HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Alma Mater
Veszélyben az ösztöndíjak és a bérek
[ 2013.01.11 ]
Újabb 4,2 milliárd forinttal csökkenti az állam a Szegedi Tudományegyetem idei támogatását, amely már a dolgozóik bérét, a jelenlegi infrastruktúra fenntartását és az ösztöndíjak kifizetését fenyegeti.

A SzegedCafé-n olvasható Majó Zoltán, az SZTE gazdasági és műszaki főigazgatójának a Rádió 88-nak adott indterjúa, miszerint: a január 7-én, az Emberi Erőforrások Minisztériumából érkezett levelek alapján az egyetem 2013-ra tervezett költségvetését 4,2 milliárd forinttal csökkenti az állam. “Azt tudom mondani mindenkinek egyetemen kívül és belül, hogy most folyik az áttekintése annak, hogy ekkora zárolás és keretszám-csökkentés mellett, milyen intézkedési terveket tud meghozni a Szegedi Tudományegyetem – tette hozzá Majó Zoltán.

2010 végén az SZTE nagyjából 20 milliárd forint költségvetési támogatást kapott, ez idén 12,4 milliárd forintra csökken, amit már nem lehet kigazdálkodni szénszünetekkel és beszerzések leállításával sem. “Az egyetem jelen infrastruktúrája és a munkatársak létszáma ilyen költségvetési szám mellett biztosan nem tartható. Ezért fontosak azok a tárgyalások, amelyeket az egyetem a minisztériummal jelenleg is folytat” – mondta a gazdasági és műszaki főigazgató.

Legutóbb a 2012 év végén zároltak több mint 800 millió forintot az SZTE költségvetéséből, annak mintegy ötödét tudták kigazdálkodni a kéthetes szénszünettel. Az egyetem támogatása egyébként 2010 vége óta több mint 30 százalékkal csökkent.

Hökkentő

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS