HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Innen-onnan
Nemzetközi Tiszai Vízi Karnevál 2010
[ 2010.08.23. ]
A magyarországi gasztronómiai fesztiválok élmezőnyébe tartozó Nemzetközi Tiszai Halfesztiválhoz évről-évre kapcsolódnak sportesemények, vízi bemutatók.
A Tisza nem csak az ízletes és egészséges halételekkel ajándékoz meg bennünket, hanem az egészséges életmód-hoz tartozó számtalan sportolási lehetőséggel is. A Boszorkánysziget – Maros-torkolat rekord kísérlet mellett, az idén is biztosítjuk a sárkányhajózás lehetőségét is. Célunk, hogy a szabadidős sportolásra is minél aktívabban használjuk a Tiszát, Szeged főutcáját.
A korábbi évek tapasztalataira alapozva szeretnénk tovább fejleszteni, színesíteni a sporteseményeket:
• A halfőző csapatok, baráti társaságok számára egész nap lehetőséget kínálunk a sárkányhajózásra. A part-fürdői hajóállomásról 15 percenként indulva – gyakorlott kormányos irányítása mellett – tetszés szerinti útvonalon haladva, a hajókból gyönyörködhetnek tiszai panorámában.
( Nem szükséges mindenkinek evezni, gyerekek is ülhetnek a hajókban, mentőmellényt biztosítunk…)
• Akik versenylázban égnek, nevezhetnek a Boszorkánysziget – Maros-torkolat rekord kísérletre.
A rekord futamot teljesítőket a Roosevelt téri Halászcsárda egy adag halászlére látja vendégül.
A nevezők között a Szerencsejáték Zrt. szombaton 19:00 órától, a vízi színpadon nyereményeket sorsol ki. ( Tehát a díjazásnál a szerencse is számít! )
• Kisebb társaságoknak, csapatoknak kajakokat, túrakenukat is biztosítunk.
• Külön figyelmet fordítsunk azon versenyzőkre, akik ebben az évben harmadszor úszva teljesítik a 8 km-es távot. A vízi színpadon bemutatkozva 10:30 perckor rajtolnak.
( Csak a nevezettek és hajós kísérettel rendelkezők, a kijelölt útvonalon úszhatnak a Tiszában. )
• A rendezvény egyik különlegessége, hogy az EDF DÉMÁSZ élsportolóival evezhetnek egy sárkányhajó-ban.
• A Tisza két partján zajló rendezvényen hosszadalmas a hidakon átkelni a partfürdőről a szegedi oldalra, vagy vissza. Ezért egy hangulatos megoldást kínálunk Önöknek:
Sárkányhajóba ülve percek alatt átkelhet a Szőke Tiszán a rakpart és a partfürdő között!
• A VÍZI KARNEVÁL FÉNYPONTJA A VASÁRNAPI ÜLDÖZÉSES SÁRKÁNYHAJÓ VER-SENY! A csapatok 13:00 órától percenként rajtolnak el a vízibástya és a vízi színpad közötti rajtvonalról. Az edzések, időmérő futamok eredményei alapján csökkenő sorrendben rajtoló hajók, a 8 km alatt soroza-tosan előzésekbe kényszerülnek, majd egy igen látványos befutóra számíthatunk. Az eredmény hirdetéshez a sárkányhajók sugár irányban egy úszó halfesztiválos embléma köré rendeződnek az óra számlapjának megfelelő sorrendben. Az eredményhirdetés a vízi színpadról történik közvetlenül a befutó után.

Természetesen a korábbi éveknek megfelelően várjuk azok nevezését, akik szombaton – emberi erővel, vagy megújuló energiával hajtott járművel – teljesítik a 8 km-es távot. A rekord kísérletre kajakkal, kenu-val, párevezőssel, halászladikkal, vitorlással, sárkányhajóval, szörffel, vagy más sporteszközzel is lehet ne-vezni. Azoknak, akik nem rendelkeznek saját sporteszközzel a jelentkezés sorrendjében kölcsönzési lehető-séget biztosítunk. A kiírás és az eddigi teljesítésekről részletes információk a www.autoinfo.hu/rekord olda-lon találhatók az interneten. Az újonnan teljesített futamok is itt kerülnek bemutatásra.
Vegyen részt Ön is a VÍZI KARNEVÁL -on!
SZERVEZZEN SAJÁT SÁRKÁNYHAJÓ CSAPATOT!
Küldje el a meghívót azon ismerőseinek, kollégáinak, rokonainak,
akikkel szeretne egy hajóban evezni, vitorlázni!
Nevezés: A jelentkezési lap kipper@autoinfo.hu címre történő elküldésével
további részletes információk: Kipper György +3630 978-6313
vizikarneval2010meghivov21.doc
 

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS