HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Innen-onnan
Robotért cserébe SZINezhetsz
[ 2012.03.05 ]

Hazánk legzöldebb fesztiváljára hulladékokból kreált robotokat várnak a szervezők a ReRobot Race elnevezésű akció keretén belül.

Ha a nagy tavaszi lomtalanítás során értékes hulladékokra leltek, ki ne dobjátok! Egy biciklicsengő vagy egy régi lámpa is értékes alkatrésze lehet a robototoknak. A régi kacatok és a még újra felhasználható hulladékok kreatív, vicces felhasználásával ugyanis építhettek ReRobotot. A robotépítők előkészületeiről, alkatrészekről és egyéb hasznos tudnivalókról szóló élményeit a SZIN ReRobot Race blogon tudják megosztani egymással. Ide képek, videók és csapatbeszámolók is kerülhetnek. A versenyzők akár együtt is működhetnek egymással, sőt, közösen szerkesztik a már említett blogot is a szervezőkkel.

A ReRobotoknál a lényeg, hogy háztartási hulladékból készüljenek és működőképesek legyenek. Egy csapatnak akár több robot építésére is lehetősége van. A zsűri figyeli a blogra érkező beszámolókat, többek között azt, hogy az alkotóelemek milyen folyamaton keresztül alakulnak át. Június elején születik döntés arról, hogy melyik 20 csapat mérheti majd össze robotjai tudását a SZIN-en. Két kategóriában, gyorsasági és ügyességi pályán versenyeznek majd a robotok a SZIN Zöldplaccon. Értékes nyereményekkel gazdagodik a legjobban teljesítő három-három ReRobot építő csapat.

A pályázat részletei ezen az oldalon olvashatóak.

Hökkentő


<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS