HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Innen-onnan
Whisky, vajon hova visz ki?
[ 2016.10.28. ]
A legtöbb fiatal, ha nem is heti rendszerességgel, de bizonyára, amikor csak teheti, szabadideje egy részét szórakozásra fordítja. A The Famous Grouse készített egy kutatást, ahol az emberek szórakozási magatartását vizsgálta. A megkérdezettek döntő százaléka (37) a házibuli mellett tette le voksát, maga mögött hagyva ezzel a szórakozóhelyeket 25 százalékkal. De vajon miben jobb egyik a másiknál? Ugyan mindenki a saját kedve, ízlése szerint dönt a hétvégéje sorsáról, viszont ha választanunk kell, miket érdemes figyelembe vennünk?
 
A házibulik aranyszabályaként említik azt, hogy az a jó buli, ami nem nálatok van. A házigazda bizony felelősséggel tartozik a történtekért, így magától értetődő az, hogy legyünk tekintettel a berendezésekre, és ha tehetjük, a buli végezetével segítsünk eltüntetni az "este nyomait". 
Az otthoni kikapcsolódás mellett szól az, hogy a vendégek nagy részét valószínűleg ismerjük, ami egy közvetlenebb légkört alakít ki, sőt a programok még jobban összekovácsolhatják a társaságot. A lehetőségek száma szinte végtelen, szóba jöhetnek bármilyen társasjátékok, karaoke vagy a mostanában leginkább elterjedt sörpong. 
Ezzel szemben a klubokat kedvelőknek java része biztosan egyetért abban, hogy diszkóba járni nem csak azért jó, mert lehetőségünk nyílik ismerkedni, hanem hatalmas tánctéren tombolhatunk kedvenc előadóink zenéire. A bároknál italok széles kínálata közül választhatunk, és abban is biztosak lehetünk, hogy a hangulat és a hangerő nem fog csökkenni.
Mégis mi a különbség? Biztosan vesztésre állnak a házibulik abban a tekintetben, hogy a szomszédok és a hatóságok befolyással vannak a zene mértékére, viszont a zene összetételét illetően egyértelműen nyert a diszkókkal szemben, mert ez teljesen a társaságra van bízva. Ha úgy gondolod, hogy már túl késő van hazamenni, egy privát buliban vélhetőleg maradhatsz éjszakára, míg ebben a kérdésben is a bárok maradtak alul. Sőt, ha a szomszédok és a hatóság sem szabotálja a partit, gyakorlatilag addig tart ameddig akarjátok, míg egy klubban általában hajnalban véget ér a buli. Egy otthoni parti esetében belépő sincs, és az is sanszos, hogy az italfogyasztást jelentősen olcsóbban megúszod, mint egy szórakozóhelyen. Itt a táskád is bátran hagyhatod magára anélkül, hogy percenként nézned kéne, vagy félned attól, hogy ellopják. Minden bizonnyal a társaidat sem fogod szem elől téveszteni, mint egy hatalmas diszkóban. 
Viszont az is biztos, hogy az otthoni rendezvények közel sem olyan gyakoriak, mint a bárokban rendezett bulik. Ez utóbbi előnyeként a hatalmas tánctérről már volt szó, viszont nem kizártak a dulakodások, továbbá a partydrogok veszélyének is kiteszi a gyanútlan vendégeket. Bizonyára gyakori látvány a kígyózó sor a ruhatárnál, bárnál és mellékhelyiségeknél. 
Mindent összevetve mindkét opciónak vannak előnyei és hátulütői, de mindenkinek szíve joga, hogy melyik mellett dönt. Bármelyiket is válasszuk, ha a jó társaság adott, biztosan jól fogjuk magunkat érezni, tehát a küldetés teljesítve!
 
Nagy Adél Jázmin
Forrás: http://socfest.hu/helyek/igy-buliznak-hazank-fiai/
Kép: http://www.demotivalo.net//pic/1356817797.3986-projectximage10-f.jpg
 
 

<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS