HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Innen-onnan
Glenn Hughes Magyarországra érkezik
[ 2008.05.19. ]
Május 22-én 20 órától a Deep Purle énekese, Glenn Hughes Budapesten az A38-as hajón fogja bemutatni elkészült új lemezének felvételeit.

Az anyagot januárban kezdik keverni és végleges formába önteni, hogy áprilisban már a boltok polcain lehessen.

Glenn a következőket mondta a készülő lemezről:
„Hozzám közelállók is megerősíthetik, hogy elkészítettem életem legjobb anyagát. Megváltoztattam a hozzáállásomat a zenéhez és a lemezhez is, és úgy gondolom, ettől jobb ember is lettem. Szeretném, ha ez egy életre szólna már nálam.”

„Ez az anyag jobb mint a sport, a kaja, a drog és még szexnél is jobb”
– fejezte be áradozását.

Most már kíváncsiak vagyunk nagyon!!!!
Glenn Hughes 1952. augusztus 21-én született az angliai Cannock városában. Tizenhat évesen már ott is hagyta az iskolát, és különböző helyi csapatokban zenélt. Ezek egyike, a Finders Keepers elnevezésű formáció Trapeze-re változtatta a nevét, és világhírre tett szert. A banda illusztris tagsága (Hughes mellett a leendő Whitesnake gitáros Mel Galley és a 70-es évek végén a Judas Priesthez csatlakozó Dave Holland dobos is tagja volt a zenekarnak) összesen három albumot jelentetett meg, amelyek közül főként a "You Are the Music, We're Just
the Band" (1972) keltett komoly feltűnést.
1973 júniusában ketten is kiléptek a Deep Purple-ből, nevezetesen Ian Gillan és Roger Glover. A csodálatos hangjáról és virtuóz basszusgitár-játékáról híres Glenn jelentkezett az együttes hívására, visszautasítva az Electric Light Orchestra ajánlatát. Ezzel egy időben David Coverdale énekes is beszállt Ian Gillan helyére, és a Deep Purple alkotóerejének újabb csúcsához érkezett. A "Burn" album kétségkívül minden idők egyik legjobb Purple anyaga, ahogy az azt követő "Stormbringer" is lenyűgöző lett. Előtérbe került Glenn Hughes szinte határtalan hangterjedelmének és a frontember David Coverdale-nek az új dalokhoz kitűnően illeszkedő bluesos orgánumának meglepő kombinációja, és a két hang verhetetlen párost alkotott. "David Coverdale kétségkívül nagyszerűen tud üvölteni, de a magas fekvésű részekkel nem boldogult. Ekkor kerültem én a képbe. Úgy gondolom, mi voltunk a tökéletes kombináció" – vallja Hughes.
A banda feloszlása Hughes vég nélküli utazásának kezdete volt a teljes hard rock és heavy metal színtéren át. Szinte lehetetlen felsorolni az összes zenekart, projektet és mások által készített szólólemezt, amelyen az évtizedek során szerepelt. A sor a Black Sabbath "Seventh Star" albumától (1986) a KLF Amerikában megaslágerré vált "America: What Time is Love" számáig terjed, ez utóbbiban a KLF elnevezte őt "a Rock Hangjának".
Szólóanyagai is hatalmas sikert arattak.

2004 elején Glenn úgy érezte, eljött az ideje egy DVD kiadásának. Egy Los Angelesi koncertet rögzített, amelyen olyan rajongók előtt játszott, akiket a weboldalán keresztül válogatott ki.
 
A koncertprogram egy utazás Glenn pályáján át, Hallható itt a jellegzetes lélekkel teli ének és a Red Hot Chili Peppers csodadobosa, Chad Smith által ütött feszes funkys ritmusok.
 
Glenn gyakran mondja: "Engem élőben kell látni ahhoz, hogy az ember teljességgel megértse, amit csinálok".


<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS