HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Hathárom
Döntetlen a Veszprém-Szeged rangadón
[ 2021.11.16. ]
A címvédő Pick Szeged 26-26-os döntetlent játszott a Telekom Veszprém otthonában a férfi kézilabda NB I vasárnapi rangadóján.
 
A hazaiak keretéből Dejan Manaszkov, a vendégektől Luka Stepancic és Matej Gaber hiányzott.
 
Eleinte a Veszprémnél volt az előny, majd felváltva estek a gólok, a jól védekező és egyre hatékonyabban támadó Szeged a 11. percben vezetett először. Hat perccel később Momir Ilic, a házigazdák vezetőedzője időt kért, mert a beálló körüli védekezéssel nem volt elégedett. A meccs harmadánál a háromgólos különbségért támadhatott a címvédő, ám nem járt sikerrel, és három perccel később már Juan Carlos Pastor vezetőedzőnek időt kellett kérnie, mert fordított az ellenfél. A házigazdák játékában Ligetvári Patrik beállása hozta meg a fordulatot, a magyar válogatott balátlövő támadásban és védekezésben is átlendítette a holtponton csapatát (13-11).
 
A vendégek azonnali piros lap miatt az első félidő vége előtt öt perccel elveszítették a szlovén Nik Henigmant, aki megütötte Lékai Máté arcát. Ennek ellenére emberhátrányban fordított a Szeged, a szünetben azonban ismét a veszprémiek vezettek (15-14).
 
A második felvonás előtt mindkét együttes kapust cserélt, közülük Vladimir Cupara kezdett jobban. Először volt három találat a hazaiak előnye, majd 20-16-os állásnál Pastor ismét időt kért és csapata védekezését kritizálta. Remekül blokkoltak a veszprémiek, de 22-18-nál emberelőnyben nem tudtak elhúzni öt góllal, ami újabb fordulópontnak bizonyult. A Szeged csakhamar egyenlített, Momir Ilic időt kért, de csapata a hajráig nem tudott egygólosnál nagyobb előnybe kerülni.
 
A legvégén Rasmus Lauge Schmidt is piros lapot kapott, mert visszarántotta Bánhidi Bence lövő karját. Vladimir Cupara büntetőt védett, ám a túloldalon Mikler Roland is bravúrral hárított. Miguel Martins 17 másodperccel a vége előtt emberelőnyben egyenlített, Ilic időt kért, de csapata nem tudott újabb gólt szerezni, így döntetlennel zárult a rangadó és mindkét csapat megőrizte veretlenségét.
 
A hazaiaknál Manuel Strlek és Gasper Marguc öt-öt góllal zárt, a vendégeknél Sebastian Frimmel nyolc, Martins hat, Mario Sostaric öt alkalommal volt eredményes.
 
 A tabella:
 1.  Pick Szeged                  9  8   1   -  325-219  17 pont
 2.  Telekom Veszprém             8  7   1   -  270-198  15
 3.  Balatonfüredi KSE            8  6   1   1  238-208  13
A két együttes 1981 óta 129. alkalommal találkozott egymással az élvonalban, 85 veszprémi és 35 szegedi siker mellett ez volt a kilencedik döntetlen. A bajnokságban legközelebb április 30-án, Szegeden játszik egymással a két csapat.
 
"Kemény meccset hozott a rangadó, minden esélyünk megvolt a győzelemre, azonban a Szeged szívósan küzdött, így pontot rabolt tőlünk" - értékelt Momir Ilic. Hozzátette: kifejezetten jó mérkőzést játszottak, mégsem elégedett, mert négy góllal is vezettek, mégsem nyertek.
 
"Az első félidőben nagy nyomás volt rajtunk, a másodikra javultunk. A végén könnyű gólokat szerzett a Szeged" - mondta a veszprémiek szerb trénere.
 
Juan Carlos Pastor rávilágított, hogy válogatott hét után tértek vissza a játékosok, így pedig sohasem könnyű rangadót játszani.
 
"Az első félidőt mi irányítottuk, a mi akaratunk érvényesült, a hajrát viszont elrontottuk. A második félidőben még többet hibáztunk, azonban nagyot küzdve sikerült négygólos hátrányból visszajönnünk és pontot szereznünk" - nyilatkozta.
 
A spanyol szakvezető úgy vélekedett, bármelyik csapat nyerhetett volna, de a legfontosabb, hogy színvonalas találkozót játszottak.
 
Telekom Veszprém-Pick Szeged 26-26 (15-14)
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 8/5
kiállítások: 6, illetve 4 perc

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS