HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Innen-onnan
VÉRADÁS!
[ 2018.04.09. ]
Nagyon fontos tisztázni, hogy minden vércsoportra ugyan olyan nagy szükség van. A véradás szervezése, valamint a véradók toborzása a vöröskereszt feladata. A vérellátás természetesen orvosi felügyelet mellett zajlik, illetve ezt megelőzően rutin vizsgálat előzi meg. A férfiak egy évben max. 5-ször, a nők max. 4szer adhatnak vért.


Fontos tudnivalók a véradás előtt: Megfelelő folyadékbevitel előtte legalább fél liter vizet fogyasszunk. Valamint előtte feltétlenül kell enni, viszont kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását. Szükséges íratok legyenek nálunk: TAJ, személyi igazolván , lakcímkártya de a diákigazolványt és az útlevelet is elfogadják. A véradást általában honorálják valami, kis apró ajándékkal legyen ez csoki, kis táska, toll. A technológia fejlődésének köszönhetően már külön applikációk léteznek arra, hogy hol van hozzánk a legközelebbi véradó állomás. Így könnyen tájékozódhatunk a helyszínekről, illetve a lehetőségeinkről.

A legközelebbi véradási lehetőség SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban kerül megrendezésre 2018 Április 10.-én kedden 10:00 és 17.00 között. Ez azért különleges, mert az év 100. napján tehetnek az egyetem diákjai, tanárai, illetve az ott dolgozók tanúbizonyságot nagylelkűségükről. Ha már biztosan tudod, hogy részt szeretnél venni akkor előzetesen már lehet regisztrálni a : http://www.ovsz.hu/idopontfoglalas weboldalon.

Minél többen veszünk részt, annál több ember számár nyújthatunk segítséget. Csatlakozz hát te is ehhez a táborhoz, mert segíteni jó dolog.
R.A.

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS