HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
@egyetemista
Dübörgő drum and bass
[ 2016.02.12 ]
A hálás szegedi publikum kedd este ismét megmutathatta, mit tud, hiszen február 9-én a Brains érkezett a JATE Klubba.

Már a „kapunyitás” előtt egy órával a bejárat előtt növekvő sor arról árulkodott, hogy nagy az érdeklődés a drum and bass, ragga, hiphop és rock egyvelegét játszó banda iránt. Percről percre telt meg a hely, egyre több emberen lehetett felfedezni a Brains logóját. Akinek esetleg nem volt még, az kedve szerint választhatott a zenekari sapkák és pólók nagy választéka közül.

Az előírt kezdésre csordultig telt a tánctér, és a közönség legnagyobb örömére kis késéssel megérkezett a zenekar a színpadra. Mutatós színpadi látványt varázsoltak a banda mögé, klub koncerteken ritkán látni ilyet, az előre felrakott tükrök stílusosan szórták szét a fényt.

A Take You High című számmal nyitottak a srácok, amivel azonnal beindították a már egyébként is extázisban lévő tömeget. Szinte teltház volt, egy tűt sem lehetett volna leejteni. Többnyire a 2015-ös Stand Firm lemezen szereplő dalokat játszotta a zenekar, valamint pár számot a Refresh the Style-ról, de az örök klasszikus Hurts is felcsendült. A vendégszereplő sem maradhatott el, mindenki remélte és várta, hogy a szinte állandó MC Zeek a színpadra lépjen, és a várakozások szerencsére be is igazolódtak.
 

Ekkora már a tetőfokára hágott a hangulat, és nem volt, akinek ne rugózna a lába. Néha már az volt az érzése az embernek, hogy veszélyben van a hely mennyezete, annyira egyszerre ugrált a tömeg. Muszáj megemlítenem, hogy nagy örömömre még egy Rage Against the Machine blokott is beszúrtak a srácok a műsorba, szinte mindenki teli torokból üvöltötte velük a Killing in the Name-et.

Meghálálta a hallgatóság a hihetetlenül energikus koncertet, egy kórusként énekelték végig a közel másfél órát. Egy szerencsés még a nagylelkű frontember sapkáját is megkaparinthatta, elég magasra emelkedett érte. Nem győzött hálálkodni az énekes feladatokat ellátó Colombo a hangulatért, és a szegedi rajongók legnagyobb örömére elhintette, hogy legközelebb áprilisban jönnek a napfény városába, ám a helyszínt nem fedte fel. Mi azért már sejtjük, hova kell mennünk, hogy ismét egy hatalmasat bulizzunk velük.

Hirják Bence
Kép: facebook.com/BRAINSBAND

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS