HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
A héten elkezdődnek a női vízilabda OB1/B csapatok mérkőzései
[ 2017.11.14. ]
Kezdetét veszi a rangadó. A hét végén az összes csapat, nevük szerint az Angyalföldi Sportiskola, a Bánki VSE, a HVSC, a BVSC-Zugló, a DSC-SI, a III. Kerületi TVE és a Csongrád Városi Vízilabda SE mérik fel erejüket a budapesti III. ker. TVE uszodájában. A meccsről előzetesen a Csongrád Városi Vízilabda SE egyik játékosát, Miklós Dórát kérdeztem.
 
Ismereteim alapján a Csongrád Városi Vízilabda SE idén alakult meg. Nem izgulsz, hogy milyen lesz egy új csapatban meccsezni? 

De, nagyon izgulok, mivel egy új csapatnak mindig időre van szüksége, hogy összeszokjon. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a csapatból korábban Szegeden játszottam együtt három játékossal. A mi csapatunkban nagyon sok fiatal kap játéklehetőséget, akiknek felnőtt mérkőzéseken nincs rutinjuk. 
 
Hogyan esett a Csongrádra a választás? 
 
Mint azt már korábban említettem, nem voltak számomra ismeretlenek a játékosok, illetve az edzővel is korábbi barátságot ápolok. Miután tudtam, hogy befejezem az élvonalbeli szereplésem, mindenképpen szerettem volna OB1/B-ben játszani. Először a HVSC-n gondolkoztam, de a személyes barátságok miatt Csongrádra esett a választásom. 
 
Szegediként nem nehéz összeegyeztetni az iskolát, a munkát, és az edzéseket/meccseket?

Nem, mert itt minimális a közös edzések száma. Havonta egy-két alakalom, ezért megtudom oldani, hogy itthon, Szegeden, járok le edzeni. Korlátozottak a lehetősségeink, de próbáljuk belőle kihozni a maximumot.

Nem sajnálod, hogy ilyen kevés a csapatedzés?

De, de képtelenség többet megoldani, mert a csapat nagy része  dolgozik/családanya, illetve az uszoda fedetlen. Sötétedés után nagy pára van a víz felett és alig látni valamit. Nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy ez a csapat létre tudott jönni. 
 
Az eddigi csapatedzések, megbeszélések alapján mire számítasz az első fordulón? 

Rutinosabb játékosoknak mindenképpen segíteniük kell a kisebbek fejlődését. Tisztes helytállás a célunk, amire úgy gondolom, hogy nagyon jó esélyünk van. A csapatban sok olyan játékos szerepel, akik korábban ifjúsági, illetve junior Európa és/vagy világbajnokságon játszott. Ezek az eredmények nagy előnynek számítanak a többi csapattal szemben.
 
Hajrá Csongrád! 

Farkas Petra
 

<< vissza
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS