HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Alma Mater
SZTE: nincs még idei költségvetés
[ 2013.01.14 ]
Kapcsolódó cikkek:
- Veszélyben az ösztöndíjak és a bérek
- EHÖK: a kényszerszünet miatt nem lesz kevesebb vizsgalehetőség
- UV hét: februárban esti vizsgákkal
- 160 millió forint megtakarítást hozott az SZTE szénszünete
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Szegedi Tudományegyetem 4,25 milliárddal kevesebb pénzt kapott erre az évre. Ahogy azt sejteni lehetett, komoly gondokat okozhat ekkora elvonás, íme az egyetem közleménye arról, hogy még nincs meg az idei év költségvetése.

"A 2010-es 190 milliárd forintos szintről 2013-ra 134 milliárd forintra csökken a magyar felsőoktatás közvetlen állami támogatása. Ennek következményei minden intézménynél, köztük a több nemzetközi rangsorban évek óta előkelő helyen szereplő Szegedi Tudományegyetemnél is jelentkeznek.

Az év eleji elvonás után a múlt év végén több mint 800 millió forintot zároltak az SZTE költségvetéséből. A 2013-ra tervezett bevételeket érinti, hogy 4,25 milliárd forinttal kevesebb állami támogatás érkezik a szegedi egyetemre – derült ki a tavaly decemberben, az Emberi Erőforrás Minisztériumtól érkezett levélből. Ugyanakkor a finanszírozási rendszer lényeges átalakulása miatt még nem teljesen ismertek az intézményi költségvetést érintő számok. Így például a kiemelt- és kutatóegyetemek támogatására elkülönített többlet keret elosztásának szabályaira vonatkozóan sem születetett még kormányzati döntés. Ezért az SZTE vezetése csak további információk birtokában nyilatkozik az intézmény költségvetésének alakulásáról, miközben a tavaly kidolgozott konszolidációs terv megvalósításával törekszik az intézmény gazdasági helyzetének stabilizálásra" - áll a közleményben.

Hökkentő

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS