HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Innen-onnan
Rangsorok a felsőoktatásban
[ 2009.10.22. ]
A HVG Diploma különszámban nemsokára megjelenő Felvi-Rangsorból kitűnik, az ELTE továbbra is a legjobb egyetem az országban, a Heti Válasz szerint viszont csak a jog és a kommunikáció területén teljesít kiemelkedően az intézmény. Jó helyezéseket tudhat magáénak a Debreceni Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem. A Heti Válasznál az összesített rangsorban első helyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem áll.

A Felvi elemzése a hetven legnépesebb kar hallgatóinak véleményét kutatja. A húsz szempont figyelembe vétele során hangsúlyos volt a hallgatók menedzselése, az oktatói kiválóság és a hallgatói összetétel minősége. A Heti Válasz öt-hat szempont alapján végezte felmérését: vizsgálták a túljelentkezés mértékét, a diák-tanár arányt, az OTDK-n elért hallgató eredmények arányát, a munkaadók véleményét, illetve a munkaerő-közvetítők tapasztalatait. A listán a jogászoknál 2005-ben is az ELTE állt első helyen, idén viszont a Szegedi Tudományegyetem megelőzte az akkori másodikat: a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet. Tavalyhoz képest nem változtak a főbb eredmények.

A Népszabadság 2005-től adja ki felsőoktatási rangsorát. A lap Top című kiadványsorozatának részét képező összesítés húsz minőségi mutató szerint készült (első helyen jelentkezők aránya, túljelentkezési adatok, emelt szintű érettségivel vagy felsőfokú nyelvvizsgával felvett hallgatók aránya, stb). 2005-ben a legnépszerűbb egyetem itt is az ELTE volt, 2008-ban viszont már a Budapesti Corvinus Egyetem.
 
Forrás: szegedindex.hu

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS