HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék @egyetemista
Egyetemi Tavasz 2018 programajánló - április 19. [ 2018.04.19 ]
Az egyetemi tavasz folytatódik a mai napon is. Mindenki számára nyitott rendezvénysorozat most is tartogat izgalmasnak ígérkező programokat, amelyre bárki kilátogathat. Egyetemi előadások, koncertek és kulturális programok is várják az érdeklődőket.
Érdekel >>
Egyetemi Tavasz 2018 programajánló - április 18. [ 2018.04.18 ]
Hogy az  Egyetemi Tavasz mit is jelent a hallgatók számára? Jó időt, kimozdulni a fűtött szobákból a szabadba. Plusz még a várva várt tavaszváró rendezvénysorozat, amit a rendezők már 2004 óta minden áprilisban töretlen visszhanggal megrendeznek. Köszönet érte Az SZTE Kulturális Irodának.
Érdekel >>
BTK Sportnap [ 2018.04.18. ]
 Április 17-én a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara sportnapot rendezett a Hattyas soron 10-16 óra között, Szevasz Tavasz 2018 néven. A rendezvényre látogatók rengeteg játékban, vetélkedőben, programban vehettek részt.
Érdekel >>
SZTE JGYPK az instán [ 2018.04.09. ]
Az Instagram egyre népszerűbb lesz, már kisebb felmérések is kimutatták, hogy lassan letaszítja a Facebookot a trónról, sőt a tinédzserek körében ez már meg is történt. Végre az SZTE JGYPK is csatlakozott az Instagramhoz, ahol megosztják a fontos információkat is.
Érdekel >>
Egyetemisták színházlátogatási szokásai [ 2018.04.09. ]
Felmerül a kérdés, hogy az egyetemistáknak egyáltalán van-e ilyen szokása. Ott vannak az SZTE-s kedvezmények. A Suniversity kuponjai között is, a kollégistáknak is járna. De kihasználja ezt valaki? 
Érdekel >>
Jegyzettámogatás: Lehetőség mégis kevesen élnek vele [ 2018.04.09. ]
Nagyon nagy segítség az egyetemista diákok számára mégis kevesen használják fel. A tanulók a félév elején 6500ft-os jegyzettámogatást kapnak, amit az egész félév során felhasználhatnak.
Érdekel >>
Hajós András Szegeden [ 2018.03.21 ]
 Az idei első Kommektor előadássorozat 2018. március 20-án került megrendezésre az SZTE-BTK AUDMAX termében. A vendég Hajós András műsorvezető, humorista, szociológus, dalszerző és énekes volt. Az interjút Fabó Gergő, a Kommektor egyik alapítója készítette.
Érdekel >>
Nyelvvizsga- Yes or No? [ 2018.03.07. ]
Nyelvvizsga: Ez a szó számtalan ember rémálmának fő okozója, mégis szinte mindenki találkozik vele élete során. A szerencsésebbek csak valaki más szájából hallják, viszont nekünk, egyetemistáknak részt kell vennünk a fárasztó és egyre nehezebb megmérettetésen, hiába jelentkeztünk csupán egy 2 éves felsőoktatási szakképzésre.
Érdekel >>
X. Többnemzetiségű államok keletkezése és felbomlása Közép-Európában konferencia a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon [ 2018.03.05. ]
Az SZTE JGYPK 90 éve Szegeden programsorozatának nyitó eseménye a X. Többnemzetiségű államok keletkezése és felbomlása Közép-Európában tudományos konferencia volt. A március 2-án megrendezésre került eseményen Dr. Döbör András dékán köszöntötte a jelenlévőket, és ünnepélyesen megnyitotta a konferenciát, illetve a rendezvénysorozatot. 
Érdekel >>
Egyetemi állatságok [ 2018.02.26. ]
Ha azt gondolod, hogy most a különböző szórakozási lehetőségekről, vagy buli beszámolókról fogsz olvasni, nagyon tévedsz! Egy teljesen más és számodra valószínűleg új témát fogok a következőkben boncolgatni.
Érdekel >>
Amit a gólyatábor ad [ 2018.02.26. ]
Nyár végén minden egyes egyetemen megkezdődnek a gólyatáborok, ami egy nagyszerű lehetőséget ad az új barátságok kialakulásához, emellett ízelítőt kapunk a hangzatos egyetemi bulizásokról.
Érdekel >>
Mi is az a Bursa? [ 2018.02.16. ]
Minden felsőoktatásban tanuló hallgató a programot megismerve és a megfelelő dokumentumok által sikeresen adhatja be ezt a pályázatot. Önkormányzati Ösztöndíj rendszerről van szó, amely a felsőoktatásban tanuló hátrányos vagy szociálisan rászoruló hallgatókat támogatja. 
Érdekel >>
Camp Leaders - munka és szórakozás [ 2018.02.16. ]
A Camp Leaders egy diákok számára szóló tábor, amely amerikai nyári munkát kínál az ország hallgatóinak. A diákoknak lehetőségük van arra, hogy különböző gyermektáborokban vehessenek részt, mint személyzeti kisegítő vagy gyerekfelügyelőként. 
Érdekel >>
Diákmunka- amikor a szükség nagyúr [ 2018.02.15 ]
A legtöbb fiatal a nyári szünidőre diákmunkát vállal, amivel kisebb nagyobb zsebpénzre tehetnek szert, de manapság már nem csak nyáron, hanem az év többi napján is eljárnak dolgozni.
Érdekel >>
Különbség az amerikai és a magyar egyetemek között [ 2018.02.14 ]
A gimnázium vagy a szakközépiskola elvégzése után a diákok többsége szeretne egy kiemelkedő egyetemen továbbtanulni, amely hozzásegíti célja eléréséhez, miszerint később egy olyan munkát találjon magának, amely lehetőleg jó fizetést biztosít, megfelelőek a munkakörülmények és ráadásul még szereti is azt, amiben tevékenykedik.
Érdekel >>
Pszichológus válaszol - tanácsadás az egyetemistáknak [ 2018.02.13 ]
Magyarországon nem örvend nagy népszerűségnek a pszichológiai terápián való részvétel, ha valami nyugtalanítja a lelki békénket, viszont a mai fiatalok egyre nyitottabbak e téren. A következőkben megtudhatjuk azt is, hogy a diákok milyen lelki gondokkal küzdenek, illetve ezek kezelésének fontosságát is megtárgyaljuk. De vajon elég ismert-e az egyetemi tanácsadás a hallgatók körében? Erről kérdeztük pszichológus szakértőnket, Vizin Gabriella klinikai szakpszichológus, pszichoterapeutát.
Érdekel >>
Továbbtanulás – megéri, avagy sem? [ 2018.02.12 ]
A felnőtté válás folyamatának egyik fontos kérdésköre a továbbtanulás. Középiskolai éveink alatt számtalanszor megkaptuk a kérdést, hogy „Mi leszel, ha nagy leszel?, Hol fogsz továbbtanulni?” stb. Ezekre a kérdésekre eleinte nem igazán tudtuk a választ, (vagy ha igen, akkor is bizonytalanok voltunk a témában) azonban az idő előrehaladtával egyre inkább határozottabb kép alakult ki bennünk a jövőnket illetőleg.
Érdekel >>
Neptun és a vele járó dolgok [ 2017.11.15 ]
Mi is az a Neptun? Nos, ezt mind nagyon jól tudjuk, nem kell bemutatnom túlságosan, hiszen hallgatóként és tanárként itt az egyetemen mindenki találkozik vele napi szinten. 
Érdekel >>
Érdemes nyelvvizsgázni [ 2017.11.07 ]
 A következő év januárjától ingyenes lesz az első nyelvvizsga, de azért néhány feltételre oda kell figyelni, ugyanis nem mindegy milyen nyelvből.
Érdekel >>
Top 5 hely ahova be kell ülni minden egyetemistának [ 2017.10.12 ]
Rövid rovatunkban felsoroljuk nektek Szeged legjobb bárjait, kocsmáit ami abszolút pénztárcabarát és nagyon kellemes hangulatúak.
 
Érdekel >>
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS