HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Hathárom
Futsal: Kiizzadt győzelem
[ 2012.10.16 ]
Öt fordulót kellett várni arra, hogy az SZTE EHÖK SE csapata a bajnokságban megszerezze első győzelmét, és ezzel együtt első pontjait. Ki-ki meccsen végülis sikerült kiizzadnia az egyetemistáknak a győzelmet az UTE ellen.

A hazai csapat teljes kerettel várta az összecsapást, csak Major György hiányzott, aki 3 meccses eltiltását tölti. Bő húsz perces késéssel indult a meccs, mivel a vendégek nem érkeztek meg időben. A 20 perces időt a hazai csapat intenzív melegítéssel töltötte. Ennek meg is volt az eredménye, hiszen 24 másodpercnyi játék után Kalános János talált be a kapuba. (1-0) A nagyon fiatal Újpesti csapatot nem törte meg a gyors gól, és a 6. percben egy szöglet után Horváth Balázs révén egyenlítettek. Sőt 3 perccel később egy hazai szöglet után indított kontra támadás után Bodnár Barna megszerezte a vezetést. (1-2) A 12. percben Kulisits Imre jött ki egy labdáért, hogy becsúszva tisztázzon. A tisztázás sikerült is, de az egész meccsen szabálytalanul játszó Szabó István rátartott a kapus lábára, aki meg is sérült az eset után. Borbás játékvezető az esetet 2 méterről nézte végig, de a sípja néma maradt. Az ütközés mértékét mutatja, hogy  Kulisits cipőjén ott volt egy kék lenyomat Szabó cipőjéről. Kapust kellett cserélni, Nagy Krisztián állt be. A félidő harmadánál felpörögtek az események. Várnagy Milán átlövésből egyenlített, majd Kozma Szilárd a szokásos harciasságával megtartotta a középre betett labdát, majd megszerezte a vezetést. (3-2) Ezzel az eredménnyel fordultak a csapatok.

A második félidőt a UTE kezdte jobban. Altsach András, és Bodnár révén megfordították a meccset. (3-4) Nagy Dániel büntetőből - Nagy Krisztián a hatoson belül kaszálta el Szabót - tovább növelte az előnyt. Herczeg Gábor egy perccel később szépített egy szépségdíjas góllal. A 33. perc fordulópont volt a meccsen. Türk Balázst kiállították, miután kézzel hárított a gólvonalon. Szabó István értékesítette a büntetőt. Ezek után Cserenkó Szabolcsnak változtatnia kellett, és az 5 a 4 elleni játékot erőltetni. A Tisza-parti csapat szerencséjére a vendégek nem tudtak ez ellen védekezni, és Várnagy, Herczeg, Várnagy sorrendben sorra rúgták a gólokat, és ezzel átvették a vezetést a hazaiak. (7-6) Az utolsó három percben foggal-körömmel harcoltak az első pontjaikért az egyetemisták, amit végül sikerült is megszerezni.

Fordulatos, jó mérkőzés volt, amit sajnos számos ponton a játékvezetők befolyásoltak. Az egész meccsen engedték a szabálytalan és sportszerűtlen játékot. Az csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt nagyobb sérülés.

 
SZTE EHÖK SE - Újpesti TE 7-6 (3-2)
NB II. Keleti csoport, 5. forduló, Algyő, Algyői Fehér Ignác Tornacsarnok, 30 néző. Vezette: Hegyesi, Borbás, Samu

EHÖK: Kulisits- Várnagy, Herczeg, Kalános, Berndt Csere: Türk, Kozma, Milós, Ferenczi, Szakolai, Vékes, Nagy (kapus) Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs
UTE: Benkovits - Nagy, Urbán, Szabó, Altsach Csere: Bodnár, Horváth, Pál, András, Dózsa, Tóth Veszetőedző: Tóth László

Gól: Kalános (1'), Várnagy (16',35',37'), Kozma (17'), Herczeg (32',36') illetve Horváth (6'), Bodnár (9',25'), Altsach (21'), Nagy (33'), Szabó (35')
Sárga lap: Nagy (32'), Kozma (39')
Piros lap: Türk (33')

Cserenkó Szabolcs: - Kiizzadt győzelem volt. Érett már, hogy megszerezzük az első pontjainkat a bajnokságban. A végjátékot mi jobban bírtuk, az ellenfélnél nem voltak rutinos játékosok, emiatt tudtuk az emberelőnyös helyzeteinket kihasználni, és ezzel nyertük meg a meccset.

Tóth László: - Egy ki-ki meccset játszottunk. Az év elején elmondtam a csapatomnak, hogy akik most játsszák a futsalt, azoktól kikapunk. Akik pedig gyengébbek, azokkal egy ki-ki meccset tudunk játszani. Szerintem megnyerhettük volna mi is a meccset. Gratulálok a hazai csapatnak.

Radócz Csaba<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS