HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
@egyetemista
„Az egyetlen mi, az én és a pöcsöm” - Bérhaverok kritika
[ 2015.04.17 ]
 


A sztori egyszerű még is fergeteges, bár megjegyzem, kicsit hollywoodi. Történetünk főhőse Doug Harris (Josh Gad), az enyhén szerencsétlen nagy mackó, aki éppen házasodni készül bamba - bombanő csajával, Gretchen Palmerrel (Kaley Couco-Sweeting). A bonyodalom mi másból, mint Doug be nem vállalt lúzerségéből adódik: egy barátja sincs, mégishétvőfélyt ígért menyasszonyának az esküvőre. Ekkor kerül képbe (kis juttatásért cserébe) mindenki legjobb barátja Jimmy Callahan (Kevin Hart), aki pont a Doughoz hasonló fazonoknak nyújt segédkezet bérhaverként. Doug kérése, a szakmai körökben csak arany szmokingként emlegetett manőver elsőre meglepi Jimmy-t, de végül belecsapnak a lecsóba, innentől kezdenek csak igazán pörögni az események.

A mindenhonnan összegereblyézett, szociális hulladéknak is tekinthető vőfélyseregen nevethetünk csak igazán. Mindegyik bérbarát kapott valami elképesztően idegesítő, mégis egyszerre szórakoztató tulajdonságot. Nem is feltétlen az emberek, sokkal inkább a személyiségük (hiányosságaiból) adód helyzeteken röhögjük könnyesre magunkat.

Persze nincs vígjáték lassú, személyiség ismertető jelenet nélkül, ám ezt a rendező és egyben forgatókönyvíró Jeremy Garelick valamint társa, Jay Lavender nem vitte túlzásba. Pont annyi infót kapunk a rekeszizom pihentető részekben, ami segít elválasztani a jó és rossz fiúkat, hogy kitartsunk a cselekmény kicsit belassult már-már melankolikus végén is.

A szereposztás zseniális, csak a plakátokról rád mosolygó arcok miatt simán megéri rászánni az időt. Legalább ennyit dobnak a film összképén a zenemixek, amik kellően pörgősek ahhoz, hogy a mozi utána kedved támadjon egy legalább olyan vad bulihoz, mint Doug legénybúcsúja. Nagy pacsi Christopher Lennertznek. 

Összességében ez könnyű, mégsem limonádé film, amit még a kliséknek sem sikerül hazavágnia. Ha van másfél szabad órád és jól esne egy kis pörgés, nevetés és kikapcsolódás, vagy csak azt hiszed, a Tesis Bulikon már mindent láttál, kattanj rá Doug és Jimmy kalandjaira. Nálam ötösre vizsgáztak.

Simon Gabriella


<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS