HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
@egyetemista
Egyetemi Tavasz 2018 programajánló - április 18.
[ 2018.04.18 ]
Hogy az  Egyetemi Tavasz mit is jelent a hallgatók számára? Jó időt, kimozdulni a fűtött szobákból a szabadba. Plusz még a várva várt tavaszváró rendezvénysorozat, amit a rendezők már 2004 óta minden áprilisban töretlen visszhanggal megrendeznek. Köszönet érte Az SZTE Kulturális Irodának.

2018.04.18-at írunk, ma pedig az alábbi programok várják az érdeklődőket:
A 09:00-kor kezdődő Gyakorlásmódszertan, a figyelemirányítás és testtudatosság előadás nyitotta – Stachó Lászlóval és Szabó Orsolyával a ZMK épületében.

Nincs idő megállásra, mert 10:00-től pedig a Hattyas soron lévő Sportközpontban kezdődött az ÁJTK-GTK közös sportnapja, amit bográcsozással indítottak a hallgatók. Különböző programokat és sok más játékot is tartogat a közös sportrendezvény.

Vers délben, 12:10-kor Az SZTE Rektori Épületénél található Szent-Györgyi Albert szobornál verset mond: dr. Kosztolányi József egyetemi docens (SZTE TTIK Bolyai Intézet)

16:00-kor az SZTE Rektori Épületében beszédet és prezentációt tart India magyarországi nagykövete, Raul Chhabra, az 5-ös teremben.

16:00-kor a Mérnöki Kar D épületében kiállítást rendeznek a Kar dolgozóinak fotóiból. A rendezvényt dr. Bíró István dékán nyitja meg. 2012 óta rendszeresen rendezett fotókiállításokat ismert fotóművészek, hallgatók és dolgozók fotóiból állították össze. A kiállítók idén pedig:  dr. Gyeviki János, dr. Kertész Szabolcs, dr. Krisch Judit, dr. Lendvai Edina, dr. Pintér Gáborné, Baló Tünde, Szilágyi Krisztina, Varga Zoltán, dr. Veréb Gábor, Prof. dr. Véha Antal. A munkákat egészen május 31-ig lehet megtekinteni hétköznap 08:00-19:00 óra között, szombaton pedig 08:00-15:00 óráig.

16:00-kor SZTE ETSZK A épületében az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont szervezésében Uzzoli Annamária PhD tudományos főmunkatárs tart előadást a Közösségi Értékek Műhelyéről, Az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésről, és Magyarország területi egyenlőtlenségeiről.

A szintén 16:00-kor kezdődő előadás amit dr. Szilassi Péter a Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék oktatója és egyetemi docens tart a Varázslatos Etiópiáról, avagy utazás a Pokol Kapujához. Mikor „2017 decemberében négy jó barát elutazott Etiópiába, hogy megcsodálhassák az ország egyedülálló természeti és kulturális látnivalóit. Elindultak, hogy valóra váltsák évek óta dédelgetett álmukat, eljussanak a helyiek által a Pokol Kapujaként emlegetett Erta Ale vulkánhoz, és a kráter peremén emléket állítsanak hat éve ott tragikus körülmények között elhunyt barátainknak, Fábián Tamásnak és Dr. Szabad Gábornak. Álltak Etiópia „tetején” 4300 méteres magasságban, néhány nappal késôbb Afrika legmélyebb pontján, a Danakíl-mélyföld kietlen, sós sivatagában. Két és fél hetes útjuk során felkerestek öt világörökségi helyszínt és három nemzeti parkot. A vetített képekkel, videofelvételekkel gazdagon illusztrált beszámoló e fantasztikus, életre szóló élményeket adó emlékexpedícióról ad keresztmetszetet”

17:00-tól Az SZTE Rektori Épület, 5-ös termében szintén előadást tart Kavita Chabbra, India magyarországi nagykövete feleségének előadása indiai festőkről, festményekről, India művészettörténetéről. Bepillantást nyerhetünk eme csodás kultúrába, s hazájának szépségébe.

17:30-kor Az SZTE BTK Mikola Tibor szemináriumi szobájában előadást tart a Finnugor Tanszék, 120 éves Kuzebaj Gerd, udmurt anyanyelvű költő, író.

18:00-kor kezdődik a Rektori Épület Dísztermében a Kathak nevű táncbemutató, amit nem szabad kihagyni – klasszikus indiai zenékkel, zenékre adják elő produkciójukat. Közreműködők:  Saumya Shukla táncművész és Rajesh Gangani tablaművész.

Ha szerda, akkor Szabadegyetem. 18:00-kor kezdődő előadást Prof. dr. Rakonczai János egyetemi tanár (SZTE TTIK) tartja Szeged Globális környezeti kihívásiról, avagy mikor tér észre az emberiség?

18:00-kor kezdődik Az SZTE BTK AudMax esték néven Prof. Dr. Pál József irodalomtörténész, egyetemi tanár, az MTA doktora, az SZTE BTK volt dékánja előadása: Sátáni képek – a Gonosz a művészetben. A Doktori tanács elnöke, az Olasz Köztársaság tiszteletbeli konzulja, az olasz és a magyar érdemrend tiszti keresztjének birtokosa, főszerkesztő. A részvételi díj 400 Ft, az SZTE BTK polgárainak ingyenes.

18:00-tól az Alumni Uni – Tudásműhely: Párkapcsolat és net az előadás témája.
Előadóink: Sákovics Diána, pszichológus, a Dívány (Index) magazinjának főszerkesztője, a Hol rontom el? – A boldog párkapcsolatok pszichológiája című könyv szerzője és dr. Z. Karvalics László tudomá- nyos információs szakember, az SZTE BTK oktatója Moderátor: Katona Péter szociológus, az SZTE oktatója

18:00-kor  Az IH Rendezvényközpontban Pilát Gábor és Siklós Kata tartanak előadást, címük pedig a „Szeress jól!”. Mit csinálsz rosszul? Párkapcsolati előadás,tanácsadás pároknak és egyedülállóknak. Belépőjegy 2500Ft diákigazolvány nélkül, igazolvánnyal pedig 2000Ft

20:00-kor a Milleniumi Kávéházban Csöndban’D akusztik estek – Asphalt Horsemen / Louisiana Double – Southern Night! Kedvelt show-al várják a hallgatókat. Belépő: 1200FT

Egy igazi SZTE-s Egyetemista hol is zárhatná a napot? A Nyugiban 20:30-tól Oláh Maja akusztikus koncertjével zárhatjátok a hosszú pörgős tavaszi napot.P. E.forrás: http://www.u-szeged.hu/etavasz

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS