HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
@egyetemista
Rendezvényszervezés Tutorial
[ 2016.11.01 ]
Mitől lesz jó egy buli? Milyen nehéz megszervezni egy kari eseményt? Milyen lesz az I. Juhász Gyula bál? Ezekről is faggattuk Szilágyi Ádámot, a Juhágy Gyula Pedagógusképző Kar hallgatói önkormányzatának tanulmányi- és kulturális referensét.

Milyen lépései vannak egy rendezvény megszervezésének, hogy állsz neki?
Kezdésnek, itt a HÖK-ön átbeszéljük az összes rendezvényt, az elnök Ormándi Kata kijelöli, ki melyiket szervezze. Egy nagyobb rendezvényért egy vagy két személy a felelős. Én jelenleg az I. Juhász Gyula bál megszervezésén dolgozom. Ebben segítségemre van egy rendszer itt a hallgatói önkormányzatnál, ez pedig az, hogy visszamenőleg minden rendezvényről mappákat vezetünk, onnantól kezdve, hogy kit hívtunk meg, hogy nézett ki a meghívó, egészen addig, hogy mi a rendezvény témája, satöbbi. Az első Juhász Gyula bálnak konkrét témája nem lesz, de ez a rendszer nagyon jó alapot nyújt nekem a szervezésben.

Milyen nehézségek érhetnek, mennyire nehéz szponzort szerezni?
Saját bőrömön tapasztalom, hogy sok szponzor értékeli és igényli a személyes találkozót. Persze vannak olyanok is, akikkel egy telefonbeszélgetés alatt el lehet intézni, hogy miért támogassa az eseményt. A probléma igazából, hogy ezeket a találkozókat beiktassam az órák és az egyéb HÖK-ös feladataim közé. Mondhatni a legnagyobb problémák az idővel lehetnek, vagyis, hogy megadott időpontra minden elkészüljön, és úgy alakuljon, ahogy terveztük.
 
Mi a sikere a báloknak, miért járnak olyan sokan bálozni az SZTE-n?
Egy bál sikere az SZTE-en az, hogy hallgató centrikus legyen. Persze bele kell csempészni a régi báli hangulatot, amihez hozzá tartozik, hogy mindenki felveszi a legszebb ruháját, és attól lesz jó, hogy vegyítjük a mai megszokott világot a régi szokásokkal, az I. Juhász Gyula bálon most is lesz retro parti. A legjobb szerintem, hogy megismerhetjük az odalátogatóknak egy másik arcát, például: aki egész héten mackónadrágban, pulcsiban vagy sapkában jár, az is kiöltözve, csinosan fog megjelenni. Szerintem nagyon izgalmas megismerni ezt az arcát az embereknek.

Mitől lesz jó az I. Juhász Gyula bál?
Az előző bálokból ítélve most minden meg van ahhoz, hogy egy nagyobb szabású, jó bál legyen. Persze egy jó rendezvénynek az erős alapot mindig a támogatások és a szponzorok tudják megadni. Szerintem most egy kicsi plusz is lesz azzal, hogy Csenki Attila is ott lesz és ad egy standuppot, de a Hevesi Happy Band is ismerős lehet, már visszatérő vendég a gólyabálokon. Az viszont a legjobb, hogy időben vagyunk, nem csúszik semmi.
 
Hogy lehet sikeres egy rendezvény az SZTE-n?
Szerintem egy rendezvény vagy buli nem attól lesz jó, hogy van tematikája. Inkább az a fontos, hogy elérjük az embereket. Nem szabad betáblázni az egész hetet, hogy hétfőn, kedden, szerdán van valami, mert akkor lehet, hogy a zsúfoltság miatt nem lesz vendég egy-egy adott rendezvényen. Persze nehéz kitalálni, hogy melyik a jó nap. A csütörtökök azért vészesek, mert a hallgatók javarésze már haza megy, vasárnap vagy hétfőn pedig még nincsenek itt. Szerintem a rendezvények látogatóit sem szabad behatárolni, senki se tudja, hogy kit mi érdekel. Sokat segíthet, ha az adott kar központi emberei, gólyatáborok gólyaszülei vagy szervezői ott vannak egy eseményen vagy ők szervezik, mert ugye húzzák magukkal a többieket. Mindig szükség van az ilyen személyekre, utána elindul magától, mert, ha egy buli jól sikerül, a következőre pont emiatt fognak eljönni. Ezért vagyunk mi is a hallgatói önkormányzatnál, hogy ne csak érdeket képviseljünk, hanem olyan buli- és eseménysorozatokat tudjunk csinálni, amik megmozgatják a hallgatókat.

Barta Dávid Nataniel
 

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS