HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Mappa
Modern család - Egy mese véget ér [ 2019.02.13. ]
Már egy ideje sejteni lehetett, hogy napjaink egyik legjobb vígjátéksorozata az utolsó epizódjaihoz érkezett, majd az elmúlt hetekben az ABC amerikai csatorna berendelte a széria tizenegyedik évadát és bejelentette, hogy az lesz az utolsó. Így a jelenleg is futó tizedik szezon után egy pár résszel rövidebb, utolsó etap zárja a kedvenc modern családunk történetét, ugyanis az eddig megszokottól eltérően a záró évad mindössze 18-22 részből fog állni.
Érdekel >>
Zenei albumajánló - 2019. 02. 08. [ 2019.02.08 ]
Visszatérő cikksorozatunkban minden alkalommal kettő albumot szeretnénk ajánlani. Kiválasztáskor mindig igyekszünk figyelni arra, hogy zenei műfajok és stílusok tekintetében a lehető legváltozatosabbakat mutassuk be.
Érdekel >>
Super Bowl: Több mint egy sportesemény [ 2019.02.06 ]
Magyar idő szerint hétfő hajnalra ért véget az NFL 53. szezonja, melyet idén is a bajnokság döntője, a Super Bowl zárt. A döntőt a New England Patriots csapata nyerte, immár hatodszor, ráadásul mind a hatot a mostani évezredben. Az ellenfél a Los Angeles Rams csapata volt. Az eredmény 3-0-ás félidőt követően 13-3. A döntő MVP-je Julian Edelman lett.
Érdekel >>
Disztópikus vadnyugat, ahol a steampunk szamurájok élnek [ 2018.05.10. ]
Világunk körülbelül 500 évvel ezelőtt romba dőlt, ám hamvaiból új rendszer éledt, ahol tökéletes összhangban fér meg egymás mellett a Harley Davidson és a szamurájkard. A posztapokaliptikus feudalizmusban virágzik az ópiumkereskedelem és a rabszolgatartás, a hidegvérű gyilkolást pedig tisztelet övezi. Az embertelen világ, a Pusztaság egyik legnagyobb ura pedig egy magyar származású férfi.
Érdekel >>
Nemi erőszakkal az utópiáért – A szolgálólány meséje [ 2018.05.09. ]
Brutális, gyomorforgató és könnyfakasztó. Második évadához érkezett Margaret Atwood 1985-ös novellájának tévés adaptációja. A 2017-ben indult Bruce Miller rendezésében készült sorozat világszerte hatalmas sikert ért el, hihetetlen realizmusával és kimagasló színészi felhozatalával. A karakterek megszemélyesítésére olyan nagy neveket választottak, mint Elisabeth Moss, Joseph Fiennes és Alexis Bledel.
Érdekel >>
A 40%-os ösztöndíj emelkedés az 40%-kal több szoctámot jelent? [ 2018.05.08 ]

Immáron több, mint tíz éve, pontosan 2008 óta nem emelkedtek a felsőoktatásban a tanulók juttatásai. Szeptembertől azonban 40%-kal több pénzt fordíthatnak az intézmények a hallgatók szociális helyzetének könnyítésére. De ez pontosan mennyi plusz pénzt jelenthet egy hátrányos helyzetű, gyermekvédelmis, félárva vagy akár nagycsaládos hallgató számára?

Érdekel >>
Egy anonim alkoholista naplója [ 2018.05.08 ]
Hogyan láthatja egy alkoholista a világot? Mi indíthatja el a folyamatot, amely végeztével létrejön a gyógyulás? Egy passzív féléves egyetemistával beszélgettem. Eredeti nevét nem vállalta, ezért nevezzük Ádámnak. Ádám 24 éves, már több mint 107 napja nem ivott, majdnem 5 teljes éven át fogyasztott minden nap súlyos mennyiségű alkoholt. Lássuk tehát megélt élményeit, függőségének viszontagságait és hogy hogyan lépett rá egy egészségesebb élet ösvényére.
Érdekel >>
Egyetem és depresszió – Nem vagy egyedül! [ 2018.05.07. ]
Mindenki társaságában akadnak depresszióval és szorongással küzdenek nap, mint nap. Látszólag ugyanúgy élik az életüket, ahogy mások és nem mutatják a külvilágnak min is mennek keresztül valójában. Éppen ezért nagyon nehéz felismerni, ha barátaink, családtagjaink érzelmi válságon mennek keresztül. Cikkemben két típusról lesz szó: depresszió az egyetem mellett, és az egyetemtől.
Érdekel >>
Nagypapa kedvenc portálvetője [ 2018.05.07 ]
A Rick és Morty egy az Adult Swim gondozásában lévő animációs sorozat. Három évadot élt meg eddig, de a negyedik is úton van. Kitalálói Justin Roiland és Dan Harmon.
Érdekel >>
A belső béklyók letörése – Beszélgetés a szenvedélybetegségekről [ 2018.05.04 ]
Szegeden egyetemistának lenni meghatározó élmény, mégis – mint ahogy mindennek – ennek is lehetnek hátulütői. Számos fiatal küszködik problémákkal. Vannak, akik önmaguk oldanák meg ezeket. Néhányan félnek, vagy úgy érzik képtelenek tenni ellene. A többiek pedig szakmai segítséget kérnek. A Kiút Alapítvány koordinátorával, Urbán-Szabó Gáborral beszélgettem a szenvedélybetegségekről.

Érdekel >>
Igazi hivatás - egy bűnügyi helyszínelő munkája [ 2018.05.03. ]
A rendőrszakma alapjai az évek során nem sokat változtak, a kötelék mai napig keres új jelentkezőket és ez még nagyon hosszú ideig nem fog változni. Karrierépítés szempontjából az életpálya-modell alapján kiszámítható, biztos jövőre számíthat az, aki úgy gondolja, csatlakozik.
Érdekel >>
Egyetemisták a gyermekvállalásról [ 2018.05.02 ]
A gyermekvállalás már évek óta egy igen megosztó téma a magyar nők körében, mind a fiatal, s mind az idősebb korosztályban. Van, aki szeretne és van aki egyáltalán nem szeretne. Van, aki csak úgy vállalna gyereket, ha megkapná a kormánytól a kellő támogatást. Cikkemben a 25 év alatti egyetemista nőket, és a 30-hoz közelebb levő nők véleményét kérdeztem.
Érdekel >>
Bosszúállók: Végtelen háború kritika [ 2018.04.27 ]
 Mozikban a legújabb Marvel film, a Bosszúállók: Végtelen háború. Grandiózus szereplőgárdájával és a tíz hosszú éve elindított univerzumával ír történelmet. A kritika természetesen spoilermentes.
Érdekel >>
God of War – Spártai harag északon [ 2018.04.26. ]
 A God of War sorozat immáron 13 éve köztünk van. Legújabb része északra kalauzol minket Odin, Thor és még megannyi másik Isten birodalmába, ahol a görög isteneket kiirtó Kratos új fenyegetésekkel nézhet szembe.
Érdekel >>
Albi vagy Kolesz? Segítünk a döntésben! [ 2018.04.26. ]
Kiköltözöl a koliból és nem tudod, hogyan keress albérletet? Vagy eddig bejárós voltál, de fogalmad sincs, melyik lenne az ideális szállás? Személy szerint én már mind a kettőt kipróbáltam, éppen ezért készítettem egy összehasonlítást azok számára, akik ezekkel a dilemmákkal küszködnek.
Érdekel >>
„Újratervezés” – egyetemisták a képzés- és szakváltásról [ 2018.04.26 ]
Egyesek kikövezett, egyenes úton haladnak az álmaik felé, míg mások a kisebb-nagyobb kátyúkat kerülgetik és akadálypályának élik meg az utazást. Na de mi a helyzet azokkal, akik útmutatás nélkül bolyonganak, mert a GPS kétségbeesetten azt harsogta: „Fordulj vissza! Újratervezés!”? Számukra a céljaikhoz vezető ösvény megtalálása hosszadalmas, megterhelő folyamat.
Érdekel >>
Könyves Piknik a Nyugi Kertben [ 2018.04.25. ]
„Nincs időm pocsék kávéra és rossz könyvekre” – szólt az idézet az egyik ablakon a Nyugi Kertben, az április 24-én megrendezett programon. A vendéglátóhely ekkor tartotta harmadik Könyves Piknikjét a Bölcsészettudományi Kar közreműködésével. Délután 13:00-20:00-ig teltházra lehetett számítani, hiszen a finom ételek, a jazz zene és persze a megannyi cserélhető olvasmány sokakat bevonzott.
Érdekel >>
Menjünk vagy maradjunk? Mi rejlik a kivándorlási kedv mögött? [ 2018.04.24 ]
Az utóbbi pár hétben tapasztaltak alapján a kivándorlási kedv igencsak megnőtt. A közösségi médián is egyre nagyobb visszhangot kap és már számos cikket is olvashattunk róla. Egyet említve, például tőlünk nem is messze a szomszédos Horvátországból tömegesen vándorolnak ki és emiatt rendkívüli állapot lett hirdetve. Arra kerestem a választ, hogy mi okozhatja ezt, ki hogy látja jelenlegi helyzetünket?
Érdekel >>
Április 22. - A Föld Napja [ 2018.04.23 ]
Világszerte több mint 125 országban ünnepelték április 22-én a Föld Napját. A nemzetközi megmozdulás 48 éve indult útjára, Magyarországon idén a 28. alkalommal rendezték meg. Cselekvő ünnep, ami minden ember jövőjét befolyásolhatja. A 2018-as évben a műanyaghulladékok ellen emelték fel hangjukat a környezetvédők és az átlagemberek. Szegeden a Füvészkertben különböző programok várták a látogatókat.
Érdekel >>
A szenvedőjárat [ 2018.04.20 ]
A szegedi egyetemisták jelentős százalékát teszik ki a más településekről származó tanulók. Többségük természetesen a kollégium biztonságos, az albérletekhez képest olcsó, és időben rengeteget megtakarító berkeit választja. A tanulni vágyók másik csoportját képezik a bejárósok, akik napi szinten képesek akár órákat is eltölteni utazással, néha kegyetlen körülmények között. Lehetőségeik kimerülnek a MÁV által biztosított vonatban, és a DAKK Zrt. nyújtotta buszjáratokban.
Érdekel >>
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS