HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Holnap dolgozatot írsz. Mit teszel?
Az év diákújsága
Ötletláda
Face Team: Betekintés az akrobatikus kosárlabda világába
Az egyik legismertebb hazai akrobatikus kosárlabda csapatként tarthatjuk számon a FaceTeam-ot. Legnagyobb örömömre, lehetőségem adódott egy interjút készíteni Takács Áron közreműködésével, aki egyben a csapat egyik alapító tagja is. Az interjú során segítségemre volt Döbörhegyi Balázs is, a Face Team operációs menedzsere és a külföldi fellépések szervezője. Ennek köszönhetően azt is megtudakolhattam, hogy mely rendezvényeken lelhetőek majd fel labdazsonglőrjeink a közeljövőben.

Egyetemista hősök, akik fellobbantották a forradalom tüzét
60 évvel ezelőtt pattant ki a forradalom szikrája Szegeden, 1956. október 16-án, amikor megalakult a MEFESZ, a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetsége.
Megválasztották az idei bálkirályt és bálkirálynőt
Október 13-án, csütörtök este került megrendezésre az SZTE összegyetemi gólyabálja. Mint minden évben, idén is megválasztották a bál királyát és királynőjét. Az előbbi az ÁJTK, utóbbi pedig a GTK elsőéves hallgatói közül került ki.
„A legjobb anya” - avagy Néró örök
  Róma mocskában fürödhetnek egy estére azok, akik ellátogatnak a Szegedi Nemzeti Színházba, hogy átadják magukat Nérónak, Léner András rendezésben. A darab a Nagyszínházi balett teremben tekinthető meg, amely belsőséges hangulatot kölcsönöz és egy olyan légkört teremt, melyből képtelenség kiszakadnia a nézőnek. Bár egy felvonás alatt zajlanak le a történések, abban bizonyosak lehetünk, hogy senki sem távozik semleges érzelmekkel.
Játékos vagy Néző vagy?
Végre sikerült egy olyan filmet készíteni, ami ha néha kicsit túlzóan is, de elég korrekt társadalomkritikát fogalmaz meg a mai világunkról. Elgondolkodtató, hogy milyen mértékig fajulhat el egy interneten folytatott játék, ami a legszemélyesebb adatainkat veszi alapul.
Népszavazás a kényszerbetelepítési kvóta ellen
A 2016 október 2-án lezajlott népszavazás valamennyi magyar állampolgárt érint. De véleményem szerint leginkább azon települések polgárait, ahová be akarják telepíteni az Európába érkezett migránsokat.
Szegedi Tudományegyetem Összegyetemi Gólyabál
Beléptél az egyetemi életbe? Pont van egy báli ruhád?
Szeretnéd megadni a módját már a kezdésnek is? Akkor itt a helyed!

 
Szegedi Tudományegyetem Összegyetemi Gólyabál
 #gólyabál #szórakozás #élmény #szmoking #estélyi

Beléptél az egyetemi életbe?
Pont van egy báli ruhád?
Szeretnéd megadni a módját már a kezdésnek is?

Akkor itt a helyed.

 
Több mint 70 standnyi páratlan élmény: Rajtolt a Szegedi Paprika Show és Chili Weekend
Kezdetét vette a Szegedi Paprika Show és Chili Weekend a Széchenyi téren. Ezzel pénteken 17 órától három napon át mérheti össze bárki az erejét nemcsak a chilivel, hanem házi és street food specialitásokkal is. A fesztiválon megelevenedik a szegedi paprikatermesztés évszázados hagyománya és bemutatásra kerülnek az újgenerációs chili-manufaktúrák remekei.
Ez lehet az emberiség menedéke
Három potenciálisan lakható bolygót fedezett fel egy belga kutatócsoport.
Program a semmiről, de mégis valamiről
 „Az a valami, hogy az által létezik, hogy nincs.”

Változó felsőoktatás 2016
Lassan nincs két egyforma tanév, már megszokhattuk, hogy minden évben változtatnak valamit.  Nehezebb bejutás, megszűnő szakok, változó egyetemek – 7 pontba gyűjtöttük a legfontosabb változásokat.
Hasznos és ingyenes appok a mobilodra
 Okostelefon nélkül a mai világban már nincs élet, azonban a sok időrabló és függőséget okozó alkalmazás mellett akadnak olyanok is, amiknek egyetemistaként különösen nagy hasznát vehetjük!


Így töltsd le a legújabb Office-t – teljesen jogtisztán!
Kár szépíteni, vannak dolgok, melyeket inkább kevésbé legális úton szerzünk be, mintsem pénzt adjunk érte. A Microsoft Office-programcsomag például ilyen. Azt már azonban kevesen tudják, hogy megszerezhetik teljesen legálisan, ingyen is. Mutatjuk, hogyan!
We know nothing, elindult az új évad!
Elkezdődött a Trónok Harcának hatodik évada. Az új idény első része tovább fokozta a Westeroson kialakult helyzetet.
Birkák legelőre!
Igaz, a rendezvény csak egy szűkebb kört mozgat meg, főleg a JGYPK hallgatóit, mégis egy igen nagy múltú eseményről van szó, idén már huszadik alkalommal szervezte meg a kar hallgatói önkormányzata.
Ilyen volt a 2016-os Egyetem Arca
 Idén is megrendezésre került az SZTE Egyetem Arca arcszépségverseny a JATE Klubban. Az idei versenyre 20 lány jelentkezett, a döntés ezúttal is a tíztagú zsűri kezében volt
Mi is az a „Mama hotel”?
"Mama hotel jelenség", avagy miért nem történik meg a természetes leválás a szülőről? 
Az internet sötét oldala

A sokak által egyre többet alkalmazott része mögött a világhálónak vannak eldugottabb helyei, amit kevesebben ismernek, és gyakran illegális célokkal van elrejtve.

Pablo Escobar feltámadása
A Netflix tavaly nyáron új csodával jött ki. Augusztus 28.-án egy igazán kemény drogkartell sorozatot kaptunk Narcos címmel. Magát a kokain császár életét csempészték unalmas, szürke hétköznapjainkba, Pablo Escobar személyével.
 
Fogyasztóvédelmi gyorstalpaló
Mindig van mivel meglepnünk magunkat vagy másokat. Hopp, egy tévé, tessék, egy új cipő, de mi van, ha nem kapcsol be vagy eltörik a talpa? Vegyük sorra a fogyasztói és kereskedői jogokat!

Sprechen Sie Deutsch?/ Do you speak English?
 Az idegnyelvtudás fontosságáról beszélgettem Diós Ildikó angol-magyar szakos tanárnővel, aki engem is oktatott, s a vizsgák óta tegezzük egymást. Ildikó több mint 20 éves pedagógiai tapasztalattal bír.
MEFOB-döntőben az SZTE csapatai
Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét részt vesznek kézilabda csapataink a május 16-18. között, Győrben rendezendő MEFOB- döntőben.
Készen állsz életed legjobb nyarára? - Nyári diákmunka Amerikában
 A Camp Leaders nevű programmal az USA különböző pontjaira juthatsz el és dolgozhatsz nyári gyerektáborokban. Ha egy igazán izgalmas és életre szóló kalandban szeretnél részt venni, akkor ne habozz és jelentkezz április 25-ig!
Technológiai áttörések kora
Az utóbbi években a virtuális valóság (VR) mellett számos forradalmi, technológia újítás hozta lázba a világot. Ide sorolhatjuk a 3D nyomtatást is...
@egyetemista
  A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Hallgatói Önkormányzat szervezésében október 18-án megrendezésre került a Gólyaavató Lampionos est.  ...
Alma Mater
 A plazmaadás egy speciális gép segítségével működik. A gép kivonja a vérből a plazmát és a folyamat végén visszajuttatja a szervezetbe. Sajnos ...
Mappa
A véradás nem egyenlő a vérplazmaadással, ugyanis sokban különböznek egymástól mind a vérvétel idejében, mennyiségében, valamint rizikófaktoruk is ...
Hathárom
  Magyarország 44 év után 2016-ban újra kijutott a foci Eb-re, miután kettős győzelmet aratott a pótselejtezők során Norvégia ellen. Sok tényező ...
Pályázatok
 Az 1776 Challenge Cup-nak helyi fordulóját idén a Kairos Society Hungary rendezi meg Budapesten.  ...
Bájital
Minden házibuli legfontosabb kelléke a szeszes ital. A hangulatot fel lehet dobni különböző ivós játékokkal, mivel ilyenkor a lényeg valljuk be az, hogy ...
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS