HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Alma Mater
Diákmunka? [ 2018.03.22 ]
Manapság elenyésző azon családok száma, akik megengedhetik maguknak, hogy saját zsebből finanszírozzák gyermekeik tanulmányait. A diákmunka leveheti a szülők válláról az anyagi terhet, emellett tapasztalatszerzést is nyújthat a jövőre nézve.
Érdekel >>
Vidék vs. főváros [ 2018.03.22 ]
 Interjúm alanya Horváth Bettina, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar földrajz szak, turizmus és vendéglátás szakirányának egykori hallgatója. Jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetem turizmus-menedzsment mester szakos hallgatója. Beszélgetésünkkor arra kerestem a választ, Bettina milyen főbb különbségeket észlel egy vidéki egyetem után, miután felkerült a fővárosi életbe.
Érdekel >>
Dr. Kocsis Márton – Hajnali rajtaütések [ 2018.03.21. ]
 A Pro Jure - Egyesület a Szegedi Joghallgatókért szervezésében, Hajnali rajtaütések címmel tartottak előadást az SZTE Állami-és Jogtudományi Kar 214-es termében, 2018.03.21-én. Az előadást Dr. Kocsis Márton versenyjogász tartotta. A rendezvényen a Gazdasági Versenyhivatal véletlenszerű rajtaütéseiről tudhattunk meg bővebb információkat.
Érdekel >>
Nem lehet eléggé hangsúlyozni a szájhigiéné fontosságát- Március 20. a szájápolás világnapja [ 2018.03.20 ]
 2013. óta minden évben, március 20-án megrendezésre kerül, az Egészséges Száj Világnapja. Ehhez a kampányhoz a világ 130 országából csatlakoztak, köztük Magyarország is. A kezdeményezés legfőbb célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a szájhigiéné fontosságára. Szegeden, több helyszínen is, az SZTE Fogorvostudományi Kar, a hallgatói önkormányzat és a Magyar Fogorvostan-hallgatók Egyesülete szervezésében várták az érdeklődőket többek között a Dugonics téren, a Széchenyi téren, illetve a Dóm téren, ahol az egyetem hallgatói és az oktatói fogkrém és fogkefe mintákat osztogattak a járókelőknek, valamint tanácsokkal látták el az érdeklődőket, a fogak helyes ápolásával kapcsolatban. Az egészséges száj világnapja alkalmából, nézzünk tehát néhány fontos dolgot, ami elengedhetetlen a helyes szájápoláshoz.
Érdekel >>
Szegeden a népzene is hódít─ Interjú a Pendergő tamburazenekarral [ 2018.03.19 ]
A népzene kedvelők száma talán egy kicsit visszaszorult az elmúlt évtizedekben. Ki gondolná, hogy pont Szegeden alakul zenekar ebben a stílusban, ahol a modern zenén felnőtt generáció tanul az egyetemen. Csonka Balázzsal, a zenekar vezetőjével beszélgettem. 

Érdekel >>
Szegedi 'same' fesztivál [ 2018.02.28. ]
 Jövő héten, azaz március 8-ától egészen 11-éig ismét alkoholba borul Szeged legnagyobb tere, a Széchenyi tér, a IX. Szegedi Toros és Pálinkafesztivál miatt, ahol temérdek disznótoros ételt, illetve pálinka különlegességet tehetsz magadévá. Igen ám, de minden hasonló eseményen, mint ahogy most is találkozhatsz sajtos, különböző gasztronómiai ételes, kürtöskalácsos, boros bódéval. Ami miatt különbözhet ez a rendezvény a többitől, az nem más, mint az igazi disznóvágási hangulat. Vagy mégsem? 
Érdekel >>
Retro Görkorcsolya Est [ 2018.02.16. ]
Azok, akik imádják a görkorcsolyázást 2018. február 28-án, szerdán részt vehetnek a retro görhoki versenyen nézőként, szurkolóként vagy akár indulóként is. Az est 18:30-kor veszi kezdetét a Topolyasoron lévő sportcsarnokban. 
Érdekel >>
Szegedi Szabadtéri játékok 2018 [ 2018.02.15 ]
Már csak 4 hónap van hátra Szeged egyik leghíresebb rendezvényéig, amelynek mint mindig, most is egy egész nyáron keresztül a Dóm tér szolgál helyéül. Még sokat kell aludni az első előadás napjáig, viszont a jegyek már tavaly május óta árusításra kerültek. Idén is érdemes ellátogatni a Szabadtéri-re, hiszen több új, számunkra ismeretlen játékot is műsorra tűznek.
Érdekel >>
Elhunyt Gábor Miklós professzor [ 2018.02.13 ]
Életének 101.évében hunyt el Dr. Gábor Miklós emeritus professzor, 2018. február 5-én.
Érdekel >>
Camp Leaders - munka és szórakozás [ 2018.02.12 ]
A Camp Leaders egy diákok számára szóló tábor, amely amerikai nyári munkát kínál az ország hallgatóinak. A diákoknak lehetőségük van arra, hogy különböző gyermektáborokban vehessenek részt, mint személyzeti kisegítő vagy gyerekfelügyelőként. A kint töltött három hónapból csak kettő telik munkával, a maradék időben pedig alkalmad nyílik beutazni az államokat. Természetesen a gürizéssel töltött idő kifizetődik, ami zsebpénzként szolgálhat a kirándulás során.
Érdekel >>
Ilyen volt az emelt szintű angol érettségi [ 2017.05.13 ]
Erzsébet királynő táskája, veszélyes szelfizés, spanyolországi túrázás. Ezekkel a témákkal kapcsolatban is oldhattak meg feladatokat idén azok az érettégizők, akik úgy döntöttek, hogy angolból emelt szinten teszik le a vizsgát. És milyen feladatok voltak még a feladatsorban? Mutatjuk!
Érdekel >>
BOOKR KIDS interaktív könyves alkalmazása [ 2017.05.10 ]
Kedden került megrendezésre a Móra Kiadó-BOOKR KIDS elektronikus könyveinek kutatásairól szóló előadássorozata. A programot az SZTE JGYPK Tanító- és Óvóképző Intézetének támogatásával, a Művészettel az Oktatásért Kutatócsoport szervezte. Az SZTE JGYPK  Hattyas sori épülete adott otthont a rendezvénynek. 
 
Érdekel >>
Lepd meg magad egy verssel ebédre! [ 2017.05.09. ]
 A „Vers délben” névre hallgató rendezvény már hagyománynak számít a Szegedi Tudományegyetem programjai között. Nem csupán egyetemi hallgatók, neves színművészek és előadók is szerepelni szoktak a szavalók listáján.
Érdekel >>
Star Wars nap [ 2017.05.05. ]
 MAY THE FORCE BE WITH YOU!

Tegnap volt május negyedike, azaz angolul May the fourth, ami egy kis alakítással „May the Force” be with you, „Az erő legyen veled” és, amit mindannyian tudunk, hogy ez az egyik leghíresebb Star Wars idézet mind közül, ennek köszönhetően lett évek óta ez a nap a hivatalos Star Wars nap.

Érdekel >>
Jelentős változások a 2017-es érettségibe [ 2017.05.03. ]
A 2017-es középszintű magyar érettségi megváltozik a diákok számára. A vizsgázóknak sokkal több feladatot kell megoldaniuk, mint az előző években. Ugyan úgy meg kell oldaniuk, egy szövegértést, és válaszolniuk kell kérdésekre.
A szöveg terjedelme 700-1000 szavas, sokkal rövidebb, mint az előző években, (írja az) az Eduline információi szerint.
Érdekel >>
Collegium Musicum orgonahangverseny [ 2017.05.03 ]
 A Collegium Musicum orgonahangversenyeknek már több éves hagyománya van Szegeden, az Alsóvárosi Ferences Templomban. A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának valamint a ferences rendnek a közös szervezésében szoktak létrejönni ezek az esték, ahol a klasszikus zene legnagyobb mestereinek alkotásait hallhatjuk a ZMK hallgatóinak előadásában. Ide látogattam el május 2-án, kedden. 
Érdekel >>
Az 56-os konferenciáról - Nem haltatok meg hiába... [ 2017.04.30 ]
 Szegeden, a Gál Ferenc Főiskolán tartották az 1956-os forradalomról szóló  konferencia sorozat befejező részét. A kerekasztal beszélgetés moderátora Kassai Ildikó, további résztvevői : Kun Miklós egyetemi tanár, Botos János egyetemi docens, Eötvös György kutató, Forró Lajos egyetemi oktató, Gecsényi Lajos egyetemi tanár, Haraszti György egyetemi tanár, Horváth Attila egyetemi tanár voltak.

Érdekel >>
Másodjára kerül megrendezésre a Szivárvány hét Szegeden [ 2017.04.25 ]

Magyarország szexuális kisebbségekhez való hozzáállása fényévekkel van elmaradva, amelyet azzal is nyugtázhatunk, hogy az LMBTQ közösséghez tartozó emberek többségét a mai napig érik zaklatások, a homofóberőszak lelki avagy fizikai változatai. Ezek az emberek megpecsételődnek a szűklátókörűség hatására. Alapvetően a magyar emberek témához való közeledésén időszerű változtatni, miszerint ez nem egy ”új dolog”, hanem a teljes elfogadás szerves része.

Érdekel >>
„Big Data” szelfi és a képzőművészet kapcsolata [ 2017.04.19 ]
 Ázbej Kristóf sokoldalú képző- és projekttervező művész. Iskoláit Budapesten, Algériában és Párizsban végezte. 
Érdekel >>
Kedvenc könyv kérdőív - Lássuk az eredményt! [ 2017.04.18 ]
 A Hökkentő Lap felmérést végzett, mi is a kedvenc könyvetek/könyvsorozatotok. A következő eredmény született.
Érdekel >>
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS