HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
@egyetemista
Diákmunka- amikor a szükség nagyúr
[ 2018.02.15 ]
A legtöbb fiatal a nyári szünidőre diákmunkát vállal, amivel kisebb nagyobb zsebpénzre tehetnek szert, de manapság már nem csak nyáron, hanem az év többi napján is eljárnak dolgozni. A 16. életévünket betöltve tudunk csak munkaviszonyt létesíthetni és akkor is vannak kikötések, hogy a fiatalkorúak éjszaka és napi 8 óránál többet nem dolgozhatnak. A különféle egyetemi támogatások mellett is szükség lehet állásra, mivel a tanulmányi ösztöndíj csak a jó tanulmányi átlag alapján jár, a szociális ösztöndíj pedig csak akkor, ha megfelelünk az előírásoknak. Egyre több diák áll dolgozni anyagi okokból kifolyólag.  Hogyan tudunk munkát vállalni?

Számos iskolaszövetkezett által találhatunk rá a számunkra legmegfelelőbb helyre, figyelembe véve azt, hogy a munkavállalók iskolába járnak. Az adott iskolaszövetkezetnél regisztrálni kell, amit akár online és személyesen is megtudsz tenni, így majd te is jelentkezhetsz az eltérő munkakörök betöltésére emellett értesítéseket is kapsz a legfrissebbekről. Különböző beosztások is vannak, lehet 4,6,8 és 12 órában is dolgozni. A legelterjedtebb feladatok napjainkban a szórólapozás, adminisztráció, csomagolás, árupakolás, de dolgozhatsz étteremben konyhai kisegítőként is.

A legtöbb diák azért vállal munkát, hogy szüleinek segítsen az egyetemi élet során adódó kiadásokban. De vannak, akik saját magukra szeretnék költeni a pénzt, és akik a diploma megszerzése előtt tapasztalatot szeretnének szerezni.

Az élmények nagyon megosztóak a diákmunkákról, mert vannak olyan helyek, ahol a fiatalokat ember számba se veszik és kihasználják őket, nem úgy viselkednek velük, mint az állandó ott dolgozókkal. Kollégák között is alakulhat ki konfliktus, amik igen zavaróak az együttműködést tekintve és így ezek megbélyegzik ezt az időszakot. Ennek ellenére végtelen sok jó vélemény is van a fiatalkori munkákról, amelyek által tapasztalatot, új barátokat szerezhetünk, valamint megtanuljuk értékelni a pénzt. Ezekkel az évekkel ízelítőt kaphatunk a ránk váró nagybetűs élethez.

H.B.


<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS