HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
@egyetemista
Az elgondolástól a megvalósításig
[ 2017.05.05 ]
A Nyugi Kertet nem hiszem, hogy bárkinek is be kellene mutatnom. Biztos, hogy veletek is előfordult már, hogy csak egy kávéra ugrottatok be, de emiatt le maradtatok egy előadásról. Ez nem is csoda, hisz a TIK és a BTK szomszédságának köszönhetően sok alkalom adódig rá, hogy el haladj mellette vagy éppen át haladj rajta. Az elmúlt időszakban több változáson is keresztülment: új festés díszíti és sok új eseménnyel várják az érdeklődőket. 
 
Ezzel kapcsolatban beszélgettem Szilágyi Ádámmal, aki besegít az események szervezésében.
Hogyan jött számodra az ötlet, hogy ilyenbe kezdj bele?
Egészen kiskorom óta szeretek jó dolgokat létrehozni, illetve sohasem áll be a szám. Így a rendezvényszervezés, későbbiekben pedig a műsorvezetés is a fő feladataim közé nőtte ki magát. Konkrétan ezekkel a dolgokkal 2 éve kezdtem el foglalkozni, amikor a JGYPK HÖK rendezvényszervezője lettem, majd a Kulturális Bizottság elnöke. Az egyik szponzorunk, a Nyugi Kert, minden évben támogatott minket és látták, hogy jól tudom mozgatni a tömeget. Így egy rövid egyeztetés után náluk is a rendezvényeknél segédkezek.
 
Mióta vagy a Nyugiban?
Decemberben ültünk le legelőször egyeztetni velük, akkor vázoltam, hogy szerintem milyen eseményekkel lehetne színesíteni az egyetemisták szürke hétköznapjait. A Nyugi Kert a vendégek számára minden hétre tartogatott legalább két koncertet, melyek mellett versenyekkel próbáltam felpörgetni a hallgatók életét. Januártól elkezdődött a móka, így akkortól mondható, hogy ott is jelen vagyok.
 
Hogyan döntöd el, hogy éppen milyen eseményre van/lenne igény?
A rendezvények általában egy félévre kirajzolódnak a fejemben. Ilyenkor heti lebontásban elkészítem, illetve az éppen aktuális eseményekkel megpróbálom tematizálni. A BL döntőre például egy tipp bajnokságot szervezünk, amit értékes nyereményekkel díjazunk. Évközben természetesen változhatnak a dolgok, nagyon rugalmasan működünk. A Csocsó bajnokság is egy vendég kezdeményezésére indult, mi pedig megvalósítottuk nekik.
 
Ha választanod kellene melyik eseményt mondanád eddig a legsikeresebbnek?
Azt gondolom minden rendezvény a maga módján sikeres, levonjuk mindegyik után a konzekvenciát. Megnézzük melyik rendezvény hozott nagy érdeklődést, melyik az, amelyikre kevesebben kapták fel fejüket. Az egyik legsikeresebb rendezvény azonban, minden bizonnyal az I. Nyugi Kúra, melyre 5 fős csapatok jelentkeztek és egy italfogyasztó bajnokság, mely május elejéig tart és a győztes csapat Siófokra utazhat egy luxus apartmanba. 

A múlthéten volt az italfelismerő bajnokság. Ez hogy zajlott le?
8 két fős csapatnak írtuk ki a versenyt, melyet a Pernod Ricard szponzorált. Tőlük 8 féle alkoholt kaptuk, melyeket a csapatoknak fel kellett ismerni. Rendezvényszervezőként nagyon objektívnek kell lennem, nem mondhatok senkiről véleményt, de annyit elárulhatok, hogy voltak érdekes arcok és érdekes megoldások is. A 8 féle alkohol megkóstolása időre történt, és pont egyezés alapján az idő döntött. Az első két csapat telitalálattal állt az első helyen és mindössze 7 másodperc döntött, a győztes csapat javára.


Terveztek e még valamilyen nagyszabású rendezvényt?
Mindenképpen, nagyon szeretném, ha minden félévben megújulnánk, és új rendezvényeket hoznánk létre. A sikeres eseményeinket mindenképpen szeretném megtartani, illetve, hogy az eddig is egyetemi központú Nyugi Kert a továbbiakban is a hozzá méltó színvonalat képviselje.
 
Kovács Nikolett Jennifer
 
Képek forrása:
https://www.facebook.com/events/1804760203174982/
https://www.facebook.com/Nyugi-Kert-168504849939918/
 

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS