HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
@egyetemista
Véget ért a móka
[ 2016.11.18 ]
 Holnaptól megszűnik Magyarország leghallgatottabb rádiója, a Class FM.
 
 
 
 
A több mint 2,7 millió hallgatóval rendelkező médium hét éves frekvenciaengedélye ugyanis 2016. november 19-ével lejár.
 
Bár a további öt évre szóló hosszabbítási kérelmet a Class FM előző tulajdonosa az Advenio Zrt. (akkor még Simicska Lajos keze alá tartozott) még tavaly beadta, a Médiatanács elutasította azt. A döntést egy teljesen új frekvencia használati pályázat kiírásával indokolták, melynek elnyerésére a Class FM is esélyes lehet.
 
Miután idén májusban az amerikai John Michael McNutt a Sláger Rádió Zrt. és a Mediaworks tulajdonosa felvásárolta a céget, fellebbezett a döntés ellen, de annak e heti megszűnéséig érdemi válasz szintén nem született. Ideiglenes használati engedélyért azonban nem folyamodtak, ám nagy valószínűséggel arra sem lettek volna jogosultak.
 
McNutt elmondta, hogy mindenképpen szeretné fenntartani az ország legnagyobb lefedettséggel rendelkező rádióját, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a Class FM továbbra is szórakoztathassa és informálhassa a magyar lakosságot.
 
Ezért sem jelenti az analóg sugározás megszűnése a rádió teljes halálát. Az adásokat ezentúl interneten keresztül, valamint Wi-fi és 3G használat segítségével még lehet hallgatni.
 
A legkedveltebb műsor a Morning Show további élete azonban még kétséges. A műsorvezetők: Sebestyén Balázs, Vadon János és Rákóczi Ferenc szerződése december 31-ig volt érvényes, de a Class FM kedd este kiadott közleményében azt nyilatkozta, hogy megértik Sebestyén Balázs televíziózás felé való orientálódását, ezért a Morning Show élőben többé nem lesz elérhető, szombatig pedig Best of Morning Show címen felvételeket játszanak.
 
 Az elmondottakat Balázs Facebook oldalán rögtön cáfolta és közölte, hogy valójában nem ők, hanem a rádió mondta fel a szerződésüket. Így szerdán reggel némi küzdelem árán leadhatták az utolsó adást és elköszöntek. De felszólították a hallgatókat, hogy továbbra is kövessék őket figyelemmel, mert nem kívánják befejezni rádiós pályafutásukat.
 
 A Class FM vége ismételten a magyar rádiózás egyik mélypontját jelenti.
 
Gömöri Evelin Polett

Forrás: www.index.hu
www.24.hu

Képek: Internet
 

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS