HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Bor Tér Szeged, 2017
[ 2017.09.11 ]
A napfény városában immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Bor Tér, ahol a legkiválóbb szakemberek hozzák el borkülönlegességeiket a nagyérdeműnek. A Bor Térnek idén is a Dóm tér ad otthont, megannyi kézműves kiállítónak és koncertnek egyetemben. 

2017. Szeptember 13-án megnyitja kapuit Szegeden az ország legnagyobb Bor Tere, amely egészen szeptember 17-ig várja a kilátogatókat. Ez évben rekordmennyiségű, összesen 114 borászat adta be jelentkezését. A gasztronómia szerelmesei is megtalálhatják a nekik valót, az elmaradhatatlan kürtős kalács, kenyérlángos, házi rétes és más finomság is helyet kapott a Bor Tér listáján. Idén nem csak kóstolhatjuk, de meg is tekinthetjük, hogy milyen borászati eszközökkel készítik a poharunkban lévő nedűt, köszönhetően Szanka Józsefnek aki a szőlészeti, borászati kiállítás anyagát biztosította és összeállította. A hagyományok tiszteletére a Bor Tér megnyitását korabeli szokások, táncegyüttesek, zenészek, borlovagrendek, lovasok, fogatok és lovas szekerek felvonulásával nyitják meg.

Az már tiszta, hogy a finomabbnál – finomabb gasztronómiai ételeket a kiváló borokkal öblíthetjük le, így már csak egy valami kell a hangulat tökéletesítéshez, méghozzá a talpalávaló! A fellépők listáján többek között helyet foglal a Black Five, Bon Bon, Docpiano Band zenekar, Gáspár Laci, Kökény Attila, Wolf Kati és még sokan mások!
 
A Bor Téren akár ajándéktárgyakat is vásárolhatunk, legyen az kerámia, üveg vagy éppen bőrből készült ékszer. A borászok, vendéglátósok és kézművesek listája illetve a hozzájuk tartozó bódé száma megtekinthetőek az esemény hivatalos weboldalán, a borter.hu-n.

Az esemény online térképén pedig seperc alatt megtalálhatjuk kedvenc borászunk, vendéglátósunk vagy kézművesünk standját. 
 
Fáczán Krisztián

<< vissza
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS