HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Hathárom
Kosárlabda: Hazai pályán is bemutatkozik a Naturtext-SZTE Szedeák
[ 2021.10.05. ]
Szerdán 18 órától a Kaposvár ellen játszink először hazai pályán a 2021-22-es idényben. A tavalyi év bronzérmese tartott évindító sajtótájékoztatót.

A szegedi csapat csupán pénteken ért haza az oroszországi Krasznojarszkból, ahol a FIBA EuropeCup selejtezőjében volt érdekelt - szerdán azonban már a bajnokságban vár rájukk mérkőzés. Az NB I./A csoportjában eddig egy meccset játszott, a Szolnok otthonában egyetlen ponttal, 77–76-ra kaptunk ki. Nagyon kár, hogy nem sikerült itt nyerni a csapatnak, mert Szolnokról nem sokan fognak győztesen távozni a szegedi csapatnak volt hozzá dobása.
Először az oroszországi túra került szóba.
– Nagyon fárasztó volt az elmúlt hét, hiszen gyakorlatilag Ázsiában voltunk. Jól működött a játékunk a EuropeCup selejtezőjében, a németek ellen egy nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl. Most vissza kell jönnünk a bajnoki ritmusra, és muszáj játszanunk szerdán, bármennyire fáradtak vagyunk. A nyáron kétszer is játszottunk a Kaposvárral, és bár mindkét meccset elveszítettük, de úgy érzem, védekezésben sikerült javulnunk – mondta Szrecsko Szekulovics, a csapat edzője. Fontos hozzátenni, hogy a német csapat nyerte meg a selejtezőt, így nincs oka a Szrecsko Szekulovics csapatnának a szényenketésre.
 
Kerpel-Fronius Balázs csapatkapitány kiért rá, a csapat minden tagjának nagy megtiszteltetés volt játszani a nemzetközi kupában. – Nyugodtan nézhetünk a tükörbe, mert jó eredményt értünk el Oroszországban. Fájó, hogy ilyen közel voltunk Szolnokon a győzelemhez, de a védekezésünk feljavult az oroszországi meccsek alatt is. Egy hetet voltunk összezárva, ez jót tesz a csapat kémiájának, sikernek könyvelhetjük el ezt a túrát. Látszik rajtunk a fáradtság persze, de várjuk a szerdai találkozót.
 
Névadó szponzorunk, a Naturtex tulajdonosa, dr. Gellért Ákos elmondta, sokan kérdezték tőle, hogy az idei csapat jobb lesz-e a tavalyinál, de az évek alatt már megtanulta, a kosárlabda évről-évre változik. 
– A mi klubunk aránylag kis büdzsével rendelkezik, ezért nagyon jól kell játékost választani, de bízok Szrecsko Szekulovicsban. Sosem mondtam elvárást, annyi azonban biztos, szeretnénk a rájátszásba jutni, valamint szeretnénk, ha sokan jönnének ki a csarnokba, mert jó meccseket láthatunk az újszegedi sportcsarnokban. Valóban a tavalyi kezdő ötös már nincs a csapatnál, de az eddig látottak alapján az új fiúk is hamarosan közönség kedvencek lehetnek.
Fekete György, a Szegedi Tudományegyetem sportstratégiai referense kiemelte, évek óta jó a kapcsolat klubunk és az egyetem között.
– A tavalyi év kiemelkedően jól sikerült annak ellenére, hogy a covid abba is közbeszólt, hogy a rektor urat mikor tudom kicsábítani egy mérkőzésre. A hajrában a teljes egyetemi vezetés a csapat mellett volt, érzelmektől fűtötten szurkoltak a csapatnak. Fontos szempont volt, hogy a csapat háza táján minden rendben legyen, jó látni, hogy egy tudatos építkező munka folyik. Örömmel tölt el bennünket az a tudatosság, amely a csapat körül zajlik, az pedig külön öröm, hogy nem telik el úgy év, hogy a csapat tagjai közül valaki ne hozzon kiemelkedő tanulmányi eredményt is a sportteljesítmény mellett.
A klub elnöke, dr. Kardos Péter azt mondta, bizonyos szempontból könnyebb volt az idei szezont megelőző munka, másik oldalról viszont legalább olyan nehéz is.
– A tavalyi teljesítmény után könnyebben tudtunk tárgyalni a szponzorainkkal, ezúton is köszönjük a Naturtexnek, az egyetemnek és a városnak is, hogy igyekeztek segíteni abban, hogy a tavalyi szintet tudjuk tartani. Abból a szempontból viszont nehezebb volt, hogy egy harmadik hely után kicsit más az elvárás a szurkolók és a szponzorok felől is, igyekszünk ezeknek megfelelni.
A klubunk ügyvezetője, Bonifert Domonkos kiemelte, felfokozott az érdeklődés a csapat iránt.
– Az eddig látottak alapján legalább egy olyan markáns csapatunk lesz idén, mint a tavalyi volt. Bátran invitálok mindenkit, hogy jöjjön ki a meccseinkre, mert egy jó kémiával rendelkező csapat jött össze idén is, biztos, hogy sok örömet szerzünk majd a szurkolóknak.
 
Szerdán 18 órakor tehát jön az idei első meccs, a Kaposvár lesz az ellenfél az újszegedi sportcsarnokban. 
Apróérdekesség, hogy a felkészülést egy a sportcsarnok leterheltsége azonban megzavarja. Nem igazán tud a csapat a csarnokban készülni, ami nem éppen ideális.
 
A mérkőzésre való belépés védettségi igazolvány meglétéhez kötött!
(via naturtexszteszedeak)

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS