HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Hathárom
Miguel Martins a Pick Szeged játékosa.
[ 2021.05.10. ]
A 23 éves játékos a MOL-Pick Szeged első portugál légiósa lesz. Nyártól három éves szerződést kötött irányító poszton bevethető játékossal.
 
- Egy fiatal, tehetséges és már a nemzetközi porondon is bizonyító játékossal, a portugál Miguel Martinssal sikerült megállapodnunk. A portugál irányító nyártól erősít bennünket, három éves szerződést kötöttünk vele, úgy gondolom, hogy egy remek kézilabdást sikerült hozzánk csábítani – számolt be az újabb megállapodásról Kiss Bence, a Szeged cégvezetője.
 
Miguel Martins 1997. november 4-én született Portóban. Eddig csak szülővárosa csapatában szerepelt. A nemzetközi porondon a 2016-2017-es idényben mutatkozott be, az EHF-kupában 27 gólt szerzett. Eddig két idényt játszott a Bajnokok Ligájában. Az első szezonjában 43 gólt szerzett, míg az idei idényben 45-ször volt eredményes. Kétszer is játszott ellenünk, a portói meccsen 5, míg az újszegedi sportcsarnokban lejátszott találkozón 3 gólt dobott. Eddig 42 alkalommal szerepelt a portugál nemzeti csapatban, összesen 88 találatnál jár. Miguel Martinssal a csapat hivatalos weboldal készített egy bemutatkozó mini interjút.
 
- Klubunk első portugál játékosa leszel! Milyen érzés lesz a hazádat képviselned Magyarországon?
 - Először is azzal szeretném kezdeni, nagyon megtisztelő, hogy a világ egyik legjobb csapatában, a MOL-PICK Szegedben játszhatok majd. Ez tökéletes lesz a fejlődésem szempontjából, és ebből a portugál válogatott is profitál majd. Remélem, elérem az új csapatommal azokat a célokat, amelyeket kitűzünk magunk elé, és nagy győzelmeket aratunk.
- Mit vársz a szegedi szerepléstől?
- Mindent meg szeretnék nyerni, amit csak tudok. Nagyon jó csapatunk lesz, és úgy gondolom, hogy ezt meg is tudjuk közösen csinálni. Remélem, gyorsan megismerjük majd egymást, mert azt csinálhatjuk az életben, amit szeretünk: kézilabdázhatunk.
- Mit üzensz a szurkolóknak?
- Azt, hogy mindent megteszek a pályán azért, hogy győzelmeket, címeket nyerjek a klubnak, a szurkolóknak. Ezzel a céllal érkezem, amit már nagyon várok!
- Mennyire ismered az országunkat és Szegedet?
- Magyarország nagyon szép ország. Tisztában vagyok azzal, hogy Szeged egyetemi város, és azt is tapasztaltam, hogy kedvesek itt az emberek. Bízom benne, hogy hamarosan még jobban megismerem a várost, és felfedezhetem annak minden szépségét.

 

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS