HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Mappa
Rám talált az írás, és megmentett:Beszélgetés Karapándzsity Kristóffal [ 2017.11.22 ]
2016 nyara maga volt a pokol az egykori, vajdasági X-faktoros versenyzőnk számára! Ekkor derült ki ugyanis, hogy non-Hodgkin limfómában szenved.
A diagnózis megállapítása óta immár másfél év telt el, és ez idő alatt igen sok mindenen ment keresztül. Ezen történéseket aztán szép sorjában vetette papírra, egyszerű, őszinte megfogalmazást használva. Majd felkeresett egy fiataloknak szóló online magazint, akik felkarolták és teret adtak gondolatainak.
Érdekel >>
Plakart-Vizuális művészet [ 2017.11.16. ]
 Időutazásra invitál minden kedves látogatót a Móra Ferenc Múzeum Plakart c. kiállítása. A tárlatban az 1890 és 1956 közötti reklám-, és propaganda plakátokat tekinthetünk meg a Magyar Nemzeti Múzeumból, de szerepelnek még emellett különböző korabeli árucikkek és háborús fegyverek is.
Érdekel >>
Aki közelebb hozza Bartókot és a zongorát– interjú Fülei Balázs zongoraművésszel [ 2017.11.16. ]
„Átütő színpadi jelenség, aki képes megszólítani a közönséget, és a koncert utolsó pillanatáig fenntartani a figyelmet – emelték ki a lapok egyik indiai turnéja után. Minderről már meggyőződhetett a közönség itthon és a nagyvilágban.”
Érdekel >>
SZESZ-es szösszenet – pár perc színház [ 2017.11.15. ]
A Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) 2003 nyarán alakult, így az idei, 2017/2018-as évadban ünnepli fennállásának 15. évét, így ez a jubileumi évad különleges a társulat számára. A szín-házi előadásokon kívül performansz jellegű, verselős-zenekaros esteket is tartanak, legközelebb október 24-én, a Nyugi kertben lesznek láthatóak. A társulathoz bárki csatlakozhat, színját-szásban szerzett tapasztalat előny, de nem feltétel. 
Érdekel >>
Szeged szerepe a forradalomban – a MEFESZ és 1956 [ 2017.11.15. ]
A Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetsége (MEFESZ) ifjúsági szervezet 1956. októ-ber 16-án alakult Szegeden és kulcsfontosságú volt a kommunista diktatúra megtörési kísérle-tében. Kiss Tamás, Lejtényi András, Tóth Imre és Aszalós János alapító tagok a Dolgozó Ifjú-ság Szövetsége (DISZ) helyett megalakították a MEFESZ-t és megfogalmazták követelései-ket. 
Érdekel >>
Mindennapi mérgeink [ 2017.11.15 ]
Zacher Gábor neve talán mindenkinek dereng valahonnan, a szerencsésebbeknek valamelyik előadása kapcsán, a kevésbé szerencsések pedig találkozhattak már vele a Honvéd kórház sürgősségi osztályán. 
Érdekel >>
Szegedi Jazz Napok [ 2017.10.31 ]
Tavaly a nagy sikerre való tekintettel idén is megszervezik a szegedi Jazz Napokat. A helyszín változatlanul a szegedi IH  (ifjúsági ház) -ban lesz. 
Érdekel >>
Retró Rapp [ 2017.10.25 ]
Még anno a  2014-es Ki Mit Tube által bukkantam rá NB-re, azaz Kívés Gergőre. A 26 éves szentendrei rapper sokak számára vált egy új, kedvenc előadóvá a szokványostól eltérő stílusirányával. A koncepció egyszerű és zseniális: rappeljünk és dobjunk alá egy retró slágert. 2014 óta viszont eltelt 3 év, azóta kijött egy új lemez idén szeptemberben, így többek között erről is kérdeztem Gergőt.
Érdekel >>
Az öcsém vette át a diplomámat [ 2017.10.24. ]
Békéscsabán született, Szegeden diplomázott és most Bécsben él. Kocsis Renáta azonban nem a jobb élet reményében költözött ki a határon túlra. Két éve él Bécsben, az osztrák fővárosban nyelvvizsgázott, volt au-pair, most pedig a második diplomájáért küzd a bécsi egyetemen. Szerinte teljesen más a szomszéd ország. Noha csak egy határ választja el a két nemzetet, mégis jobban tudott azonosulni az ottani gondolkodásmóddal. Az osztrák mentalitásról, a menekültkérdésről és többek között arról is beszélgetek vele, hogy miért vannak többségben  magyar hajléktalanok Ausztriában. 
Érdekel >>
Múzeumok Őszi Éjszakája [ 2017.10.20. ]
2017.10.28-án, szombaton délután 17:00 órai kezdéssel megrendezésre kerül a Múzeumok Őszi Éjszakája két helyszínen, az egyik a Móra Ferenc Múzeum míg a másik a Fekete ház.
Érdekel >>
7. Mozinet Filmnapok [ 2017.10.18 ]
2017. október 20-23. között immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre a mozinet filmnapok, mely során a közönség megtekintheti a világ filmtermésének krémjét, jóval a hivatalos hazai mozibemutató előtt. 
Érdekel >>
Az élet más szemszögből [ 2017.10.05 ]
Párszor már megtapasztaltam eddigi életem során, hogyha valaki valamilyen betegséggel, rendellenességgel küzdd, akkor sajnálatot kap. Ezek az emberek nem erre vágynak, hanem elfogadásra! Ők is ugyanúgy boldogok lehetnek, mint mi, számos lehetőséget sodor feléjük az élet. Kapás Sándorral készített interjúm során pontosan erre szerettem volna rávilágítani. Sándor a „Arthrogryposis Multiplex Congenita” nevezetű betegséggel éli mindennapjait. Az izmai nem megfelelőképp fejlődtek, így ahol más be tudja hajlítani a kezét, lábát, ő nem képes erre. Ezt hívják „csontosodásnak”. A jelenlegi orvostudomány szerint nem gyógyítható, csak stagnálni tudják, például gyógytornával. Így elkerülhető, hogy minden izom teljesen beálljon. 
Érdekel >>
Stephen King – Az (2017) [ 2017.09.25 ]
Igaz, hogy már szeptember 7-e óta a mozikban van Stephen King – Az című regényének filmes adaptációja, de én mégis még csak most hétvégén jutottam el oda, hogy megnézzem. A film után az első gondolatom az volt, hogy: „MÉG EGYSZER! MOST! AZONNAL!”

Érdekel >>
Napjaink legveszélyesebb terrorja [ 2017.09.19 ]
Nincs szükség terrorszervezetekre ahhoz, hogy az ember fenyegetve, veszélyben érezze magát. A legelterjedtebb jelenség a „bullying”, aminek lefordítva több jelentése is lehet, melyek legjobb összefoglalója egy szóban: megfélemlítés

Tari Annamária az X, Y és Z generációk legnagyobb hazai szakértői közé tartozik. 2017. szeptember 25-én 18:00-20:00 között az IH Rendezvényközpontban fog előadást tartani a bullying jelenségről, azaz hogy mit tehet a gyerek, a szülő és a tanár a zaklatás ellen.

Érdekel >>
Irma hurrikán fogságában [ 2017.09.13 ]
 Vasárnap  a hurrikán először Kubát majd Floridát érte el. Utóbbi pusztításáról három szegedi lány mesél nekünk név nélkül. Irma elérte az ötös erősséget is amit 260 km/órás széllökések kísértek.
  A lányok dolgozni voltak a nyáron Amerikában és pihenésképpen utazgatni szerettek volna. Amikor Miamiba érkeztek akkor még úgy volt, hogy a hurrikán elkerüli Őket. 
 
Érdekel >>
Véget ért az 5. Kanizsa Feszt [ 2017.07.03. ]
Június utolsó hetén rendezték meg idén is a Kanizsa Fesztet, immáron ötödik alkalommal. A fesztivál színpadain fellépett többek között a Wellhello, a Road, az Ocho Macho, Edo Denova, Dj Gesbin, Essemm és a Farkasok.
Érdekel >>
Interjú Fazekas Efraimmal, a Colmena szólógitárosával. [ 2017.05.11. ]
 Fazekas Efraim jelenleg az Szte-Mérnöki kar elsőéves hallgatója. Tanulmányai mellett, egy zenekar szerves tagját képviseli. A pályafutásáról, és a zenekaráról faggattam.

Érdekel >>
Okuláré Projekt előadáson jártunk - beszélgetés egy SZTE hallgatóval [ 2017.05.10. ]
 Az Okuláré Projekt sajátosságát az adja, hogy földrajzi határokat legyőzve, azonos időpontban feszegetnek aktuális témákat az előadók és résztvevők kortárs darabokat segítségül hívva. 
Érdekel >>
Psych Art - Művészet és Pszichiátria [ 2017.05.09. ]
 Pszichiátrián kezelt emberek műveit mutatja be egészen szeptemberig a szegedi Fekete Ház. Különféle festményeket és műtárgyakat tekinthetünk meg, melyeket a betegek készítettek kezelésük alatt. 
Érdekel >>
Fotókiállítás: feketén-fehéren [ 2017.05.09. ]
 A Szent-Györgyi Albert Agorában Srdjan Stevanov vajdasági fotóművész Fruska Goran Kolostorok című fotókiállítását lehet megtekinteni a hét végéig, ingyenesen.
Érdekel >>
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS