HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Mappa
Mozipremier 2012 4. hét
[ 2012.01.24 ]
Underworld 4; Párizsi mumus; A hatalom árnyékában és Suszter, szabó, baka, kém - ezek a 4. hét filmpremierjei.

A hatalom árnyékában – The Ideas of March

amerikai thriller, 2011
magyar bemutató: 2012. január 26.
amerikai bemutató: 2011. október 17.
rendező: George Clooney
főszereplők: Ryan Gosling, George Clooney, Philip Seymour Hoffman, Marisa Tomei, Paul Giamatti, Jeffrey Wright, Max Minghella, Evan Rachel Wood
gyártó studió: Columbia Pictures (Sony)


Egy zöldfülű elnökjelölt fiatal, idealista munkatársa a kampány közepén bajba kerül. Egy bonyolult politikai cselszövés áldozata lesz, amelyet egy ellenfél párt állított neki. A kampány folyik, így meg kell felelnie a munkájában, ezen múlik az elnökjelölt sikeressége.

Suszter, szabó, baka, kém – Tinker, Tailor, Soldier, Spy
angol-amerikai dráma/kémfilm, 2011
magyar bemutató: 2012. január 26.
angol bemutató: 2011. szeptember 16.
rendező: Tomas Alfredson
főszereplők: Gary Oldman, Ciaran Hinds, Colin Firth, Tom Hardy, Benedict Cumberbatch, Mark Strong, Svetlana Khodchenko
gyártó studió: Focus FeaturesA hajdani kémet, az elképesztő intelligenciájú George Smileyt (Gary Oldman) visszahívják az angol hírszerzéshez. Úgy tűnik, kettős ügynök, úgynevezett vakond vette be magát a Körönd kódnevű székhelyük falai közé, hogy Angliát végső veszélybe sodorva, a szovjetek számára kémkedjen - tehát leleplezése mindennél fontosabb. Smiley a múlt és jelen hihetetlenül kusza és rejtélyekkel teli eseményei között kutatva próbál tényekre találni. Elrejtett dossziék, szétzúzott életek szégyellt emlékei, halálosan veszélyes kémek alkotják munkája gerincét mindaddig, míg egy kiugrott ügynök, Ricki Tarr (Tom Hardy) fel nem tűnik. Ahogy segítségével egyre több tény tárul Smiley elé, egyre tisztábban látja az élet-halálra menő kémjátszmák és a játékosok mozgatórugóit. Végül az áruló portréja is egyre élesebbé válik.

A párizsi mumus 3D – Un monstre à Paris 3D
francia animációs film, 2011
magyar bemutató: 2012. január 26.
francia bemutató: 2011. október 12.
rendező: Bibo Bergeron
főszereplők hangjai: Adam Goldberg, Jay Harrington, Danny Huston, Bob Balaban, Catherine O’Hara, Vanessa Paradis
gyártó studió: Europa Corp.Párizs, 1910-et írunk. Pánik uralkodik mindenütt, hiszen egyre nagyobb az árvíz és ráadásul egy szörnyeteg ólálkodik a város falai közt. A rendíthetetlen Maynott rendőrparancsnok és emberei éjt nappallá téve a szörnyre vadásznak, eddig sikertelenül. Úgy tűnik, hogy a Montmartre-i kabaré, a The Rare Bird reflektorfénye nem is lehet olyan rossz hely a rejtőzködésre, ahol egyébként a talpraesett énekesnő, Lucille a sztárattrakció. A nagy kalandba akaratlanul belekeveredik a félénk kaszanova, Emile, és Raoul, a simamodorú kifutófiú. Összefogva a melegszívű kabarésztárral, Lucille-lel, és egy különc tudóssal és annak csupaész majmával, közösen próbálják megmenteni a nem is olyan félelmetes szörnyet, Frank Urat a város kegyetlen rendőrparancsnokától.


Underworld 4 – Az ébredés 3D – Underworld Awakening 3D
amerikai kalandfilm/horror, 2012
magyar bemutató: 2012. január 26.
amerikai bemutató: 2012. január 20.
rendezők: Mĺns Mĺrlind, Björn Stein
főszereplők: Kate Beckinsale, Stephen Rea, Michael Ealy, Theo James
gyártó studió: Screen Gems (Sony)


Selene (Kate Beckinsale), a vámpírok egyik legjobb harcosa 12 évnyi raboskodás után megszökik az emberek fogságából. Az általa ismert világ teljesen megváltozott: az emberek tudomást szereztek a vámpírok és a vérfarkasok létezéséről, és kíméletlen háborúba kezdtek ellenük.
Selene meg akarja találni Nissát, a félig vámpír, félig vérfarkas lányát. Híre kel, hogy a BioCom kísérleti alanynak használja őt, mert a segítségével akarja megalkotni azt a felsőbbrendű fajt, melynek tagjai örökre leszámolhatnak a vámpírokkal.
A föld alatti örök sötétben újabb háború készül: ebben már az emberek is részt vesznek - céljuk a totális pusztítás.


<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS