HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Hathárom
Jégkorong: indul az idény!
[ 2023.09.27. ]
A Goodwill Pharma Szeged jégkorongcsapatai októberben elkezdik az új idényt. A férfi gárda az egyre erősebb másodosztályban, az Andersen Ligában, valamint a Magyar Kupában érdekelt, idén először pedig női együttest is indít a szakosztály az U25B bajnokságban. Az SZTE és a Goodwill Pharma Szeged együttmödik. 
A Goodwill Pharma Szeged jégkorongcsapatai októberben elkezdik az új idényt. A férfi gárda az egyre erősebb másodosztályban, az Andersen Ligában, valamint a Magyar Kupában érdekelt, idén először pedig női együttest is indít a szakosztály az U25B bajnokságban. Az aktualitásokról évadnyitó sajtótájékoztatón beszélt Pápai Miklós szakosztály-igazgató, Hegyi Ádám szakmai igazgató, illetve a névadó szponzor képviseletében Kiss Tamás, a Goodwill Pharma kereskedelmi igazgatója.

– A legjobb hír számunkra, hogy végre ismét van jég a szegedi műjégpályán, így egy év kihagyás után újra itt játszhatjuk a hazai mérkőzéseinket. Átvészeltük a Covid-időszakot, kezdenek normalizálódni a rezsiárak, azaz bízunk benne, hogy magunk mögött hagyhatjuk az utóbbi évek nehézségeit, nézhetünk előre. Fontos, hogy Hegyi Ádám vezetésével új stáb vette át a szakmai munka irányítását, akiktől sokat várunk. Emellett pedig az infrastrukturális fejlesztéseink is látványos eredményeket értek el, a szegedi műjégpálya minden szegletét felújítottuk, ilyen például a hűtőrendszer, a világítás, de az új öltözők is elkészültek – ezt mindenki megtapasztalhatja majd, ha kijön egy meccsünkre – kezdte Pápai Miklós.

Hozzátette, az Andersen Ligában sok nézőt vár, hiszen tovább emelkedett a bajnokság színvonala, erős ellenfelek és nívós játékosok érkeznek majd Szegedre. Éppen ezért erősít a szegedi csapat is, öt észak-amerikai, azaz kanadai és amerikai játékos érkezik a keretbe, akik az utánpótlás képzésébe is beszállnak majd segédedzőként. A cél a tavalyi, alapszakaszbeli negyedik hely után ezúttal már a döntőbe jutás. A bajnokságról bővebben itt lehet olvasni.

Szerdán már kupameccs!
A csapatot új vezetőedző, a hatszoros magyar bajnok, 211-szeres válogatott jégkorongozó, Pék György irányítja majd, aki a Magyar Jégkorong Hírességek Csarnoka tagja. A keret elsősorban az Újpest pályáján végzi a felkészülést. Az új szezon első meccsét jövő szerdán játssza a Goodwill Pharma Szeged, a Magyar Kupa első fordulójában a Budapest Jégkorong Akadémia akadémiai csapata lesz az ellenfél 19 órától a szegedi műjégpályán. Az első bajnokit október 7-én, szombaton 19 órától rendezik, akkor a Worm Angels érkezik Szegedre.

Az U25B női bajnokságban induló szegedi együttesről kiderült, Zoran Jaramazovic lesz a gárda edzője, a keret tagjai a versenykiírás szerint 13 és 25 év közé eshetnek, már készül a lányok meze, a meccseikre pedig Algyőn kerül sor. Az első év az akklimatizációé lesz, de cél, hogy rövid időn belül feljebb lépjen a csapat az A ligába. A női csapatot a Goodwill Pharma K7-24 étrend-kiegészítő termékcsomagja támogatja majd.

Közösen fejlődés
– Szülőként is mondhatom: az egyik legfontosabb, hogy gyermekeink sportoljanak, ezért is örülök, hogy évek óta ilyen gyümölcsöző az együttműködésünk a szegedi jégkorongosokkal. Névadó szponzorként természetesen hízelgő, ha jól szerepel a csapat, fejlődik, előrelép, büszkék is vagyunk az eddig közösen elért sikerekre. Biztos vagyok benne, hogy ezután is hasonló vár ránk a közös úton – mondta Kiss Tamás, a Goodwill Pharma kereskedelmi igazgatója.

A céggel kapcsolatban hozzátette, szegedi vállalatként hatalmas eredmény, hogy szinte minden évre jut egy kiemelkedő beruházás, amellyel fejlődni tudnak. Egyszerre több helyszínen zajlanak az építkezések, megnőtt a nagykereskedelmi raktárkapacitásuk, illetve a gyártókapacitásban is előre léptek. A cég eddig is jelen volt a nemzetközi piacon, leginkább a délszláv államokban, ám újdonságként most az északi szomszédaink felé is elindultak a terjeszkedéssel.

Máris látszik az előrelépés
– Amikor megkaptam a felkérést, miszerint reformáljuk meg a szegedi utánpótlásképzést, úgy vállaltam el a feladatot, hogy ehhez szükségem van azokra a szakemberekre, akiket ismerek, akiknek a tudásában megbízom – így jött velem Szegedre Lengyel Levente és Dósa Dávid – fogalmazott az új szakmai igazgató, Hegyi Ádám

– Az edzésmódszereink lényege, hogy egyszerre több edző van a jégen a gyerekekkel, állomásokra bontjuk a feladatokat, így tudunk magasabb szinten odafigyelni a képességfejlesztésre. Az eddigi két hónap alapján elmondhatom, egyre többen jönnek, folyamatos a részvétel az edzéseken, tetszik nekik, és már a fejlődést is látjuk a gyermekeken – mondta.

Együttműködés az SZTE-vel
A jégkorongcsapatnak egyre szorosabb a kapcsolata a Szegedi Tudományegyetemmel, ennek részeként ebben a szezonban több ajánlattal is készülnek az egyetemistáknak.

– A Goodwill támogatásának és a felmutatott eredményeinknek köszönhetően egyre több szegedi cég látja, hogy érdemes mögénk állni. Hisznek bennünk, ami hízelgő számunkra. Az egyetem is ide tartozik, de persze más kategória, hatalmas szervezet, amellyel megtiszteltetés együttműködni. Szervezünk majd nekik sportnapokat, megtanítjuk az érdeklődőket jégkorongozni, illetve szeretnénk idehozni olyan játékosokat, akik erősítést jelenthetnek, eközben pedig Szegeden folytathatják az egyetemi tanulmányaikat. Az első fecske meg is érkezett, Ujj Zalánnak hívják, Miskolcról jött, kimondottan azért, hogy a tanulás mellett a jégkorongot se kelljen abbahagynia. Akkor leszünk sikeresek, akkor érjük el az Erste Ligát, ha az egyetemmel együttműködve fiatal tehetségeket tudunk a városba vonzani. Készülünk akciókkal és ajándékokkal az egyetemista nézőinknek is, szeretnénk számukra közösségi programot kínálni a meccseink által, ahol akár a csoporttársaiknak is szurkolhatnak. Emellett a médiaszakos hallgatókra is számítunk, akik a csapatunk mellett dolgozva szerezhetnek hasznos szakmai gyakorlatot – tette hozzá Pápai Miklós.
 

Fotó:Goodwill Pharma Szeged


<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS