HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
@egyetemista
Egyetemi Tavasz 2018 programajánló - április 23.
[ 2018.04.23 ]
A nap folyamán számos program fogja várni az érdeklődőket, ha van egy kis időtök, nézzetek le bátran, kiváló időtöltés ezen a gyönyörű napon. Lássuk tehát milyen érdekességek várhatóak.

A Dugonics tér 13. szám alatt, a rektori épületnél, a Szent-Györgyi Albert szobor mellett fog verset mondani Monostori András idegenvezető, 12:10-kor.

Délután 15:00-tól egészen 17:00-ig az SZTE látássérült hallgatóival lehet ismerkedni, megtudhatjuk, hogy telnek mindennapjaik, hogy hogyan hidalják át nehézségeiket és érdekes történeteket hallhatunk tőlük. Jelentkezni az szte.eselyiroda@gmail.com e-mail címen lehet. Segítők és kísérők jelentkezését is várják, a programot az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ szervezi.

17:00-tól ismét a rektori épület elé kalauzollak titeket, a Dugonics tér 13. szám alá, Csapó Benő – „Perspektívák” című fotókiállítására. A tárlat folyamán láthatunk majd nem csak Afrikában és a Közel-Keleten élő emberekről készült fényképeket, de számos dekoratív képet is. A tárlatot Kokas Károly nyitja meg, az SZTE Klebelsberg Könyvtár informatikai főigazgató-helyettese és április 27-ig látogatható reggel 08:00-tól este 20:00-ig.

A TIK Café az Ady tér 10. címen várja a kedves érdeklődőket Dr. Ötvös Sándor – „Tájak madártávlatból” nevezetű kiállítására 17:30-tól. Dr. Ötvös Sándor vegyész, aki jelenleg is az SZTE Gyógyszerkémiai Intézet tudományos munkatársa és labor vezetője. Pár évvel ezelőtt hobbiból elkezdett légifotózással és videózással foglalkozni, válogatott képeit tárja most elénk. A kiállítás május 23-ig tekinthető majd meg.

Az Egyetem utca 2. szám alatt a Bölcsészettudományi karon 18:00-tól Milián Orsolya – „A Hollywoodi musicalek aranykora mai szemmel előadását” láthatjuk.

A Tanulmányi és Informácios Központ nyújt helyet Márton Ákos – „100% Magyar milk” kiállításának a kiállítási téren. Márton Ákos főként a festészettel foglalkozik, de mozog még a hazai street art közegében is. Az MTA SZAB Művészeti szakbizottság elnöke, Aranyi Sándor fogja megnyitni a tárlatot, amely megtekinthető egészen április 28-ig 08:00-tól 20:00-ig a hétköznapok folyamán, és szombaton 16:00-ig. A helyszín az Ady tér 10.

Az IH rendezvényközpont, a Felső Tisza-part 2. címen 18:00-tól Sas István reklámpszichológus fog előadást tartani „Pedagógiai esték- „Z”űrös generáció! címmel. Ahogy a nevéből is adódik, a Z generáció lesz a középpontban. Sas István rendkívül szellemes előadó és humorával átitatott stílusával képes a mély gondolatokat is kellemesen tálalni. A belépőjegy ára 2300 Ft, de SZTE kártyával, diákigazolvánnyal és pedagógusigazolvánnyal csak 1600 Ft.

A Zug Színház és Művészeti Tetthely a Gyertyámos utca 4. szám alatt 19:00-tól „Homo Ludens Project: A nyúlüreg technikai okok miatt zárva” címmel nyújt helyet Stefanik Kata nyúlmozgásszínházának, a HLP önálló estjének. Jegyelővétel a homoludensproject@gmail.com e-mail címen. A jegy ára felnőtteknek 1500 Ft, a diákoknak szintén 1500 Ft, azonban ők két jegyet kapnak, a helyszínen mindenkinek 2000 Ft.

A Kálvária Sgt. 23. címen a Szent-Györgyi Albert Agorában tartják meg az „X. Nemzetközi Simándy József Énekverseny”-t. Simándy József Kossuth díjas operaénekes előtt tiszteleg a 20. jubileumát ünneplő tehetségkutató verseny, amely a héten zajlik. Eredményhirdetés és a díjkiosztó gálahangverseny április 29-én, vasárnap lesz.

11:00-tól kezdődően egészen 14:00-ig professzor Maurizio Colacicchi fog énekesek számára mesterkurzust tartani az olasz vokális kamarazenéből, a reneszánsztól a 20. századig. A mesterkurzus április 28-ig bármelyik nap megnézhető, a Hattyas sor 10. szám alatt az ének-zene tanszéken.Balogh Gergőforrás: http://www.u-szeged.hu/etavasz

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS