Bájital | |
A tökéletes őszi muffin receptje | [ 2012.10.09 ] |
Az almás piték és szilvás sütik mellé kell egy olyan finomság is, amit könnyebben elkészíthetünk, nem olyan egyszerű ugyanis az egyetemi tanórák és programok mellett nekiesni egy olyan műalkotásnak, mint a tökéletes almás pite vagy a szilvás csiga, legyenek bármilyen fenségesek is. Ez a süti viszont reggelinek, vacsorának is tökéletes, magunkkal vihetjük egy-egy hosszabb napra, de a halloween bulinkon is megállja a helyét. Az őszi finomság a tökös-diós muffin, ami nem kisebb ember, mint Jamie Oliver találmánya. Nem mellesleg a legfinomabb a muffin fajták közül, amit valaha ettem. De nem csak ínycsiklandó, hanem dekoratív is, az illata pedig meghozza a kedvünket az őszhöz (fahéjas felhangja kissé a télhez is), ha eddig nehezen viseltük volna az új évszak közeledtét. Hozzávalók: 40 dkg tisztított tök; 30 dkg cukor; 4 eg. tojás; 30 dkg liszt; szódabikarbóna; sütőpor; fahéj; szegfűszeg; só; 175 ml étolaj Elkészítés: A tököt lereszeljük, egy csomag sütőpornak az egyharmadát adjuk hozzá a tésztához, a tojások egészét felhasználjuk, csipetnyi kell a sóból, a szódabikarbónából másfél kiskanálnyi. A fűszereket ízlés szerint adagoljuk. Mindent jól összekeverünk és a szokásos módon, sütőformákba téve megsütjük. A tetejét szórjuk meg zúzott (vagy tört) dióreszelékkel és voilá! Elkészült az őszi muffinunk! Jó étvágyat! Ballai Nikolett |
|
<< vissza |
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Innen-onnan • SZTE • Kultúra • TIK • Buli • Póker • MESE • Ösztöndíj • TÁK • REÖK • JGYPK • Egyetem arca • KMK • Koncert • Pályázatok • Előadás • Jugyu napok • Sport • Művészet • Európa • Diplomaátadó • Fair play • Felvételi • OTDK • Verseny • Kutatás • Képzés • Szeged • Egészség • Pénzügy • Munka • Hökkentő • @egyetemista • Alma Mater • Mappa • Hathárom • Bájital • SZTEhetség |