HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Egyetemisták az X-faktorban
[ 2017.05.03 ]
                 Az X-faktor Magyarország egyik legnézettebb tehetségkutató műsora, ahol tehetséges énekeseket, zenekarokat keresnek minden korosztályból. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző kar, Rekrációszervezés és egészségfejlesztés szak egyik hallgatója, Bagdi Balázs már másodjára vesz részt a versenyen zenekarával. A műsor és tanulmányainak összeegyeztetéséről kérdeztem.

Miért jelentkeztél tavaly az X-faktorba?

Nem jelentkeztem, hanem karácsonyi ajándékként neveztek be minket, és ennek nagyon nem örültünk először. Aztán úgy voltunk vele, hogy adunk a dolognak egy esélyt és elmentünk az első meghallgatásra.

Kivel indultál el a versenyen?

Szabó Péter barátommal, akivel egyébként több formációban is együtt zenélek. Ő gitározik és zongorázik. Az X-faktoros felállásunkban zongorázott, én pedig énekeltem.

Meddig jutottatok az előző műsorban?

A tábor első feladatáig jutottunk el, ez azt jelenti, hogy a negyedik fordulóig.

Mi lehetett az oka, hogy csak idáig tartott számotokra?

Abban a formációban ennyi volt bennünk, nem tudtunk volna érdekesek maradni, egy hangszer volt igazán. Kettő, ha az én gitárjátékomat is beleszámoljuk, de Peti volt az aki igazán tud hangszeren játszani.

Hatással volt a további életetekre ez a dolog?

Természetesen hatással volt. Vártuk utána az adásokat, hogy megnézhessük hogyan is néztünk ki, az más dolog, hogy végül nem vágtak be a műsorba, annak ellenére, hogy a mentoroktól három darab „igen”-t kaptunk. De sikerült olyan embereket megismernünk és olyan profikkal dolgoznunk ami nagyon nagy élmény volt és arra sarkallt, hogy folytassuk.

Azóta ti még mindig együtt zenéltek?

Van olyan hogy fellépünk, de már nem a műsorban használt nevünkkel, szóval konkrétan az a formáció már nem él.

Most van valamilyen zenekarod?

Van. Van egy metál együttes aminek a neve Colmena, itt csak és kizárólag saját dalokat írunk és adunk elő. Ezekből készül épp most a kislemezünk, ami valószínűleg már most májusban kijön. Ezen kívül van egy folyton változó zenekar aminek mindig más neve van; WASP, Colmena akusztik. Ezekben inkább populáris zenéket játszunk. Meg van most az új X-faktoros felállás, név szerint Medley.

Idén is indultok a versenyen zenekarral. A korábbi társad is csatlakozik?

Eleinte úgy volt, hogy igen, de egyéb okokra és indokokra hivatkozva kilépett a formációból. Az első fordulóban még vele kezdtük, de időközben ő kiszállt. Van egy dobosunk, egy zongoristánk illetve vagyok én, az énekes és gitáros.

Nem gondolkodtál rajta, hogy inkább egyéniben indulj?

Gondolkodtam rajta, de ha visszamehetnék az időben az előző szériáig, vagy csak mostanáig, az elindulás előtti pillanatig, akkor se mennék egyedül. Legalább egy-két zenészt tennék magam mellé. Világ éltemben zenekarban zenéltem, mindig állt mögöttem valaki. Kipróbáltam már magam egyedül, de nem szeretem, nekem kell, hogy élő zene menjen mögöttem.

A felkészülés mennyi időt vesz igénybe?

Tavaly rengeteget. Túlságosan komolyan vettük. Nagyon sok energiát kivett belőlünk, egyfolytában próbáltunk, gondolkodtunk, terveztünk. Így utólag úgy gondolom, hogy nem kellett volna ennyit. Idén viszont kicsit átestünk a ló túloldalára, eddig így, hogy már túl vagyunk az első meghallgatáson és lassan megyünk a másodikra, mindössze egy próbánk volt.

Mit vársz az idei X-faktortól?

Nehéz kérdés, mert egyelőre feje tetején áll a zenekar, de ha sikerült volna úgy elindulni, ahogy én azt kitaláltam, akkor attól igenis sokat vártam volna. Most messze menő következtetéseket nem vonnék le az előző évből. Nyílván szeretném ha legalább odáig eljutnák, mint tavaly és benne is lennénk tényleg az adásban, hogy megtudjam mutatni a családomnak, barátaimnak, hogy igenis ott voltam és valamit azért csak letettünk az asztalra.

Egyetemistaként mennyire volt nehéz összeegyeztetni a tanulást a műsorral?

Nagyon nehéz volt. Emiatt is kellett csúsztatnom egy fél évet tavaly. Meg lehet oldani és így utólag visszagondolva akkor is meg lehetett volna oldani. Az utazás is fárasztó volt, mert mi nem a szegedi meghallgatáson voltunk, hanem fent Pesten.

Ha tovább jutnátok akkor mi lenne a tanulmányaitokkal?

Attól függ meddig jutunk. Ha a mentor házig, az ugye nyáron, nem zavarna sok mindent, de minél tovább jut az ember, annál több áldozattal jár a civil élettel kapcsolatban. Ha bejutnánk az élő show-ba, akkor biztosan passzíváltatnám az őszi félévemet, ugyanis nem férne bele a próbák és utazgatások mellett. De édesanyámra való tekintettel, ha be is futnánk mindenféleképpen meg akarnám szerezni a diplomám.

Rekreációszervezés és egészségfejlesztést tanulsz. Ha meg lesz a diplomád, foglalkoznál ezzel a szakmával az éneklés mellett?

Ha megtehetném, csak az énekléssel foglalkoznék. Bár ezt még se magamnak, se a családomnak nem merem bevallani. Bár édesanyám múltkor azt mondta „Fiam, csináld meg a diplomát, utána lehetsz rock sztár”.

Zsák Regina


<< vissza
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS