HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Hathárom
Bajnokok Ligája csoportkör elemzés
[ 2016.11.29 ]
Már csak egy forduló van hátra a 2016/17-es Bajnokok Ligája csoportköréből. A 16 továbbjutó helyből már 12 elkelt. Három csoportban már eldőltek a legfontosabb kérdések, a másik ötben viszont vannak még komoly kérdőjelek. A 6. forduló meccseit december 6-án és december 7-én rendezik majd meg. Nézzük, hogyan is állnak a csoportok, illetve mely csapatok érhetnek még oda a szabad továbbjutó helyekre.


C, D, E csoport

Öt kört követően ebben a három csoportban a csoportelső, illetve csoportmásodik kiléte is meg van már. A C-csoportot a papírformának megfelelően a Barcelona nyerte, a Manchester City előtt. A D-csoportot az Atlético Madrid húzta be, a szerdán Rosztov-ban vereséget szenvedő Bayern München előtt. Az Atlético egyébként eddig az egyetlen százszázalékos csapat az idei sorozatban. A két csapat az utolsó körben találkozik még München-ben. A meccs papíron tét nélküli lesz, de biztosan kőkemény ütközetre lehet számítani, hiszen tavaly az elődöntőben a spanyolok parázs párharcban ejtették ki a bajorokat. Az E-csoport a Monaco elsőségét hozta, a francia csapat mögött a Bayer Leverkusen kaparintotta meg a második helyezést. 
 
A, B, F, G, H csoport

Az A jelű négyesben a két nagy csapat, az Arsenal és a Paris Saint-Germain már továbbjutott, mindkettőjüknek 11-11 pontja van, a csoportelsőség megszerzésére a francia sztárgárdának van nagyobb esélye, mivel az egymás elleni meccseiken több idegenbeli gólt szereztek. Párizsban 1-1, Londonban 2-2 lett a végeredmény. December 6-án csak annyi lesz a dolga a franciáknak, hogy legyőzzék otthon a nem túl acélos bolgár Ludogorets Razgrad-ot. Ha ezt megteszik, akkor az Arsenal sorozatban ötödször lesz csoportmásodik, ami nem túl jó előjel, mivel az előző négy alkalommal, már egyből a nyolcaddöntőben búcsúztak a sorozattól az angolok.
 
A B-csoport a legkiélezettebb, itt még továbbjutó sincs. Öt kör után a Napoli és a Benfica 8 ponttal áll, míg a török Besiktas 7 egységgel rendelkezik. A törökök az utolsó fordulóban a már biztosan kieső Dinamo Kijev-hez látogatnak, és ha nyernek, bejutnak a legjobb 16 közé. A Benfica és a Napoli, az előbbi csapat stadionjában, a híres Estádio da Luz-ban  találkozik majd. Az iksz egyébként a vendégeknek kedvez. A Benfica azért is került nehéz helyzetbe, mert az előző fordulóban nem tudta megtartani a háromgólos előnyt a Besiktas otthonában.
 
Az F jelű kvartettben fogják megrendezni a záró forduló slágermeccsét. A címvédő Real Madrid fogadja majd a Borussia Dortmund-ot. Mindketten továbbmentek már, de a tét óriási lesz, ugyanis ha a spanyolok nyernek, ők a csoportelsők, ha nem, akkor a németek jutnak tovább elsőként. Óriási rangadó lesz, nemcsak a tét miatt, hanem azért is, mert a két sztárcsapat az utóbbi években rendre nagy meccseket játszott egymással a sorozatban.
 
A G-csoportot már megnyerte a tavalyi angol meglepetés bajnok Leicester City, személy szerint kíváncsi leszek, hogy itt meddig fog tartani a menetelésük. A második helyért a 8 pontos Porto és a 6 pontos Koppenhága fut versenyt. A portugálok a Leicester-t fogadják, a dánok a pont nélküli Brugge-hez látogatnak. Ha érvényesítik a papírformát, akkor a Porto-nak is muszáj lesz nyerni, hogy továbbjusson, mert a dánok jobban állnak az egymás-elleni eredmények tekintetében.
 
Végül, de nem utolsó sorban, jöjjön a H-csoport. A Juventus az előző fordulóban remek játékkal elhozta Sevillából mind a három pontot, így továbbjutott és kényelmes helyzetbe került. Az utolsó körben talán a 32 csapat leggyengébbjét, a pont nélküli Dinamo Zágráb-ot fogadják. A Juve szinte biztos, hogy behúzza a meccset és ezzel együtt a csoportot is. A második helyről a Lyon-Sevilla meccs dönt majd. A Lyon-nak nehéz dolga lesz, mert csak abban az esetben mehet tovább, ha legalább két góllal megveri a spanyol csapatot.
 
A csoportkör utolsó fordulója is számos remek meccset fog hozni, ebben biztos vagyok és természetesen az izgalmakban sem lesz hiány. Érdemes lesz nézni!
Kövecs Ádám

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/2016%E2%80%9317_UEFA_Champions_League 
Kép forrása: http://www.uefa.com/uefachampionsleague/  
 

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS