HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Jelenünk a múltért - Konferencia a Délvidék történelméről
 Március 23-án, csütörtökön a Délvidék Kutató Központ főszervezőként megrendezte a nemzetközi történettudományi és művelődéstörténeti konferenciát.
Az egyetemek és a tévhitek különös viszonya
 A materialista tudomány és a spirituális tanok évszázados viszálya még napjainkban sem zárult le. 
Isten veled Magyarország, avagy fiatalok külföldi munkavállalása
 „Befejeztem az iskolát és halvány sejtelmem sem volt, hogy mit kezdjek magammal.”
Az egészség ára
 Napjainkban nagyon nehéz megőrizni az egészségünket, hiszen akárhol vagyunk szmog, és rossz levegő vesz minket körül. 
Április bolondja!
 Április első napjának eredetével sokan foglalkoztak már, viszont nincs egyértelmű magyarázat arra, hogy honnan ered a szokás.

Egy kávéfüggő megtérései
Álmodom. A kávéfőzőm már megint odaégette a kávét. Isten bizony, próbálok felébredni, de a fekete nedű nélkül nem hiszem, hogy menni fog. 
Hova tartozol valójában?
 Vajon milyen vallási meggyőződései vannak a mai egyetemistáknak?
Élet az egyetem után

A következőkben egy SZTE-n végzett diákkal készítettem interjút, amely során kicsit betekintést nyerhetünk az itt végzett diákok életébe az egyetem után.

Több mint 15 ezer autogramot gyűjtött egy szegedi férfi
 Vincze Gábor külsőre egy átlagos 26 éves családapa, aki szeret focizni és vívni.  Könyvespolcán azonban nem megfizethető értékek lapulnak: több mint 15 ezer híresség aláírása. 
Esportolok és egyetemre járok!
 Az esportról már beszámoltunk egy korábbi cikkünkben, most viszont nézzük meg a témát egy kicsit közelebbről, egyetemista szemszögből.
Lehet még egyedi az egyediség?
Úgy neveltek bennünket, hogy elhittük, bármik lehetünk, bármire képesek vagyunk.  Csakhogy a valóság jól pofon vágott minket.
A víz világnapja a TIK-ben
 A mai napon (március 22-én) kerül megrendezésre minden évben a víz világnapja. Így történt ez ma is. Legalábbis valami ahhoz hasonló.
Külföldi egyetemi hallgatók pénzkiadásai
 A Szegedi Tudományegyetem az ország egyik legjobb minősítésű egyeteme, ezért külföldi hallgatóknak is figyelemfelkeltő.
Mi van a boldogsággal?
 A boldogtalanság világra szóló méreteket ölt, ezért az ENSZ úgy gondolta, hogy március 20-án illene mindenkinek betépni.
A sárkányhajózás története
A Sárkányhajó sportág Dél-Kínából származik. Több mint 2000 éves története Qu Yuan legendájához kapcsolódik. A Szegedi Tudomány Egyetemen is elérhető most már a sportág.
Emlékezés Chuck Berry-re
 A hétvégén elhunyt amerikai zenész, a rock and roll koronázatlan királya. Megemlékezés.
Fussunk együtt!
 Most, hogy hivatalosan is beköszöntött a tavasz, itt az ideje több időt tölteni a szabadban, és a mozgásról sem szabad megfeledkezni.
Hogyan készíts jó filmet átlagos történettel mesterfokon?
Kritika Az egészség ellenszeréről.
Vélemény az ingyenes középfokú nyelvvizsga tervezetéről
 Az Emberi Erőforrások Minisztériuma március elején ismertette azt a tervét, hogy még ebben a kormányzati ciklusban ingyenessé teszik az első középfokú nyelvvizsga megszerzését.
Kisbolt kontra Szupermarket
 Vásárlásnál fontos szempont, hogy alacsony áron jó minőséget kapjunk. Néhány szupermarket sajátmárkás terméke pontosan megfelel ezeknek az elvárásoknak, és ezeket sajnos egy kis boltban nem tudjuk megvenni.
Ilyenek a kollégiumok, ilyen kollégistának lenni
Az emberek nagy részében sztereotípiák alakultak ki a kollégiumokkal kapcsolatban.
Kilencosztályos általános iskola: Megoldás vagy fokozott probléma?
Hetek óta szóban forgó téma a magyar oktatási rendszer átalakítása, amit a kormány az óvoda és az iskola közé beépített plusz egy éves alapozó évvel szeretne elérni.
SZTE Állásbörze
 2017. március 27. és 29-e között az SZTE Tavaszi Állásbörze várja a látogatókat a TIK átriumában, több mint 60 kiállítóval.
Művészlélek a TTIK-n: Bodó Évi
A Propeller söröző kiállította Bodó Éva, a Természet Tudományi és Informatikai Kar térinformatika szakára járó hallgató képeit. Interjú.
Az egyetemi női vízilabda csapat remek idénye
 A csapat idén remekül szerepel a bajnokságban.
Mi lesz veled, Vértó?

Idén februárban kerültek bemutatásra azok a tervek, melyek a Vértó és környéke fejlesztését ígérik.

www.u-szeged.hu - Az egyetem honlapjáról részletesen
A Szegedi Tudományegyetem honlapjáról nagyon kevesen tudnak, hogy mivel is foglalkozik. A következőkben egy kicsit részletesebben merüljünk el benne.
Egy oldal, ahol segítenek a házi feladatban
Házi feladatok megoldására szakosodott weboldal működik egy ideje az interneten.
Trafik helyzet: Változások a köbön
Összefoglalás és vélemény a jövőben végbemenő változásokról.
Talpra magyar, vagy valami ilyesmi
 Vélemény az idei március 15-i eseményekről.
Föld Órája és Pokemon Go?
 A Pokemon Go mozgalmat összekötik a Föld Órája eseménnyel.
Munka egyetem mellett
Sok diák albérletben lakik vagy fizetnie kell a tandíját vagy egyszerűen szeretne több pénzt, ezért egyetem mellett dolgozik.
„Ahol a szükség, ott a segítség” – Találj magadnak megoldást!
 Az ösztöndíj lehetőségeidről röviden.
A programozóké a világ
A programozók iránti kereslet évről évre növekszik, így egyre inkább szükség van a jó és kiváló szakemberekre.
Menetelés a Bajnokok Ligájában
A Mol-Pick Szeged kézilabda csapata parádésan szerepel eddig az idei Bajnokok Ligája kiírásában.
Ismerkedj okosan!
 Interjú kreatív ismerkedési programokról, amelyek nagyszerű szórakozást, kikapcsolódást nyújtanak.
Verselj és kávézz a költészet napján!
2017. március 21-én a Költészet Világnapja lesz, amire nem akármilyen szolgáltatással készülnek a kávézók.
A „legzöldebb” egyetem
A Szegedi Tudományegyetem Magyarország legzöldebb egyeteme és a világban is előkelő helyet foglal el a környezettudatos intézmények hosszú sorában. Miért is jó ez a világnak és miért jó az egyetemnek? Lássuk a medvét.
Bongo NEM tudja!
 Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fiatalok körébenBongo- Vajon mit tudhat rólad Facebook oldal.  Az oldal lényege, hogy sok hiszékeny, naiv ember megadja a nevét és a várost, ahol lakik, ezeket az adatokat elküldik egy megadott telefonszámra (amiért levonnak 508 forintot) és Bongo elküld minden információt a szerelmi életükkel kapcsolatban.
Pár tanács a helyes szótárhasználathoz
 A jó szótárhasználat kulcs a nyelvvizsgán, de a forgatását nem kell túlzásba vinni, inkább célirányosan, a feladatok jellegétől függően kell használni.
Tanulj angolul filmek segítségével!
Megjelent egy új ingyenes internetes oldal az english-attack.com, ami filmekkel, klipekkel és játékokkal fejleszti az angol tudásod. Az oldal segítségével több nyelvet is tanulhatunk. Szerintem azért hasznos ez a fajta tanulási mód, mert sokkal játékosabb és élvezhetőbb az eddig ismert módszereknél. Interaktív, szórakoztató módja a tanulásnak és a tudásunk fejlesztésének.
Egyre jobb az SZKT-s ingyenwifi
Március elejétől a Szegedi Közlekedési Társaság legmodernebb járműveinek mindegyikén ingyenesen tudunk rácsatlakozni a világhálóra. A tervek szerint e hónap végére az összes trolin és villamoson is lehet majd használni az ingyenwifit.  
Logan – Farkas
 2017. március 2-án került a mozikba a Logan című film, amely az X-Men történetekből ismert Loganről, vagyis Farkasról/Rozsomákról (ki hogyan hívja) szól, valamint az ő génjei által létrehozott újabb X-fegyverről, Laura Kinney-ről (X-23-as).
Szomjazásra fel?
 A napokban megjelent cikkek szerint a világon először Bolíviát érinti legsúlyosabban a globális felmelegedés okozta vízhiány. Először az egyik legfontosabb városukat, amely ugyan nem a főváros, de a kormány és egyéb minisztériumok székhelye, La Paz lakossága szenvedni kényszerül.
Egészség és fitness tippek diákoknak
Tény, ha diák vagy elég nehezen lehet tartani a fitt és egészséges életmódot. Ott vannak a zh-k, a vizsgák, a kötött határidők, nem beszélve a bulikról, a társasági életről. Nem könnyű úgy megszervezni hétköznapjaidat, hogy ezek mellett a rendszeres étkezés és a mindennapi edzés is beleférjen az idődbe. A jó hír, hogy semmi sem lehetetlen, és igenis megoldható diákként is az egészséges életmódra való odafigyelés.
Cseresznye, Amondó, Dzsamilla meg a többiek

Egyszerűen rémes, hogy napjainkban még a szülőknek van képük Balázsnak vagy Kittinek hívni a gyereküket, amikor Torna és Kandida is lehetne szegény szerencsétlen. Nem értem, hogy miért kell a felnövekvő generáció tagjainak homlokára már születésükkor céltáblát rakni. Ki van az találva a gyerekeknél, hogy mivel lehet kicikizni egy társukat, ne adjunk már nekik a kezükbe töltött fegyvert még Mi is!

 
Nagypéntek mostantól munkaszüneti nap
 A mai napon megszavazta az Országgyűlés, hogy nagypéntek is munkaszüneti nap lesz, így már idén négy napig fog tartani a húsvéti pihenő.
IPSZILON 2017

2017. március 3-4-én került megrendezésre idén az Ifjú Pszichológiai és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, melynek témája a mérés és értékelés a pedagógiában és a pszichológiában volt. A két nap során plenáris és tematikus előadások várták az érdeklődőket.

 
@egyetemista
Facebookon jelent meg egy nyilvános esemény, amely március 21-ére szervezett tüntetést a ...
Alma Mater
 Két támadás is történt szerda kora délután Londonban. Öten meghaltak, negyvenen pedig megsebesültek. ...
Mappa
 Március elsejétől hozták forgalomba az új kétezres és ötezres forintbankjegyeket. ...
Hathárom
 A következőkben 7 sportot mutatunk be, amit nagy valószínűséggel nem ismersz. Néhány lenyűgöző, néhány pedig borzasztó, de mind egytől egyig ...
Pályázatok
  A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete (MHT BTSz) és a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara (ME MFK) közösen meghirdette ...
Bájital
Beköszöntött a tavasz, így hát vettem a bátorságot és összeszedtem pár szabadtéri programot. A hideg és borús téli időjárás után mindenki a ...
Hökkentő Tévé