HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Innen-onnan
Diplomaátadó és orvosdoktor avató ünnepség az Általános Orvostudományi Karon
[ 2008.07.05. ]
 
2008. július 5-én rendezték meg a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának diplomaátadó és orvosdoktor avató ünnepségét a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
 
   Az Avató Tanács, melynek tagjai: dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, dr. Benedek György, az Általános Orvostudományi Kar dékánja valamint dr. Fülöp Ferenc, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja, 12-órakor tarotta meg doktoravató rendkívüli ünnepi tanácsülését.
   A 2007/2008-as tanévben 71 hallgató szerezte meg általános orvosi diplomáját magyar nyelven, ezek közül 5 summa cum laude elismeréssel, 6 hallgató angol nyelven, valamint 6-an kaptak angol-magyar orvosi szakfordító oklevelet. A diplomálók között van Volford Gábor, a Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke is.
   Az ünnepséget Kovács Flóra, VI. éves orvostanhallgató nyitotta meg Giacomo Puccini: A Pillangó kisasszony című operájának nagyáriájával, zongorán kísérte dr. Gulyás Lajos, nyugalmazott belgyógyász főorvos. A megnyitó után az újonnan felavatott orvosdoktorok megesküdtek arra, hogy tehetségüket és tudásukat az emberiség javára fordítják, hitvallásukat lelkiismeretesen gyakorolják. Megfogadták, hogy orvosi tudásukat az egészség megőrzésére és a betegek javára fordítják valamint, hogy társadalmi, politikai, nemzeti, faji és vallási akadályok nem állhatják útját hitvallásuk teljesítésének. Az eskütétel után dr. Benedek György dékán sok szeretettel gratulált a végzett hallgatóknak az orvosi diplomához. Beszédében elmondta, reméli, büszkén fogják emlegetni, hogy a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szerezték meg diplomájukat, mely egy ezévi, magyarországi felmérés szerint, a Kar, oktatói kiválóság szempontjából az ország 157 kara közül, az első helyen áll. Figyelmeztette őket, a jelenlegi finanszírozási viszonyok között egyre inkább a statisztika, a mutatók, a pontok kerülnek előtérbe, azonban soha ne feledjék, hogy a beteg egy emberi lény, aki fél, remél, megkönnyebbülést, segítséget és biztatást keres, elsősorban orvosától. A mai orvosi tudomány megváltozott, fejlődése egy olyan korszakba lépett, amikor a ma megszerzett tudás holnap elavulttá válhat, és aki nem követi az orvostudomány fejlősédét, az lemarad. Sok sikert és egészséget kívánt a munkájuk során.
   A hallgatók nevében magyar nyelven Szalczer Estilla, angol nyelven pedig Assaf Bar-El tartott köszönőbeszédet.
   Dr. Szabó Gábor, az egyetem rektora többéves hallgatói, közéleti, szervezői munkájának elismeréséül Discipuli pro Universitate díjjal tüntette ki Kónya Sándor VI. éves orvostanhallgatót, majd az ünnepség zárásaként sok szerencsét és sikert kívánt a frissdiplomásoknak.

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS