HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
@egyetemista
Menetelés a Bajnokok Ligájában
[ 2017.03.16 ]
A Mol-Pick Szeged kézilabda csapata parádésan szerepel eddig az idei Bajnokok Ligája kiírásában. Minden elvárást felülmúlva csoportja harmadik helyén végzett.

A következőkben nézzük is meg egy kicsit tüzetesebben, hogy miben is rejlett a csapat sikeressége. A Tisza-parti alakulat a Vardar Skopje, a tavalyi BL győztes Kielce, a német bajnok Rhein-Neckar Löwen, Meshkov Brest, Celje, PFD Zagreb illetve a Kristanstaddal került egy csoportban. Az első hat helyezett jutott tovább a csoportból. Az előző felsorolásból is látszik, hogy mekkora bravúrt hajtott végre a magyar csapat. A legfontosabb összetevője a továbbjutásnak az a védekezés volt. Ugyanis az egész mezőnyben a Szeged kapta a legkevesebb gólt. Hazai pályán kevésbé volt eredményes az együttes idegenben viszont a legjobb mutatóval rendelkezett a csoportban. Korábbi években rendszerint szenvedtek idegenben idén viszont parádés játékot mutattak. Megmutatták, hogy gyakorlatilag bárkit bármikor képesek megverni. A legnagyobb diadal az egyértelműen a Löwen ellen aratott 30-24-es győzelem Frankfurtban, amivel megszerezték a csoport harmadik helyezését. Az együttes legeredményesebb játékosa Balogh Zsolt a maga hatvanöt góljával, amivel az egész mezőnyben az előkelő tizenharmadik helyet foglalja el. Ebből is látszik, hogy igazából nem az egyén, hanem a csapat az amiben gondolkodik az edző Juan Carlos Pastor. Nem csak az edző, hanem a játékosok is rendszerint ezt hangoztatják, hogy csapatként tudnak együtt sikeresek lenni.

A legjobb tizenhat között a dán Bjerringborg/Silkeborg együttesével találkoznak. A nyomás a magyar gárdán lesz, mivel egyértelműen ők az esélyesei a párharcnak bár a dán együttes jó néhány nagy csapat dolgát megnehezítette az idei kiírásban, nem lehet őket csak egy kézlegyintéssel elintézni. Továbbjutás esetén nagy valószínűséggel a mezőny legerősebb csapatával a francia PSG-vel találkozhatnak, de ez még a jövő zenéje addig az előttük álló feladatot kell megoldani, ami jelen esetben a dán gárda legyőzése.

A kép forrása: hetmeteres.com
 

Kulisits Imre
 


<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS