HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Mappa
„The art of John Lennon” a REÖK-ben
[ 2012.02.10 ]
John Lennon új arcát ismerheti meg mindenki, aki a január 28.-án nyíló kiállításon megtekinti a méltán népszerű beatzenész személyes tárgyait és saját alkotásait. A kiállítás május 6.-ig lesz látható a REÖK-ben.

Köztudott, hogy a tragikus sorsú beatzenész, John Lennon kreatív, sokoldalú személyiség volt. Azt viszont kevesen tudják, hogy a zene mellett a képzőművészet szerelmese is volt. Eredetileg képzőművésznek készült, zenei pályafutása előtt 3 évig a liverpooli művészeti akadémiára járt.

Szórakoztató, egyszerű vonalvezetésű, többnyire tussal, tollal és ceruzával készült alkotásait – legfőképpen krokikat és karikatúrákat készített – január végétől a szegedi közönség is megcsodálhatja. Olykor szürreális, egy-két vonallal kifejezett, fantáziadús rajzai jól tükrözik hóbortos stílusát, a zene szeretetét vagy éppen mitikus szerelmét Yoko Ono-val. Érdekessége Lennon képzőművészetének, hogy egy saját maga által készített vörös pecséttel szignálta rajzait, melyen ez áll japán betűkkel: „Like a Cloud, Beautiful Sound”.

A rajzok mellett személyes tárgyaiból, litográfiáiból, fotóiból, aranylemezeiből, plakátokból és kitüntetésekből is láthatóak lesznek Michael-Andreas Wahle német Lennon rajongó gyűjteményének legérdekesebb darabjai, így nemcsak alkotásairól, hanem róla is szól majd a tárlat.  Személyes tárgyai közül megtekinthetünk még egy kizárólag neki tervezett utazótáskáját, és jellegzetes napszemüvegét is vagy éppen Andy Warhol róla készült alkotását is. 


Hajdu Judit

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS