HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Innen-onnan
Hiller: a felsőoktatási intézmények vagyonkezelői jogát kell megerősíteni
[ 2008.11.28. ]
Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Felsőoktatási Kerekasztal legutóbbi, szerdai ülésén megerősítette korábbi álláspontját, miszerint a felsőoktatási intézmények vagyonkezelői jogát kell megerősíteni - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium az Edupress-szel. A testület megvitatta a felsőoktatási törvény módosításához benyújtott parlamenti módosító javaslatokat.
   "Az ülésen elhangzott, hogy a felsőoktatási intézmények a vagyongazdálkodásban nagyobb szabadságot kaphatnak, melynek következtében a gazdasági tanácsok összetételében, a szenátus által delegált tagok esetében - az új tagsági megbízatásokkal egy időben - a kiválasztás szakmai feltételei erősödnek" - tudta meg az Edupress. Egyúttal a döntésben részt vevők személyi és anyagi felelőssége nagyobb. "A felsőoktatási intézmények által kezelt állami vagyon értékesítésekor az intézmény végzi a lebonyolítást és az ellenérték felvételére is az intézmény jogosult" - derül ki az OKM közleményéből.
   "A gazdasági tanácsok a továbbiakban sem vonnak el döntési jogosultságokat a szenátustól, véleményezési jogosultságaikat pontosítja a törvény (pályázatok, kutatási stratégiák), vagyongazdálkodási (vállalkozásalapítás, vagyonértékesítés) kérdésekben pedig a tanács javaslata alapján, annak kétharmados támogatásával dönt a szenátus" - olvashatók a részletek.
Az intézmények által - a saját intézményi tulajdonukból - alapított gazdasági társaságok további gazdasági társaságokat hozhatnak létre.
 
Forrás: www.edupress.hu


<< vissza
Hozzászólások (a hozászóláshoz regisztráció szükséges)
Ehhez a cikkhez még nem szólt hozzá senki!
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS