HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Kutatók Éjszakája 2017
[ 2017.09.26. ]
2017. szeptember 29-én (pénteken) ismét megrendezésre kerül a Kutatók Éjszakája, ahol megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmaival, betekintést nyerhettek hogy hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik vagy hogy éppen hogyan küzdi le a felmerülő nehézségeket. Ha gyorsak vagytok, talán még találhattok egy-két számotokra szimpatikus, regisztrációköteles programot! Ha viszont nem, akkor se csüggedjetek, hisz nem minden programhoz szükséges előregisztráció!

 
A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt szívesen várnak látogatóként. Maga a rendezvény kezdeményezése az Európai Unió Bizottsága által jött létre, melynek célja a társadalom minden tagjának bemutatni a kutatás és a fejlesztést (K+F) fontosságát. További cél, hogy magát a K+F-et vonzó életpályának tegye, egészen az óvodásoktól a nagymamákig bárki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.
 
Több mint 30 városban, közel 2000 program szervezésével várják az érdeklődőket az éjszakára, amely Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig tart. Olyan programok megtekintésére is lehetőség nyílik, ahol úgymond a „zárt ajtók”, „kulisszák” mögé engednek betekintést. Nem csak a szórakoztatás a cél, hanem a tanulás is. 
 
Bárhová fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményébe ütközünk, amelyek mára már a mindennapjaink részévé váltak. Jó példa erre a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy éppen az okostelefon, további modern elektronikus eszközökkel karöltve. Ezek a találmányok pedig csak az elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöhettek létre, így egyben ezen elveket is képviseli a program.
 
A látogatók számára minden program ingyenes!
 
Az SZTE programjai a következő linken érhetőek el:
http://kutatokejszakaja.hu/2017/esemenynaptar/index.php?menu_id=4&hely=23

A Kutatók Éjszakájának hivatalos Facebook oldala:
https://www.facebook.com/kutatokejszakaja/
 
Fáczán Krisztián
 
 

<< vissza
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS