HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
@egyetemista
Föld Órája és Pokemon Go?
[ 2017.03.17 ]
Mindenki ismeri a majdnem egy éve berobbant őrületet, a Pokemon Go-t. A GPS alapú mobilos játékkal, azóta is rengetegen játszanak, és különböző közösségi eseményeket is szerveznek országszerte.  A játék rajongói tábora még mindig növekszik, és számtalan különböző online csoport is kialakult már ennek hála. Ezek a csoportok városokra, és csapatokra tagolódnak. (A játékban három csapat verseng egymással, névszerint: Mystic(kék), Valor(piros), Instinct(sárga).

A Föld órája esemény világszerte 2006-ban az ausztrál WWF javaslatára indult, először egy órára Sydneyben kapcsolták le a fényeket, ezzel felhívva az emberek figyelmét a környezettudatosabb életre. 2007 óta már rengeteg városban kialszik a világítás egy-egy órára, és 2008-tól hazánk is csatlakozott. Az elmúlt években már nem csak a fények kialvására, hanem tudatos szemétgyűjtésre, faültetésre, víztisztásra, komposztálásra is sor került a legtöbb városban. A magyar városok azóta versenyeznek a Föld Órája Fővárása címért, ezt tavaly Pilis nyerte el.

Idén már 178 ország csatlakozott a kezdeményezéshez, és 2017-ben először már a résztvevők esküt is tehetnek, jelezve ezzel elköteleződésüket.

A Föld Órája Eskü:

„Én, a Föld lakója, fogadom, hogy mostantól még inkább figyelek a környezetemre. A természet erőforrásaival okosan gazdálkodom, a pazarlást kerülöm. Az energiatakarékosságra mindennap odafigyelek. A tudatosságot a vásárlásaim során is komolyan veszem. Az otthonomban, a munkahelyemen, és mindenütt, ahol megfordulok, figyelek arra, hogy a tudatos fogyasztás határozza meg lépéseimet, és a környezetemet is erre ösztönzöm.

Március 25-én este 20:30-kor lekapcsolom a felesleges fényeket, és csatlakozom a Föld Órája közösségéhez. Ezzel kijelentem, hogy a jövőben a Föld kincseire vigyázok, fenntarthatóan élek, és ezzel saját jömet is védem. Hiszek benne, hogy együtt lehetséges!”

 

A LvL Up csapata és a Pokemon GO Szeged - OFFICIAL Facebook csoport idén erre az eseményre szeretné felhívni a szegediek figyelmét, azáltal, hogy egy több, mint 5 kilométeres túrára hívja a játékosokat és minden érdeklődőt a város különböző pontjain keresztül.  Erre az úgynevezett Pokesétára 2017. március 25-én kerül sor, a Föld órájában, 20:30-21:30 között.

 

A szervezők március 25-én 20:00-kor várják a résztvevőket Szegeden, a Széchenyi téri szökőkútnál, ahol a gyülekező alatt meglepetés játékokkal is készülnek. 20:30-tól pedig elindul az 5,2 km városi túra, mely érinti a város számos nevezetességét, és közel egy óra múlva a kiinduló ponton ér véget.

Az Aradi téren pedig egy közös fotó készítésére kerül sor. A séta végén a résztvevők beülhetnek egy italra a jó társasággal, és a laikusok is megismerkedhetnek a Pokemon Go világával, tagjaival.

Az összejövetellel kapcsolatban feltettünk néhány kérdést a szervezőknek.

 

Hogyan kapcsolódik a Pokemon Hunt a Föld Órája eseményhez?

"A Föld Órája esemény a túlzott energiapazarlásra és a környezet szennyezésre szeretné felhívni a figyelmet. A Pokemon GO játék alapja pedig, hogy kivigye az embert a természetbe, így remek eszköz a természetvédelem fontosságának a hangsúlyozására."

 

A Pokemonosok hogyan tudják ezzel támogatni a környezettudatos életmódot?

"Minden Pokemon GO játékos nap mint nap, teljes gőzzel dolgozik, hogy a környezetet megtisztítsa az azt ellepő szörnyecskéktől."

 

Mi az esemény legfőbb célja?

"Az esemény legfőbb célja felhívni a figyelmet az ügy fontosságára és az, hogy elindítson az emberekben egy folyamatot, mely később a környezet tudatos életmódban teljesedhet ki."

 

A Föld Órája jelvénye a 60+, emellett az eseményen resztvevők kapnak valamilyen Pokemon és Föld Órája jelvényt? Képek forrása: Google

"Mi nem készülünk külön jelvénnyel, de nagyon bízunk abban, hogy a séta alatt mindenki elkap legalább egy olyan Pokemont, amire később büszkeséggel tekint majd."

A Facebook esemény itt található:  https://www.facebook.com/events/621599168037902/

A hivatalos LvL Up Föld Órája Pokehunt esemény: http://www.foldoraja.hu/index.php?m=esemenyek&f=esemeny_12

http://www.foldoraja.hu/

http://www.fna.hu/mittehetsz/afoldoraja

Képek forrása: Google

Kovács Ilona

 

 


<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS