HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
A legszebb vidéki egyetemváros
[ 2017.10.02 ]
2017.09.21-én írt ki az eduline.hu egy szavazást a „melyik magyarország legszebb vidéki egyetemvárosa” címmel. Mivel Budapesten rengeteg egyetem működik, így most a fővárosra nem lehetett szavazni. 28-án éjfélkor zárult le a verseny, amelyre összesen 21.425 érvényes szavazat érkezett.

A szavazás első körében húsz magyarországi várost gyűjtöttek össze, amely rendelkezik önálló felsőoktatási intézménnyel vagy egyetemi-főiskolai karral. A kiválasztott húsz város lakossága kétszázezer és ötvenezer között mozog, van, ahol az ország legnagyobb egyeteme működik, míg máshol meg csupán csak egy egyetemi kar van – viszont a város szépsége ettől függetlenül még megérdemelhet egy szavazatot.
 
A voksokat egészen 28-án éjfélig adhatták le a szavazók, utána lezárult a verseny. A 21.425 szavazatból 37%-al toronymagasan Szeged nyert, míg a második helyen Miskolc végzett 18%-al a harmadik helyet pedig Eger tudhatja magáénak 12%-al. 
 
A maradék százalékokon Debrecen (10), Győr (6), Pécs (5), Veszprém (4), Nyíregyháza (3), Kaposvár (2), Kecskemét (1) és Sopron (1) osztozott.
 
Kép: u-szeged

Fáczán Krisztián
 

<< vissza
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS