HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Innen-onnan
Pályázatok az SZTE-n!
[ 2017.02.14 ]
  Az SZTE Kulturális Irodája minden szemeszterben ír ki versenyeket, előadói vagy alkotói pályázatokat. Idén négy pályázat is indul a nappali tagozatos hallgatók számára a 200 éve született Arany János tiszteletére.   Tavaly a legnépszerűbb az egyetemi vers-és prózamondó verseny és az „Így verselünk/költünk Mi” című pályázatok voltak. Cikkünkhöz megkérdeztük Tajti Gabriellát a Kulturális Iroda vezetőjét, hogy nyilatkozzon nekünk a pályázatokról.

Tajti Gabriella: A négy pályázatból három Arany János emlékéhez kötődik valamilyen formában. Ebben a szemeszterben is indul vers és prózamondó verseny is ahol a diákoknak kettő verset kell elmondaniuk, amelyből az egyik a költő alkotása. Ennek a pályázatnak a pontos dátumát még nem tudjuk, szeretnénk, ha a költészet napjakor kerülne megrendezésre az esemény.

Az idei verspályázatra balladákat várunk a tanulóktól minden más tartalmi, tematikai vagy hangulati megkötés nélkül. Meg is újíthatják a diákok ezt a műfajt, reméljük több 21. századi stílusú modern művet fogunk kapni.  Egy ember csak egy alkotással jelentkezhet melynek terjedelme maximum 3 oldal, az ennél hosszabb írásokat automatikusan kizárjuk a versenyből. A pályaműveken senki se felejtse el feltüntetni (vagy mellékelni) a mű címét, az alkotó adatait (név, kar, szak, évfolyam, értesítési cím, e-mail, telefon). Egyéb pályázatokon eddig még nem szerepelt alkotások beküldését várjuk. A legjobb balladák megjelennek a tiszatajonline.hu oldalán, valamint a Szegedi Egyetemi Színház a negyedik Szegedi Levendula Napokon zenés műsort állít össze a balladákból, és adják elő, és elhangzanak a Vers délben sorozat keretein belül. Ezt a program sorozatot negyedik alkalommal rendezzük meg. Bárki elmondhatja a kedvenc versét, a Kulturális Irodában tudnak az érdeklődők jelentkezni és regisztrálni.

                Az első képzőművészeti pályázatra pedig műfajtól függetlenül olyan alkotásokat várunk, melyek valamilyen formában kötődnek Arany Jánoshoz, a költőre és/vagy a műveire emlékeztető, azokat idéző hangulatokat, érzéseket, gondolatokat közvetítenek. Bármilyen műfajú alkotásokat elfogadunk: szobor, kisplasztika, festmény, fotó, montázs, textil, bármi, amit a pályázó művészetnek ítél. A pályaműveken kérjük feltüntetni (vagy mellékelni) a mű címét, az alkotó adatait (név, kar, szak, évfolyam, értesítési cím, e-mail, telefon). Egyéb pályázaton eddig még nem szerepelt alkotásokat kérnénk beküldeni. A beérkezett pályaművekből kiállítást rendezünk a 14. Egyetemi Tavasz ideje alatt az SZTE Rektori Épület Átriumában.

                Idén is megrendezésre kerül a tavaszi fotópályázat, amely mind közül a legkedveltebb. Ebben a versenyben semmi féle megkötés nincs, a hallgatók bármilyen témájú fotóval indulhatnak. A legjobb alkotásokat a zsűri kiválogatja egy kiállításhoz, ami az Egyetemi Tavaszi fesztivált nyitja majd meg,április tizedikén.

 

Díjak:

I. díj: 20.000 Ft

II. díj: 15.000 Ft

III. díj: 10.000 Ft

 

A leadás határideje, helyszíne: 2017. március 14. SZTE Kulturális Iroda

 

Jaszper Andrea


<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS