HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Innen-onnan
Saját forrásból fejlesztette kollégiumát a szegedi egyetem
[ 2009.10.30. ]
Október 30-án, az egykori szovjet laktanya területén átadták a Szegedi Tudományegyetem Öthalmi Kollégiumának újabb teljesen rekonstruált épületét. A beruházás során az ötszintes épületben harminc 1+2 félszobás és ugyanennyi egyszobás diáklakást alakítottak ki, így a már több mint 10 éve kollégiumként működő komplexum - az eddigi 270 fő helyett - összesen 540 hallgatót képes fogadni.
A főleg első évfolyamos új lakók kényelme és komfortérzete érdekében a lakásokhoz konyha is tartozik, melyet hűtőszekrénnyel, elektromos főzőlappal és mikrohullámú sütőkkel szereltek fel, de a helyiségekhez többek között mosógép, porszívó, vasaló és internetkapcsolat is jár. A három és hat fős szobák mellett a fejlesztő cég továbbá szintenként egy 10-12 fős társalgót épített ki, elsősorban a közösségi programok céljából.
"Az 520 millió forintos átalakítást az egyetem teljes mértékben belső forrásból oldotta meg. A felújításhoz a hallgatók 300 millió forinttal járultak hozzá - hangsúlyozta az ünnepélyes átadón Prof. Dr. Szabó Gábor a Szegedi Tudományegyetem rektora.

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS