HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Innen-onnan
Diplomaátadó ünnepség a Gyógyszerésztudományi Karon
[ 2008.06.28. ]
2008. június 28-án tartották meg a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar diplomaátadó ünnepségét a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
    Az Avató Tanács gyógyszerészavató rendkívüli tanácsülésére 10 órakor került sor a kongresszusi teremben.  Az Avató Tanács tagjai dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, dr. Benedek György, az Általános Orvostudományi Kar dékánja, dr. Mucsi László, a Természettudományi és Informatikai Kar oktatási dékánhelyettese valamint dr. Fülöp Ferenc, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja.
   A 2007/2008-as tanévben 40 hallgató érdemelte meg a gyógyszerész diplomát, valamint 7 hallgató az angol-magyar szakfordító oklevelet. Az ünnepségen az immár gyógyszerésszé lett hallgatók mielőtt átvették diplomájukat, esküt tettek arra, hogy gyógyszerészi hivatásukat lelkiismeretesen fogják gyakorolni,  valamint, hogy a tudásukat csakis embertársaik egészségének védelmére és helyreállítására fordítják. Az eskü után dr. Fülöp Ferenc dékán tanulmányuk és tudásuk elismeréséül gyógyszerésszé avatta a végzősöket és felruházta őket mindazokkal a jogokkal, melyek a törvény erejénél fogva a gyógyszerészeket megilleti. Beszédében elmondta, diplomájukat nemcsak Magyarországon, hanem az Európai Unióban is elfogadják, ezért azt tanácsolja nekik, próbálják ki magukat külföldön is, majd a megfelelő tapasztalatszerzés után jöjjenek vissza szülőhazájukba és legyenek jó magyar polgárok.

   Dr. Szabó Gábor, az egyetem rektora tanulmányi eredménye és kiemelkedő közösségi munkája elismeréséül discipuli pro universitate díjjal tüntette ki Lovász Norbertet.

   Magyar Sándorné, id. Réthy Béla unokája pedig átadta az id. Réthy Béla pályadíjat, egy elismerő oklevelet valamint 100 ezer forintot, melyet idén Baki Gabriella érdemelt ki. Az idősebb Réthy Béla pályadíj átadása a gyógyszerész avató történetében immár hagyománynak számít. Ezt a díjat az a Békés-megyei végzős gyógyszerész hallgató kapja, aki a legjobb tanlumányi eredményt érte el.  

   Az ünnepség végén a végzősök a felavatott kari zászlót átadták az alsóbb éves hallgatóknak.

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS