HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Innen-onnan
The end - Katapult Mentorprogram
[ 2009.02.16. ]
A Szegedi Tudományegyetem pedagógia szakos végzős hallgatója a Katapult Mentorprogram Dél-alföldi Régiójának régiós koordinátora azt írja, hogy bár hallotta, nem akarja tudomásul venni, hogy "az Oktatási és Kulturális Minisztérium a Katapult Mentorprogram elképzeléseivel nem kívánja tovább működtetni a programot". Végzős pedagógia szakos hallgatóként diplomamunkáját a felsőoktatásban lévő hátrányos helyzetű hallgatókról írja, melynek központi témája a Katapult Mentorprogram, mint az esélyegyenlőséget támogató modellprojekt. "A felsőoktatásban 2005-ig nem sikerült országosan jól működő programot megvalósítani. Akkor létrejött a Katapult Mentorprogram, amely a mai napig az egyetlen valóban működő hátrányos helyzetűeket támogató projekt a felsőoktatásban. Mindezek tükrében nem értem azt az oktatáspolitikai intézkedést, amely nem biztosítja a megfelelő körülményeket programunk működésére".
   Szerinte a program szakmai szempontból kiváló alapokon nyugszik, vezetői kompetens szakértők, megfelelő tudással rendelkeznek, valamint a benne tevékenykedő hallgatók (mentorok) is jól felkészített, lelkes fiatalok. Képzésük során pedagógiai, pszichológiai tudással vértezik fel őket. Az egyetemi, főiskolai életben az "átlagos" hallgatónál sokkal jártasabbak, gazdagabb kapcsolatrendszerrel bírnak, életrevalóbbak, talpraesettebbek, így megfelelően tudják támogatni az elsősöket.
   A nyílt levélben a hallgató arra kéri az oktatási tárca esélyegyenlőségi főosztályvezetőjét, gondoljon bele azok helyzetébe, akik most kimaradnak ebből a programból, és megfogalmazza, hogy érdemes elgondolkodni annak folytatásáról.

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS