HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Mappa
E-sport az emberek szemében [ 2018.03.22 ]
Mi jut eszedbe, ha meghallod az e-sport kifejezést? Hazánkban kevésbé népszerű és elfogadott. Miért? Külső szemlélőként könnyű azt gondolni, hogy egész nap a számítógép előtt ülni és játszani csupa móka és kacagás. Egyszerű olyan dolgot elítélni, amiről szinte semmit nem tudunk. 
Érdekel >>
Cseh Attila – Ember a vízben [ 2018.03.21. ]
 A legtöbben gondolom láttunk már vízalatti felvételeket, képeket a tengerek, óceánok élővilágáról a búvárok szemszögéből. Most viszont lehetőségem nyílt, jobban megismerni a víz alatti élővilágot, valamint a búvárkodás rejtelmeit a Mentorháló Programsorozat előadás keretein belül. Március 20-án Cseh Attila, az SZTE JGYPK Kulturális Irodájának vezetője tartott vetítős előadást az Agórában, aki civilben búvároktató és búvárfilmes szakember.
Érdekel >>
„Az a szép, ami különleges” – Szabó Luca fotográfus szemlélete, kiállítása [ 2018.03.20 ]
 A kreatív szakmákban akkor beszélhetünk főleg sikeres alkotókról, ha ők aktívan megmutatják tehetségüket és az tetszik is a közönségnek. Szabó Luca 21 éves fotográfus elmondta, hogyan lehet a közönség szeme elé tárni a képzeleteinket. Első kiállítása iránt is meglepően sokan érdeklődtek és reméli, hogy ez a jövőben is így lesz.
Érdekel >>
Throne of Glass – Üvegtrón [ 2018.03.20 ]
Egy fantasy világot kitalálni majd megteremteni, izgalmas és nehéz kihívás. Az, hogy elmerülhetünk egy képzeletbeli világban rendkívül impozáns tud lenni. Részletes tájakat akarunk látni magunk előtt, különböző fajokat, történelmet, konfliktust, varázslatot, akciót, szerelmet, illetve minden olyan dolgot, ami a mi világunkban is körülvesz bennünket. Sarah J. Maas az Üvegtrón sikersorozatával, ezt hozza el nekünk.
Érdekel >>
A diabétesz nyomában─Így is lehet [ 2018.03.14 ]
A cukorbetegség egy olyan állapot, amelyet igazán csak az ért meg, aki benne él. Egy egészséges ember legtöbbször alig tud valamit a cukorbetegek életmódjáról, a betegséghez köthető mindennapi problémákról, és arról, hogy mennyi mindenre kell ügyelnie egy diabétesz-es embernek. „A Diabétesz Világnapot minden évben november 14-én ünnepeljük. Ezen a napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez. A cukorbetegség globális probléma, káros emberi, szociális és gazdasági hatásokkal. Ma már több mint 250 millió cukorbeteg él világszerte, számuk évente 7 millióval növekszik.” De hogyan is kezelhetjük az életben ezt az egészet? Milyen életmódot kíván? Lehet ezzel együtt élni egyáltalán?
Érdekel >>
Negatív diszkrimináció a dohányosokkal szemben [ 2018.02.28. ]
A következőkben úgymond egy kényes témába vágom a fejszémet, ami a dohányzás szabályzásáról fog szólni. 2012. január 1-től lépett életbe az a jogszabály, hogy az adott épülettől számított 5 méteres körzetben nem szabad rágyújtani, viszont ehhez is járul még néhány szankcionálás, hogy valójában hol is lehet űzni ezt a tevékenységet.
Érdekel >>
Youtuberek- tudod, hogy ki néz? [ 2018.02.26. ]
Már mindenki hallotta Magyarországon a szót, hogy „youtuber vagy vlogger”, ám többen nem tudják, mit is jelent pontosan ez a kifejezés. A youtuber egy általa készített videó vagy videók segítségével válhat híressé a nézői és a feliratkozói számára. 
Érdekel >>
Újra velük! Valami Amerika 3 [ 2018.02.26. ]
2018 elején a már jól ismert hármas: Tamás, András és Ákos, vagyis Pindroch Csaba, Hujber Ferenc és Szabó Győző vár minket újra a vetítővásznon, ugyanis megjelent a Valami Amerika harmadik része. 
Érdekel >>
SzínészNőt szerettem?! [ 2018.02.19 ]
2016 augusztusában robbant ki a botrány, amikor is egy fiatal lány Krencsey Hella álnéven, azt nyilatkozta, hogy 8 éven keresztül volt szerelmi párkapcsolatban egy elismert, magyar színésznővel.
Érdekel >>
Interjú Szeleczki Dáviddal, a Jaggers énekesével [ 2018.02.19. ]
Azoknak, akik még nem ismerik a zenekart érdemes tudniuk, hogy a Blues- Rock műfajt képviselő zenekar 2009-ben alakult meg, majd 2016 szeptemberében az X-Faktor című televíziós tehetségkutató műsorban vettek részt, ahol ByeAlex sikeresen beválasztotta őket csapatába és egészen az élő showig segítette őket. 
Érdekel >>
Függőségek napjainkban [ 2018.02.16. ]
Amikor meghalljuk azt a szót, hogy, függőség, a legtöbb embernek a kábítószer, alkohol, nikotin, és esetleg még a szerencsejáték jut eszébe, ám a skála ettől jóval hosszabb.
Érdekel >>
Csokifesztivál az Árkádban [ 2018.02.16 ]
Idén is megrendezésre került a Csokifesztivál Szegeden az Árkádban, amelyen február második hétvégéjén vehetett részt minden édesszájú érdeklődő. E rendkívüli eseményen nem csak a tömérdek finomságokat vehettük szemügyre, és kóstolhattuk meg, hanem megannyi színes programmal is várt minket a bevásárlóközpont.
Érdekel >>
Csokifesztivál az Árkádban [ 2018.02.16. ]
Idén is megrendezésre került a Csokifesztivál Szegeden az Árkádban, amelyen február második hétvégéjén vehetett részt minden édesszájú érdeklődő. E rendkívüli eseményen nem csak a tömérdek finomságokat vehettük szemügyre, és kóstolhattuk meg, hanem megannyi színes programmal is várt minket a bevásárlóközpont.
Érdekel >>
Bezzeg az én időmben - oktatás akkor és most [ 2018.02.15. ]
Hányszor hallhattuk nagyszüleink szájából a „Bezzeg az én időmben..” történeteket, amely számtalanszor repített minket vissza az időben. Valahányszor egy ilyen mesében találtuk magunkat, folyton az elmúlás és a változás volt leginkább a lényeges az egészben. 
Érdekel >>
Ételallergia kezdőknek [ 2018.02.14 ]
Egyszerűnek tűnik elsőre a kérdés, hogy vajon mi is az egészség? Azonban közel sem egyértelmű a válasz, hiszen mindenkinek mást jelent egészségesnek lenni. Legfőbb jellemzője a betegség hiánya, ezért a külső tényezőkre, mint például társadalmi-, környezeti hatásokra nem fordít túl nagy figyelmet. Ezt a felfogást ma, biomedicinális betegségmodellnek nevezzük.  
Érdekel >>
Nyers vegán életmód, avagy több, mint hús nélküli lét [ 2018.02.14 ]
A vegeteránius étkezési szokásokat már nem kell bemutatnom, hiszen manapság már a csapból is ez folyik. Az életmód lényege az, hogy húsmentesen próbáljuk megoldani mindennapi táplálkozásunkat. A nyers vegán szó alatt viszont ennél sokkal többet értünk. Képzeld el az életed úgy, hogy zöldségen, gyümölcsön és néhány olajos magon kívül valójában semmit sem ehetsz. A hab a tortán pedig az, hogy ezeket sem mindegy, hogy milyen formában készíted el.
Érdekel >>
Facebook eltűnőben? [ 2018.02.13 ]
2004-ben robbant a be a Facebook, amely a fiatalok egyik legkedveltebb közösségi hálózatává vált. Az évek múlásával a weboldal egyre több felhasználót tudhatott magáénak, 2017-ben a portál felhasználóinak száma már több volt, mint 2 milliárd fő. Az oldal a nagy népszerűségét az egyszerű használatnak, a gyors üzenet váltásoknak és az ismerősök, barátok közötti kapcsolattartásnak köszönheti, ezen felül az oldal használatával információkat, híreket tudhatunk meg.
Érdekel >>
Csokifesztivál az Árkádban [ 2018.02.12 ]
  Idén is megrendezésre került a Csokifesztivál Szegeden az Árkádban, amelyen február második hétvégéjén vehetett részt minden édesszájú érdeklődő. E rendkívüli eseményen nem csak a tömérdek finomságokat vehettük szemügyre, és kóstolhattuk meg, hanem megannyi színes programmal is várt minket a bevásárlóközpont.
Érdekel >>
Rám talált az írás, és megmentett:Beszélgetés Karapándzsity Kristóffal [ 2017.11.22 ]
2016 nyara maga volt a pokol az egykori, vajdasági X-faktoros versenyzőnk számára! Ekkor derült ki ugyanis, hogy non-Hodgkin limfómában szenved.
A diagnózis megállapítása óta immár másfél év telt el, és ez idő alatt igen sok mindenen ment keresztül. Ezen történéseket aztán szép sorjában vetette papírra, egyszerű, őszinte megfogalmazást használva. Majd felkeresett egy fiataloknak szóló online magazint, akik felkarolták és teret adtak gondolatainak.
Érdekel >>
Plakart-Vizuális művészet [ 2017.11.16. ]
 Időutazásra invitál minden kedves látogatót a Móra Ferenc Múzeum Plakart c. kiállítása. A tárlatban az 1890 és 1956 közötti reklám-, és propaganda plakátokat tekinthetünk meg a Magyar Nemzeti Múzeumból, de szerepelnek még emellett különböző korabeli árucikkek és háborús fegyverek is.
Érdekel >>
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS