HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Innen-onnan
A legfurcsább világnapok
[ 2017.04.07 ]

Bizonyára sokan hallottak már a magyar kultúra napjáról, a Nemzetközi Nőnapról, a költészet világnapjáról vagy a Föld napjáról. A Wikipédián található egy lista a nemzetközi akciónapokról, ahová saját emlékezetes napját, „A Wikipédia napját” is beszúrta január 15-ére, a honlap létrejöttének napjára.  Cikkünkben összegyűjtöttük a legfurcsább és legérdekesebb ünnepeket.

Ha szereted rejtvényfejtéssel tölteni az idődet, február 3-án még meg is ünnepelheted! Sőt, ha a rejtvény kitöltését balkézzel teszed, augusztus 13-án együtt ünnepelhetsz az 1976 óta létező balkezesek világnapján.

Az UNICEF és az Egészségügyi Világszervezet 1992-ben indította el a szoptatás világnapját, és augusztus első napjára tűzte ki azt. Másfél hónappal később, szeptember 18-án a takarítás világnapján együtt tehetünk rendet lakásunkban!

Október 14-én Steve Jobs rajongói teniszcipőt, kék farmert és fekete garbót öltenek, ezzel tisztelegve az Apple társalapítójának munkássága előtt. Egy nappal később pedig a kézmosás világnapját ünnepelhetjük. Ebben az a legjobb, hogy még azok is „ünnepelnek”, akik nem tudnak róla.

Jó hírünk van azoknak is, akik szeretik a hegyeket. Szeptember 26-án az Alpinista Szövetségek Nemzetközi Uniójának köszönhetően leróhatjuk tiszteletünket a tiszta hegyek előtt, december 11-én pedig a nemzeti hegynap alkalmából ünnepelhetünk.

Mozgó dátumokból is akad egy-két gyöngyszem: március második teljes hetének péntekén azoknak is kedveznek, akik pihenni szeretnének, ugyanis ez a nemzetközi alvás világnapja. Július utolsó péntekjén pedig együtt örülhetünk minden rendszergazdának!

A mai napon (április 7.) egyébként az egészség világnapja van, amit 1947 óta tartanak számon.

Forrás: www.wikipedia.hu
Kép: www.semmelweis.hu

Nagy Adél Jázmin


<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS