HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Innen-onnan
Kihirdették a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program részleteit
[ 2010.09.09. ]
Ismét vonzóvá kell tenni a fiatalok számára a kormánytisztviselői pályát, amiben a közigazgatás 2013 elejére ütemezett új életpálya modellje is segítséget nyújt - mondta el Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter egy szeptmenber 6-ai tájékoztatón. Az eseményen elhangzott: az első Kormányzati Karriet Expo megrendezése mellett a fiatalok közigazgatási karrierjének támogatására Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Programot hirdetnek. a lehetőség részleteit szeptember 8-án ismertették.
Annak ellenére vonzóvá kell tenni a fiatalok számára a kormánytisztviselői pályát, hogy a közigazgatásban a kereseti viszonyok rosszabbak, mint a versenyszférában - hangsúlyozta a szeptember 18-án első ízben megrendezett Magyar Kormányzati Expó kapcsán Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.
Ezt a célt szolgálja a szeptember elején elindult kormányzati közszolgálati és vezetői utánpótlásprogram, a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program is, amely a közigazgatási karrier megkezdésére biztosít lehetőséget a diplomás és idegen nyelveket jól beszélő fiataloknak. Az ösztöndíj célközönségébe beletartozik minden olyan fiatal, diplomás szakember vagy pályakezdő diplomás, aki a közigazgatási életpálya iránt érdeklődik. Ehhez mérten a jelentkezés feltétele a felsőfokú végzettség, a tárgyalási szintű angol nyelvtudás és a 35 év alatti életkor. Természetesen az angol nyelvtudás mellett előnyt jelent bármely más európai uniós nyelv ismerete is. A sikeres pályázóknak a program során lehetősége nyílik közelről megismerni az európai országok közigazgatási rendszereit. Erre egy öthónapos szakmai gyakorlat ad jó alkalmat, amelyet különböző uniós tagországok minisztériumaiban, vagy egyéb központi közigazgatási intézményeinél tölthetnek el. Tehát új mechanizmusokkal és munkamódszerekkel ismerkedhetnek meg, hogy végül a külföldön tapasztalt gyakorlatokat hazatérésük után a magyar közigazgatásban hasznosítsák. A külföldi tapasztalatszerzésen túl az ösztöndíjasoknak egy öthónapos magyarországi szakmai gyakorlatot is biztosítanak, melyet egy központi vagy területi közigazgatási szervnél tölthetnek el.
A Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program a közigazgatási karrierre készülő fiatalok mellett azokat is várja, akik már a közigazgatásban dolgoznak. A fiatal köz- és kormánytisztviselőknek ugyanis a program kiváló szakmai továbbképzési lehetőséget ad, karrierjükben pedig komoly előrelépést jelenthet.
A programban résztvevő fiatalok szakmai fejlődését mentorok, valamint egy távoktatási rendszerben zajló általános közigazgatási és vezetői utánpótlás-képzés is segíti majd.
Az ösztöndíjról további információ az első Regeneráció Kormányzati Karrier Expo-n - szeptember 18-án a Millenárison -, az ösztöndíj hamarosan induló honlapján, illetve a regeneracio.blog.hu oldalon megtalálható.

(Forrás: Metropol, regeneracio.blog.hu, edupress.hu)
www.edupress.hu

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS