HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Innen-onnan
Kurzusok melyre örömmel járnak a hallgatók
[ 2016.11.15 ]
Sokszor voltatok már ti is biztos úgy, hogy már megint az a fránya óra. Semmilyen értelmest nem tanulok. Majd elalszok az órán, de felmerül a kérdés: Van-e olyan kurzus, ami tetszik a hallgatóknak.

Dinamikusan változó világunk folyamatosan új ismeretek elsajátítását igényli, az eredményes érvényesüléshez nélkülözhetetlen az élethosszig tartó tanulás. Ehhez a tanuláshoz elengedhetetlen a nem éppen élménnyel teli oktatás. A tanulás örömét is meg lehet találni. Hiszem, hogy a műveltség pozitív hatással van egész életünkre, tartalmasabbá, szebbé teszi.

Beszélgettem pár egyetemistával ők hogyan vélekednek van-e olyan óra, amire örömmel járnak be. Ezeket a válaszokat kaptam.

Kiss Barbara: Gyógypedagógia

Számomra ilyen kurzus a Modern kori Japán. Már kurzusfelvételkor érdekesnek találtam, és nem is bántam meg, hogy nem adtam le a tárgyat. Az oktató hatalmas tudással rendelkezik. Tokióban élt, azonban egy magyar nyelvtanfolyam után elhatározta, hogy elsajátítja a nyelvet. Ma már folyékonyan beszéli a magyart. Az óra keretében Japán történelmébe nyerhetünk betekintést, azonban egyáltalán nem felszínes és száraz módon. A mai Japán helyzetével is foglalkozunk, hogy milyen a kapcsolata Kínával, Koreával és az USA-val. Az órán a figyelem elengedhetetlen, hiszen befejezésképp egy rövid beszámolót kell írni az órával kapcsolatosan. 

Csapó Henriett: Képi ábrázolás

Az én kedvenc kurzusom, amire szívesen bejárok, a szakirányomhoz köthető. Ez pedig nem más, mint az építészeti síküveg műhelygyakorlata. Mindig is érdekelt az üvegmegmunkálás és a kreativitás. Amikor belemélyülök 1-1 munkába, akkor a legjobbat tudom kihozni magamból és az elkészült munkából. Szeretem feszegetni az üveg határait, kísérletezni vele. Diploma után szeretnék műhelyt nyitni és használati tárgyakat készíteni.

Benák Anita: Gyógypedagógia

Érdekes kurzus a Drogprevenció. Az óra egyrészt a kábítószerekről való ismereteink elmélyítéséről szól, másrészt a prevencióról, megelőzés szerepéről az egyén életében. Itt érdekességként kiemelném, hogy nagyon változatosak az előadások, hiszen több vendégelőadó is tart órát számunkra, aminek köszönhetően különböző kontextusból ismerhetjük meg a témát. Teljesen eltér egy vegyészszakértő által bemutatott prezentáció egy rendőr vagy akár egy pszichológusétól. A mindennapi életünkre vonatkozóan is számos hasznos tudást sajátíthatunk el. Mint leendő pedagógusok nem szabad elfeledkeznünk a megelőzés fontosságáról.

Béki Viktória: Rekreációszervezés és egészségfejlesztés

Az első kurzus, ami hirtelen eszembe jutott az a Népi játékok nevet viseli. Itt különböző fogó-futó, illetve kidobós játékokat tanulunk meg. Elsőre furcsán hangozhat, hogy ez egy egyetemi kurzus, viszont számomra sok jelentőséggel bír, ugyanis mikor gyerekeket fogok oktatni, ezt a tudást majd sikerül kamatoztatnom. Azért is jó ez a tanóra, mert gyerekkorban nagyon fontos a játék és a játékosság. Ezen a kurzuson pedig millió és egy feladatot sajátíthatunk el.


Így elmondhatjuk, hogy többségében bár szenvedésnek fogjuk fel a kurzusokat, még is meg tudjuk találni azokat, amik élményt adnak számunkra.

Kovács Nikolett Jennifer

 << vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS