avagy a politika és a valóság viszonya
[ 2016.11.21. ]
A népszavazáson a nemek győztek, és habár nem lett meg az érvényességhez szükséges ötven százalék, az „Új Egység” néven megnevezett arctalan, sikeresen megfélemlített tömeg örömére Orbán Viktor miniszterelnök pár nappal utána be is nyújtotta a hetedik alkotmány módosítást. A Jobbik elvben támogatja a javaslatot, a november 8-i szavazáson nem lett meg az érvényre juttatásához szükséges kétharmad, mert úgy sakkoztak a széljobbos pártban, hogy nagyobb hasznot húzhatnak az egészből, ha nemmel szavaznak. Ki tudja,  lehet igazuk van. A gombnyomogatás alatt az MSZP-s képviselők egy áthúzott helikopterrel illusztrált, A4-es méretű fehér famentes papírlapokat tartottak maguk elé, ami csak azért lett emlékezetes tiltakozás, mert sokuknak éppen fejjel lefelé sikerült. A többiek szóra sem érdemesek, csak az elmúlt években megszokott,  unalomig ismételt sablonokat hozták. Ráadásul, nagyrészük ott sem volt. A bukta után elindult a lavina. A vita olyan színvonalon folyt, mint amikor veszekedés tör ki az óvodai homokozóban, mert megsérült Pistike homokvárának fizikai integritása (nem politikus nyelven fogalmazva: valaki belerondított Pistike homokvárába). Ilyenkor egy jó érzésű magyar egyetemista kikapcsolja a parlamenti közvetítést, és inkább elmegy tanulni a következő zárthelyire. Illetve, ha már azzal megvan, akkor ír egy cikket a témáról, mint én…
Érdekel >>
Szeged zöldfelületeinek védelme
[ 2016.11.20 ]
Szegeden 2016. november 11. napján, pénteken közgyűlést tartottak, ahol egy új rendelet is felmerült. A rendelet, mely a közösségi együttélés alapvető szabályairól szól, tiltaná a zöldterületeken való parkolást, a közterületek rongálását vagy a gördeszkázást, labdázást a város terein. 
Érdekel >>
Mennyire érdekel minket a környezetvédelem?
[ 2016.11.19 ]
A WWF Magyarország 25. születésnapja alkalmából szeptemberben átfogó közvélemény-kutatás készült, hogy felmérje, mennyire törődik a 18-59 éves magyar városi lakosság a fenntartható fejlődéssel. Ezen belül is a környezet- és természetvédelemmel. Az eredmények sajnos nem túl pozitívak. Ebben pedig mi egyetemisták is benne vagyunk.
Érdekel >>
Az amerikai társadalom modern pusztulás
[ 2016.11.14 ]
 Donald Trump győzelme akár Amerika visszafejlődését is jelentheti. Megválasztásával a tendencia egyre romlik, és ugyan melyik unatkozó, nagyravágyó állampolgár ne harapna rá egy olyan ígéretre, miszerint Amerikát újra naggyá kell tenni? Végtére is a szilárdabb, nemzetileg sokkal kevésbé színesebb országot talán meg fogják kapni az új soviniszta, sztereotípiákkal teli, ostoba celeb-elnöktől, akinek nem csak saját valóságshowja volt, de pankrációban és egy pizza hut reklámban is szerepelt.
Érdekel >>
Egy sorozatgyilkos története - A martfűi rém
[ 2016.11.14. ]
  November 10-én került bemutatásra Sopsits Árpád filmje, melynek alapjául egy magyar sorozatgyilkos ügye szolgált. A film bővelkedik a megrázó jelenetekben annak ellenére is, hogy már akkor pontosan tudjuk miről fog szólni, mikor beülünk a mozi terembe.
Érdekel >>
12 karikás young-adult fantasy, avagy Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
[ 2016.11.13 ]
 Az ollókezű és egymással harcoló bábuk, a szemgolyóevés, és a nyakigláb „üresek” ellenére – akik valamiért olyan érzést keltettek bennem, mintha éppen a Silent Hill-t nézném – indokolatlanul alacsony korhatár-besorolást kapott.
Érdekel >>
A miénk marad a FOX és Nat Geo!
[ 2016.11.11 ]
 Bizonyára sokan hallottatok már arról a szörnyű hírről, miszerint a Telekom-os ügyfeleknek 2017-től búcsúzniuk kell a FOX-tól, a Nat Geo-tól, a Nat Geo Wild-tól és még sok más csatornától. Szerencsére a fogyasztók felemelték a hangjukat és megmentették a kedvenc műsoraikat!
A Fox Magyarország Facebook oldala tette közzé a következőt még november 9-én:
„Marad a FOX, Nat Geo és a Nat Geo Wild a Telekomnál!
Érdekel >>
Okos készülékek térhódítása az egészségügyben
[ 2016.11.07 ]
Naponta számtalan applikáció készül okos eszközeinkre, hogy megkönnyítsék mindennapi életünket. Az appok most már elérték az egészségügyet is. Például az Apple Store-ból letöltött applikációk 60%-ban az egészségüggyel. Hamarosan pedig innovatív eszköz kerül használatba az e-személyi képében.
Érdekel >>
Váratlan fordulat! - J. K. Rowling világa zseniális színésszel bővíti a palettát
[ 2016.11.03 ]

A magyar mozikban az első része is csak hetek múlva várható (november 18-án) a Legendás állatok és megfigyelésük alkotásnak, de már biztosak lehetünk benne, hogy lesz folytatása! Ráadásul nem is akármilyen szereplőgárdát rittyentenek össze a második részre. Hiszen november elsején hozta nyilvánosságra a Warner Bros, hogy szerepet szántak a valaha élt legnagyobb kalóznak a Karib-tengeren.
Érdekel >>
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS