HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Innen-onnan
Egységes mesterfelvételi a bölcsészettudományi karokon
[ 2008.10.28. ]
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának vezetése közös mesterszakos felvételi rendszerben állapodott meg abból a célból, hogy megőrizzék a tudományegyetemeken megszerezhető mesterszakos diplomák értékét.
   Az egységes felvételi bevezetésére meglátásuk szerint azért van szükség, mert az egyes intézmények feladata eldönteni, hogy a 100 pontos felvételi rendszerben a szóbeli és az írásbeli vizsgára hány pontot adnak, a kizárólag szóbeli vizsgára épülő felvételi rendszer ugyanis nem biztosítja a tudományegyetemi MA-knak megfelelő színvonalat. Ezért a fent felsorolt intézményekben indított összes akkreditált bölcsész mesterszak azonos felvételi rendszerben veszi föl hallgatóit.
   Mivel országosan nagy az információhiány az MA képzések tekintetében, az ELTE BTK november 14-én "Mesterek napja" címmel országos MA tájékoztató napot hirdet.
   2009 szeptemberében indulnak először nagy létszámban mesterszakok (MA) a bölcsészképzésben. Az akkreditációs folyamat első nagy lépcsője lezárult, a Magyar Akkreditációs Bizottság legutóbbi ülésével döntött, hogy az országban egyedülállóan nagy létszámú, 40 úgynevezett diszciplináris mesterszak akkreditációját teszi lehetővé az ELTE Bölcsészettudományi Karán. Ezen kívül csaknem 20 tanári mesterszak indul jövő év szeptemberétől - közölte az intézmény az Edupress-szel.
 
Forrás: edupress.hu

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS